Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ανατροπή από Φινοκαλιώτη! Κανένα οφσάιντ, πέναλτι σε Ροντινέι - Σωστή αποβολή Ρέτσου, ανατροπή Βέρμπιτς (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-15 14:09:00

Ανάλυση Φινοκαλιώτη: Κανένα οφσάιντ, πέναλτι σε Ροντινέι - Σωστή αποβολή Ρέτσου, ανατροπή Βέρμπιτς (Vid)

"Σφύρα καλά" με τον Κωνσταντίνο Φινοκαλιώτη

Ο έμπειρος διαιτητής φέρνει τα πάνω κάτω με την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της 18ης αγωνιστικής στην εκπομπή «Σφύρα Καλά».

Τις αμφισβητούμενες φάσεις της 18ης αγωνιστικής ανέλυσε ο Κώστας Φινοκαλιώτης στην εκπομπή «Σφύρα Καλά».

«Είχαμε άλλη μία αγωνιστική με πολλή ένταση», ήταν το αρχικό σχόλιο του βετεράνου διαιτητή.

Η ανάλυσή του έγινε από το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός:

«Έχουμε τρεις αποφάσεις σωστές από διαιτητή και VAR. Η πρώτη είναι το χέρι του Βαγιαννίδη που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη σωστή ακύρωση γκολ της Ένωσης, γιατί στην αρχή της φάσης υπάρχει φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ. Σωστή είναι η υπόδειξη πέναλτι για χέρι του Ζέκα στο 93’. Τέλος έχουμε τη φάση στο 55’, όπου ο Πινέδα καθαρά ανατρέπει τον Βέρμπιτς και λανθασμένα δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ», ανέφερε ο έμπειρος ρέφερι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Κηφισιά-Ολυμπιακός, στο οποίο υπήρχαν πάρα πολλές αμφισβητούμενες.

«Η πρώτη είναι η σωστή υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Η αποβολή του Ρέτσου είναι σωστή. Τρίτη φάση είναι το γκολ της Κηφισιάς που μέτρησε και μείωσε το σκορ σε 1-2. Σωστά μέτρησε, γιατί δεν υπήρχε παίκτης της Κηφισιάς σε θέση που επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ολυμπιακού, επειδή προηγουμένως υπάρχει χέρι του Μασούρα.

Όσον αφορά το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί, σύμφωνα με τις γραμμές που τοποθετήθηκαν και τη γωνία λήψης που υπάρχει στο πλάνο φαίνεται πως είναι πολύ οριακή οφσάιντ. Ο παίκτης φαίνεται ελάχιστα εκτεθειμένος.

Στο 80’ υπάρχει μία ξεκάθαρη ανατροπή του Ροντινέι! Βλέπουμε μία φάση στην οποία, την πρώτη κεφαλιά παίρνει ο Μασούρας, ο οποίος είναι καλυμμένος από αρκετούς παίκτης της Κηφισιάς. Στη συνέχεια παίρνει κεφαλιά σε συμπαίκτη που είναι καλυμμένος. Συνεπώς δεν θα έπρεπε να δοθεί οφσάιντ. Θα έπρεπε να συνεχίσει με το πέναλτι και ανατροπή του Ροντινέι.

Στο 90’ σωστά υπάρχει δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της Κηφισιάς», ανέφερε ο Φινοκαλιώτης στο «Σφύρα Καλά», καταλήγοντας με την ευχή, στα ματς της Τετάρτης, στους επαναληπτικούς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, να μην υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε θέση ο Βαρούχας για όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού - Δύο τρανταχτά λάθη - Άκυρες οι γραμμές του VAR (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags