Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ήρθε από top ομάδα, δεν έπαιξε λεπτό στον Ολυμπιακό κι έφυγε ως... αποτυχημένος - Βασικός φέτος στη Γαλλία!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-13 22:45:00

Ήρθε από top ομάδα, δεν έπαιξε λεπτό στον Ολυμπιακό κι έφυγε ως... αποτυχημένος - Βασικός φέτος στη Γαλλία!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ήρθε από top ομάδα, δεν έπαιξε λεπτό στον Ολυμπιακό κι έφυγε ως... αποτυχημένος - Βασικός φέτος στη Γαλλία!

Στο Λιμάνι δεν τον εκτίμησαν σωστά και τον άφησαν τζάμπα. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο, που ήρθε στο Λιμάνι από έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης, δεν πήρε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και αφού αποχώρησε, έδειξε τι αξίζει...
 

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να κινείται για τη μεταγραφική του ενίσχυση τον Ιανουάριο, με τις μεταγραφές των Φραν Ναβάρο και Ζέλσον να αποτελούν μόνο την αρχή. Η ομάδα χρειάζεται κι άλλες προσθήκες προκειμένου να "στρώσει", ειδικά στην άμυνα, όπου ακόμα δεν έχει βρεθεί ο εκλεκτός για στόπερ.

Η μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση είναι απόροια του γεγονότος ότι οι περισσότερες από τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού αποδεικνύονται αποτυχημένες. Σκάρπα και Σολμπάκεν αποτελούν ήδη παρελθόν, ενώ "χλωμό" είναι το μέλλον είναι το μέλλον των Φρέιρε και Πορόσο, εξ ου και η αναγκαιότητα για την προσθήκη τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού.

Λίγοι θυμούνται τον Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ, τον νεαρό στόπερ που απέκτησαν το 2021 οι Ερυθρόλευκοι από την Ίντερ, με την προοπτική να επενδύσουν στον τότε 19χρονο άσο. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήλπιζαν στο Λιμάνι αφού 1.5 χρόνο αγωνιζόταν μόνο στη δεύτερη ομάδα και δεν έκανε ούτε μία συμμετοχή στην πρώτη και ο Γάλλος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι, συνεχίζοντας την καριέρα του στη Χάβρη


Οι επιδόσεις του Κινκουέ τη φετινή σεζόν είναι τέτοιες που "γεννούν" το ερώτημα αν ο Ολυμπιακός έκανε λάθος με την διαχείριση του 22χρονου αμυντικού. Ο Γάλλος τα πηγαίνει μια χαρά στη Χάβρη, έχοντας κερδίσει φανέλα βασικού το τελευταίο δίμηνο, καθώς μετρά επτά συνεχόμενα 90λεπτα στη Ligue 1. Διάστημα κατά το οποίο η ομάδα του έχει καταγράψει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, ούσα στην 11η θέση και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Προφανώς είναι άλλο το επίπεδο του Ολυμπιακού και άλλο της Χάβρης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν 22χρονο αθλητή, που ακόμα μαθαίνει τα μυστικά της -δύσκολης- θέσης του και δουλεύει για να βελτιωθεί, αλλά και να "κουμαντάρει" καλύτερα τη θηριώδη σωματοδομή του (με ύψος 1,96μ.). Ο Κινκουέ είχε προοπτικές για το μέλλον και κάτι είδαν σε αυτόν οι άνθρωποι που τον επέλεξαν τόσο στην Ίντερ όσο και στον Ολυμπιακό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι οι Πειραιώτες λειτούργησαν βιαστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση και πως ο παίκτης άξιζε μία ακόμα ευκαιρία τη φετινή σεζόν. Αν όχι στην πρώτη ομάδα των Ερυθρολεύκων, θα μπορούσε έστω να παραχωρηθεί κάπου δανεικός με την ελπίδα να επιστρέψει βελτιωμένος.

Στον Ολυμπιακό πάντως κατέληξαν να "ψωνίσουν" από την ίδια αγορά, αυτή της Γαλλίας δηλαδή. Έφεραν με τη μορφή δανεισμού τον 23χρονο Πορόσο, που ήταν βασικός σε ομάδα που υποβιβάστηκε (Τρουά), αλλά δεν κράτησαν τον 22χρονο Κινκουέ, που ήταν δικός τους (όχι δανεικός) φέτος αγωνίζεται βασικός στην 11η θέση του ίδιου πρωταθλήματος.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η 1η απόφαση Μπαρτζώκα - Ποιον αφήνει εκτός, επιστρέφει ο... εφιάλτης του ΠΑΟ - Δεν αντέχει άλλο ο Βεζένκοφ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags