Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Πήρε ξανά μπρος η ασταμάτητη "μηχανή" του ΠΑΟΚ - 4 γκολ αντί για... 8 στον ΠΑΣ - Βρήκε δίχτυα ο Τζίμας! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-14 22:20:00

Πήρε ξανά μπρος η ασταμάτητη "μηχανή" του ΠΑΟΚ - 4 γκολ αντί για... 8 στον ΠΑΣ - Βρήκε δίχτυα ο Τζίμας! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Έστησε πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο ο καταιγιστικός Δικέφαλος και επανήλθε στις νίκες (4-0) μετά την ήττα στο "Βικελίδης"!

Η ήττα στο ντέρμπι με τον Άρη πείσμωσε τον ΠΑΟΚ, που όχι μόνο επέστρεψε στις νίκες αλλά και στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, καθώς συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Δικέφαλος μπήκε μουδιασμένα στο ματς, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά άρχισε να επιβάλλει την κυριαρχία του. Ο Μπάμπα άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο 29' σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός.

Ο Μεϊτέ έκανε το 2-0 στο 49', ο νεαρός Τζίμας βρήκε δίχτυα για το 3-0 στο 53', ενώ το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Ριένστρα στο 66'.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε 4 γκολ, αλλά θα μπορούσε να σημειώσει τουλάχιστον τρία ακόμα, αν ο Μπράντον Τόμας δεν σπαταλούσε κλασικές ευκαιρίες (76', 83' και δοκάρι στο 86').

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Μπάμπα πήραν θέση στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Μεϊτέ και Οζντόεφ συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και η τριάδα Τάισον-Μουργκ-Ντεσπόντοφ κινήθηκε πίσω από τον σέντερ φορ, Τζίμα.

Με σχηματισμό 3-5-2 κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Γρηγορίου, που επέλεξε τον Κλέιμαν για τερματοφύλακα, έχοντας ως τριάδα στόπερ τούς Μπακαδήμα, Παντελάκη, Εραμούσπε, δεξί μπακ-χαφ τον Σόρια και αριστερό τον Κιάκο. Καραχάλιος, Τζίνο και Ριένστρα έπαιξαν στον άξονα, ενώ οι Λεό και Κόντε αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, που μπήκε χαλαρός στο παιχνίδι και θα μπορούσε να το πληρώσει... με το καλησπέρα. Ακριβώς με τη συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα, ο Λεό Μπατίστ πέρασε σε σπριντ τον Κουλιεράκη, πάτησε περιοχή όμως έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία του Κοτάρσκι, προσπαθώντας να βρει τον Κόντε. Στο 3' ο Λεό ξέφυγε και πάλι από την άμυνα και έγινε αποδέκτης κάθετης πάσας, αλλά έχασε το κοντρόλ ενώ θα μπορούσε να φύγει τετ α τετ με τον Κοτάρσκι.

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν το παιχνίδι, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 5' και έπειτα. Κλασικές ευκαιρίες δυσκολεύονταν να φτιάξουν αφού τους έλειψε η καλή τελική πάσα, ωστόσο η παρουσία τους έξω από τα καρέ του ΠΑΣ ήταν συνεχής, κυκλοφορώντας την μπάλα και κερδίζοντας αρκετά κόρνερ. Από εκτέλεση του Μουργκ στο 20' σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Τζίμας έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή και νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Κλέιμαν, ενώ στη συνέχεια ο Κουλιεράκης σούταρε εκτός εστίας.

Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να δημιουργήσει άλλη κλασική ευκαιρία, καθώς η επόμενη κατέληξε στα δίχτυα. Στο 29' ο Κλέιμαν έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ντεσπόντοφ, με τον Μπάμπα να προλαβαίνει την άμυνα του ΠΑΣ στην επαναφορά και να κάνει το 1-0 με αριστερό πλασέ από τη μικρή περιοχή. Αυτό ήταν το τρίτο σερί γκολ του Γκανέζου μπακ στα ισάριθμα τελευταία ματς του Δικεφάλου!

Στο 33' ο Μεϊτέ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και πλάσαρε, με τον Μπακαδήμα να παραχωρεί κόρνερ με προβολή, ενώ στο 40' ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Εραμούσπε στον Τζίμα, με διαιτητή και VAR να μην "βλέπουν" παράβαση. Στο 44' ο Κλέιμαν επενέβη εντυπωσιακά σε σέντρα-σουτ του Σάστρε και στο 45+2' ΠΑΣ είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει και πάλι με τον Λεό, που έφυγε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι όμως σούταρε άουτ με το αριστερό.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με... γκάζια στο δεύτερο ημίχρονο και δεν άργησε να "καθαρίσει" το ματς. Στο 49' ο Δικέφαλος έκανε το 2-0 με τον Μεϊτέ, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι. Ο Γάλλος επιχείρησε σέντρα, όμως άθελά του έστειλε την μπάλα προς την εστία και "κρέμασε" τον Κλέιμαν!

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν καταιγιστική. Στο 50' ο Τζίμας νικήθηκε από τον Κλέιμαν σε τετ α τετ και στο 52' ο Κεντζιόρα αστόχησε με προβολή από τη μικρή περιοχή. Στο 53' ωστόσο είχε έρθει η ώρα του Τζίμα. Ο νεαρός ξέφυγε από το κέντρο άμυνας του ΠΑΣ, ο Σάστρε τον βρήκε με σέντρα ακριβείας και ο Τζίμας σκόραρε με κεφαλιά για το 3-0 του ΠΑΟΚ.

Στο 66' ο Δικέφαλος βρήκε 4ο γκολ με τη συνδρομή της τύχης. Ο Σάστρε επιχείρησε παράλληλα συρτή σέντρα και ο Ριένστρα έβαλε την κόντρα. Η μπάλα πήρε... τρελή πορεία και "κρέμασε" για δεύτερη φορά τον άτυχο Κλέιμαν!

Στο 71' ο Ροσέρο έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση στα αριστερά σπαταλώντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 76' ο Κωνσταντέλιας απέφυγε δύο αμυντικούς με μαγική ενέργεια και έδωσε γκολ "πάρε-βάλε" στον Τόμας, όμως ο Ισπανός το έχασε από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ. Δεν ήταν η... βραδιά του Τόμας, ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κλέιμαν στο 83' και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το ύψος του πέναλτι στο 86', αποτυγχάνοντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (Λύρατζης), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Μάρκος Αντόνιο 73'), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 68'), Τάισον, Μουργκ (Κωνσταντέλιας 68΄), Τζίμας (Μπράντον 68΄)
Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια (Πανάγου 88'), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος (Έφορντ 72'), Τζίνο, Μπακαδήμας (Λιάσος 72'), Ριένστρα, Λεό (Ροσέρο 62'), Κόντε (Μπάλαν 62')
Στον πάγκο: Αθανασίου, Μπορταγκαράι, Κύρκος, Μπεγκάλα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags