Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Εμφάνιση της ΑΕΚ για προβληματισμό! Έμοιαζε περισσότερο ομάδα ο Παναθηναϊκός - Έκαναν πλάκα τα στόπερ του
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-14 23:40:00

Εμφάνιση της ΑΕΚ για προβληματισμό! Έμοιαζε περισσότερο ομάδα ο ΠΑΟ - Άργησε πολύ ο Αλμέιδα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Εμφάνιση της ΑΕΚ για προβληματισμό! Έμοιαζε περισσότερο ομάδα ο ΠΑΟ - Άργησε πολύ ο Αλμέιδα

Ο Τσούμπερ που δεν υπήρχε και τα στόπερ που έκαναν πλάκα. Η Ένωση πρέπει να εορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Η εικόνα της όμως πρέπει να λειτουργήσει αφυπνιστικά στα αγωνιστικά θέματα.

H AEK γλίτωσε από ήττα το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η εμφάνισή της προβλημάτισε και πάλι και σίγουρα θα ξεσηκώσει πολλές συζητήσεις, σε μία χρονιά που η ομάδα εορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Δεν θέλω να χαλάσω το επετειακό κλίμα που υπάρχει. Είναι άσχημο όμως να βλέπεις μία ομάδα που προηγείται και πάει να χάσει ένα κρίσιμο ντέρμπι μέσα στην έδρα της από έναν Παναθηναϊκό που έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Τα προβλήματα απουσιών είναι γνωστά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία.

Γιατί οι «πράσινοι» έπαιζαν περισσότερο ως ομάδα. Αμύνονταν και επιτίθονταν όλοι μαζί και έδειχναν πιο επικίνδυνοι. Οι αμυντικοί της ΑΕΚ που τους έκαναν πλάκα οι συνάδελφοί τους, τα στόπερ του Παναθηναϊκού, Γεντβάι και Αράο που πέτυχαν τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων, ένιωθαν συνεχώς πίεση από Ιωαννίδη, από Μαντσίνι, από Μπερνάρ, από Βέρμπιτς.

Στην ΑΕΚ ο μοναδικός παίκτης που ήταν επικίνδυνος ήταν ο Λιβάι Γκαρσία. Αυτό όμως την έκανε εξαιρετικά προβλέψιμη στην επίθεση. Πόσα να σου κάνει ο 26χρονος; Σου έβγαλε το γκολ και μετά η Ένωση κάθεται πίσω, κάνει πολλά λάθη και δίνει γήπεδο στον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» κερδίζουν μέτρα, φτάνουν έξω από την περιοχή του Στάνκοβιτς, παίρνουν και φάουλ, τα οποία ξεγυμνώνουν το μεγάλο πρόβλημα. Ότι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού είναι πολύ ευάλωτη στον αέρα.

Ο Παναθηναϊκός μυρίζεται… αίμα. Ισοφαρίζει μετά από τραγικό διώξιμο του Σιντιμπέ (από γέμισμα και αυτό) που έδωσε τη μπάλα στον Χουάνκαρ για να σεντράρει στο κεφάλι του Γεντβάι που κερδίζει και τα δύο στόπερ της ΑΕΚ και από και πέρα ο ΠΑΟ αρχίζει τα γεμίσματα. Από σέντρα του Μπερνάρ προέρχεται και το δεύτερο γκολ του.

Και η επίθεση της ΑΕΚ τί έκανε; Ο Τσούμπερ δεν υπήρχε. Του έφτιαξε καταπληκτική φάση ο Λιβάι και αντί να «σκοτώσει» τον Λοντίγκιν προτίμησε να γυρίσει τη μπάλα στο πουθενά. Ο Άμραμπατ είναι ή του ύψους ή του βάθους. Θα βοηθήσει στην πίεση, αλλά στερείται αποτελεσματικότητας. Ο Γκατσίνοβιτς και ο Πινέδα όμως είναι δύο παίκτες, από τους οποίους οι «κιτρινόμαυροι» δεν πήραν τίποτα.

Και πάλι όμως παρατηρούμε, ότι ο Αλμέιδα άργησε να κάνει κινήσεις από τον πάγκο. Οι πρώτες αλλαγές γίνονται μετά το 60’, ενώ είχε πάρει ήδη γραμμή, ότι κάποιοι ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΝΕ. Αυτοί που μπήκαν όμως δεν άλλαξαν την εικόνα. Η ΑΕΚ άργησε να δείξει αντανακλαστικά. Στο τέλος του 90λεπτου έδειξε σφυγμό, ισοφάρισε με ένα πέναλτι, αλλά η μεγάλη διαπίστωση ήταν, ότι απλά γλίτωσε τα χειρότερα και ήταν κατώτερη του αντιπάλους της, ο οποίος έκανε πολύ καλύτερο ματς.

Στο τέλος η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη με μία απίστευτη ευκαιρία του Αραούχο στο 97’. Αλλά του λείπει χρόνος και σίγουρα πολύ περισσότερο αυτοπεποίθηση.

Η ΑΕΚ γίνεται 100 χρόνων το 2024. Πρέπει να γιορτάσει τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής. Τέτοιες εμφανίσεις όμως πρέπει να λειτουργήσουν αφυπνιστικά για τα αγωνιστικά θέματα.

Ας δούμε τί σημειώθηκε για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

Στάνκοβιτς:  Έκανε έναν επιπόλαιο χειρισμό στο 27’ που έσκαψε τη μπάλα για τον Ρότα υπό την πίεση του Μπερνάρ. Στην ισοφάριση του Γεντβάι θα μπορούσε να είχε βγει και να καθαρίσει…

Σιντιμπέ: Ο αδύναμος κρίκος της ΑΕΚ. Η φάση της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού (1-1) προέρχεται από δικό του λάθος σε διώξιμο. Υπάρχει προβληματισμός για τον Γάλλο. Δεν είναι και σε ηλικία που μπορείς να ελπίζεις πολλά πράγματα.

Βίντα: Αγχωτικό ματς για τον Κροάτη. Στο 15’ έκανε ένα καθοριστικό κόψιμο σε σουτ του Βέρμπιτς από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Στην ισοφάριση του Γεντβάι έχει ευθύνη. Γενικά τα στόπερ στον αέρα δεν τράβηξαν…

Κάλενς: Έβγαινε πρώτος πάνω στη μπάλα και έκανε πολύ σημαντικές επεμβάσεις. Στην ισοφάριση του Γεντβάι έχει και αυτός ευθύνη. Και μετά την ισοφάριση του Παναθηναϊκού όποτε γινόταν γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΚ υπήρχε πάντα άγχος…

Ρότα: Έπαιξε αριστερό μπακ όπως στο Καραϊσκάκη. Τα πήγε καλά αμυντικά, αλλά δεν έχει αριστερό πόδι για να ανταποκριθεί στη θέση. Ως λύση ανάγκης τα πήγα καλά.

Σιμάνσκι: Συγκλονιστικός ο Πολωνός σε ένα ακόμα παιχνίδι. Δυνατός στην άμυνα, βοήθησε στην κυκλοφορία και την άνοδο της μπάλας στην επίθεση. Από τα πόδια του βγήκε η ασίστ για το 1-0.

Γκατσίνοβιτς: Ο Σέρβος προβλημάτισε σε ένα ακόμα παιχνίδι. Έκανε λάθη και είχε εκνευρισμό.

Άμραμπατ: Ο Μαροκινός ήταν κινητικός στο ματς, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, γιατί βοηθούσε στο ντουμπλάρισμα του Σιντιμπέ, ο οποίος είναι αδύναμος κρίκος. Είχε όμως ευθύνη στην ισοφάριση του Γεντβάι, γιατί δεν πρόλαβε να μαρκάρει τη σέντρα του Χουάνκαρ. Κουράστηκε όμως και δεν μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

Πινέδα: Δεν ήταν καλός και η ΑΕΚ έχει ανάγκη την παρουσία του. Γι’αυτό και έγινε αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Τσούμπερ: Για προβληματισμό η εμφάνισή του. Εκτός τόπου και χρόνο ο Ελβετός. Τον έβγαλε ο Λιβάι σε θέση βολής στο 37’ και αντί να εκτελέσει τον Λοντίγκιν, γύρισε τη μπάλα στο πουθενά.

Γκαρσία: Άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Βοήθησε μέχρι και στην άμυνα, στις στατικές φάσεις, όπου η Ένωση ήταν τρικυμία.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αραούχο: Έχασε το άχαστο στο 98’ για να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ. Του λείπει χρόνος και αυτοπεποίθηση, όπως σημειώσαμε.

Μάνταλος: Μπήκε για να κάνει τη δουλειά που δεν έκανε ο Γκατσίνοβιτς ή ο Πινέδα. Να βοηθήσει δηλαδή στην επιθετική ανάπτυξη, να κάνει μία ατομική ενέργεια ή να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Δεν τα κατάφερε, αν και στην τελευταία φάση του αγώνα από δικό του σουτ που απέκρουσε ο Λοντίγκιν δημιουργήθηκε η μεγάλη ευκαιρία του Αραούχο στο 98'.

Ελίασον: Δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Πρέπει να το παραδεχτούμε.

Πισάρο: Ο κλασσικός Μεξικανός. Κάνουμε υπομονή μέχρι να αποδώσει.

Γιόνσον: Αντικατέστησε επάξια τον Σιμάνσκι. Βοήθησε στην πίεση ψηλά και στη μεταφορά της μπάλας.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ματ" Τερίμ σε Αλμέιδα, εξολοθρευτής Αράο - Δεύτερο... καμπανάκι VAR μετά τα περσινά με Άμραμπατ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags