Facebook Pixel "Αδιάβαστος" ο Αλμέιδα, υποτίμησε τον Τερίμ - Θα ήταν ταμάμ για Ολυμπιακό - "Έγκλημα" με Ελ Αραμπί!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-15 17:00:00

"Αδιάβαστος" ο Αλμέιδα, υποτίμησε τον Τερίμ - Θα ήταν ταμάμ για Ολυμπιακό - "Έγκλημα" με Ελ Αραμπί!

του Ευάγγελου Μίχου
"Αδιάβαστος" ο Αλμέιδα, υποτίμησε τον Τερίμ - Θα ήταν ταμάμ για Ολυμπιακό - "Έγκλημα" με Ελ Αραμπί!

Αντίδραση που δίνει νέο συμβόλαιο στον Βαγιαννίδη. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για όσα έγιναν εντός κι εκτός γραμμών στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, αναλύει τις μεγάλες διαφορές που έχει φέρει ήδη ο Τούρκος κόουτς στο Τριφύλλι, παρουσιάζει το μεγάλο ερώτημα για την φετινή ΑΕΚ και αναρωτιέται πώς γίνεται στο Λιμάνι να "ακύρωσαν" τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναικός δεν είχε νικητή και δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση ως αποτέλεσμα. Ισοπαλία με γκολ περίμενα αν και όπως εξελίχθηκε στην διαρκειά του ήταν κανονικότατη... τριπλή παραλλαγή! Από εκεί και πέρα προσφέρεται για  ουσιαστική -χωρίς μαλλί στην γλώσσα- ανάλυση και μπορούν να δοθούν ποικίλες ερμηνείες, των δυο ομάδων αλλά και πολλών προσώπων εκατέρρωθεν. 

Αυτά κάνω στον παρακάτω... 10λογο του χθεσινού ντέρμπι. Με την εξής επισήμανση:  με τις πρώτες εντυπώσεις ο Τερίμ δικαιολογεί την επιλογή Αλαφούζου που "έστειλε" τον πετυχημένο αλλά ... ταβανιασμένο και "παθητικό" Γιοβάνοβιτς για να φέρει στην θέση του τον winner Τούρκο...

1. O Γιώργος Βαγιαννίδης με το συγκλονιστικό "μπλοκ" του στον Αραούχο, στο 98', όχι μόνο θύμισε Ιταλό αμυντικό και χάρισε τον βαθμό στον Παναθηναϊκό/ πήρε το... γκολ από το πόδι του Αργεντινού, αλλά απέτρεψε και μια τρομερή ποδοσφαιρική αδικία αν έχαναν τελικά οι "πράσινοι", οι οποίοι μέχρι το 94' κέρδιζαν και με ανατροπή. Ήταν μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση του ψυχωμένου "Βάγια", σε ένα ακόμη μεγάλο ματς της τρέχουσας σεζόν, εκεί δηλαδή που φαίνεται και η προσωπικότητα/το μέταλλο ενός ποδοσφαιριστή. Είναι μια φάση, στο δεδομένο τάιμινγκ του ντέρμπι που δείχνει και υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης και ... ψυχή. Αποτελεί όμως και μια απτή απόδειξη πόσο έχει βελτιωθεί ανασταλτικά ο καλύτερος σήμερα Έλληνας δεξιός μπακ. Σίγουρα υτή η σωτήρια επέμβαση του Βαγιαννίδη θα μπει στο... βιβλίο με τα χάι λαιτς καριέρας! Το σημαντικότερο: νομίζω πως θα βάλει την σφραγίδα στην ολοκλήρωση σύντομα και την ανακοίνωση της συμφωνίας ανανέωσης/γενναίας αναπροσαρμογής του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό ( που έχει αργήσει)!!!

2. Ο Τερίμ ήταν, για μένα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αθηναικού ντέρμπι. Δεν φοβήθηκε να πάρει ρίσκα και μάλιστα πολλά και στην σύνθεση της ενδεκάδας (Κώτσιρας, Βέρμπιτς) αλλά και με τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. "Έβαλε" ταχύτητα/τρεξίματα στην ομάδα του με συγκεκριμένες επιλογές, για 75-80 λεπτά ανταποκρίθηκε στην πίεση ψηλά (έχασε βέβαια δις τον Γκαρσία αλλά... Λιβάι είναι αυτός, θα σου κάνει τέτοιες φάσεις) και με καλούς χειριστές της μπάλας (Μπερνάρ, Βιλένα, Μαντσίνι) έσπασε το πρέσινγκ της ΑΕΚ ενώ είχε ξανά έναν Ιωαννίδη που έκανε τρομερή δουλειά μπροστά. Γενικά ο Τούρκος προπονητής και "κράτησε" το ντέρμπι στο μεγαλύτερο διάστημα του και μπορεί να νιώθει αδικημένος από τον τρόπο/χρόνο που ισοφαρίστηκε. Γενικά ο ΠΑΟ είχε και καλύτερη εικόνα και περισσότερες ευκαιρίες από την ΑΕΚ...

3. Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ εμφανίστηκε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ από τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς! Ακριβώς επειδή ΔΕΝ ΗΤΑΝ παθητικός και φοβικός!! Έκανε αλλαγές, ρίσκαρε, έφτασε σε μια σημαντική ανατροπή παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και για μερικά λεπτά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη! Για να μην το κουράζω: ο Παναθηναϊκός βγάζει άλλη εικόνα με Τερίμ, βάζει την ένταση στο παιχνίδι του και όχι το soft παιχνιδάκι του προκατόχου του. Ο Τούρκος έχει προσωπικότητα και δείχνει πως θέλει να κερδίζει στα ντέρμπι σε αντίθεση με τον Γιοβάνοβιτς που ήταν πολύ παθητικός!!

4. Στον 1,5 χρόνο του Αλμέιδα στην Ένωση, διάστημα κατά το οποίο την έκανε νταμπλούχο και πήρε ένα πρωτάθλημα από τους πράσινους, χθες ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο καλός σε ντερμπι με την ΑΕΚ. Για να το θέσω διαφορετικά δεν έβλεπες καμία διαφορά μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

 

5. Σίγουρα ήταν τέτοια η ροή του αγώνα που η ... μπίλια του αποτελέσματος θα μπορούσε να κάτσει και στο "2" και στον "1". Θεωρώ πάντως πολύ τυχερή την ΑΕΚ που πήρε το "Χ"ινάρι στο τέλος και έτσι όπως είχε πάει το ντέρμπι. Μην ξεχνάμε πως στον Παναθηναϊκό δεν δόθηκε και μαρς πέναλτι, εκείνο στον Βέρμπιτς!

6. Αν έχανε η ΑΕΚ χθες θα ισοδυναμούσε με... μισό πρωτάθλημα. Ήταν πολύ κομβική κι απαραίτητη η ισοπαλία για την ομάδα του Αλμέιδα. Με ήττα θα πήγαινε στο -5 από τον Παναθηναϊκό και θα έχανε την ψυχολογική υπεροχή που έχει φτιάξει από πέρσι στα ντέρμπι και ειδικά με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Κακά τα ψέμματα, η ΑΕΚ πήρε στα δυο ντέρμπι, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, 4 βαθμούς αλλά κάλλιστα θα μπορούσε (ίσως και πιο... δίκαιο) να είχε πάρει μόλις έναν (1). Να έχανε δηλαδή χθες και να έφερνε ισοπαλία στο "Καραϊσκάκης", εκεί που ξεκάθαρα αδικήθηκαν οι "ερυθρόλευκοι".

7. Η ΑΕΚ δεν είναι καλά. Και δεν είναι καλά καιρό τώρα. Συνεχίζει να είναι μέτρια ως κακή. Για να σας δώσω συγκριτικό μέτρο: αν ήταν στα περσινά στάνταρ της, από πλευράς έντασης και ταχυτήτων, χθές έτσι ψηλά που έπαιζε ο Παναθηναϊκός, κανονικά το 1-0 θα γινόταν 3-0. Θα είχαμε τσουνάμι αλλά...ΔΕΝ!

8. Ο Αλμέιδα μου έδειξε σαν να μην είχε... μελετήσει τον Παναθηναϊκό και τον... Τερίμ! Κάπου ίσως και να υποτίμησε λίγο τον βετεράνο Τούρκο προπονητή, που απέδειξε όμως, πως δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος! Το μεγάλο ερώτημα όμως, για τον Ενωσίτη κόουτς είναι άλλο πλέον: ΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ Η ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν, ΘΑ ΒΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΤΙΒΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΗΣ; Δεν ξέρουμε τί γίνεται και τα "κλισέ" του στυλ "να γυρίσουν όλοι και να παίξει πλήρης", "και τον περσινό Γενάρη έκανε κοιλιά", "μην ανησυχείτε ξέρει ο κόουτς πότε θα φορτσάρει η ομάδα", "πάνω από όλα το γκρουπ και όχι μεταγραφές" σιγά, σιγά εξαντλούνται χωρίς η ομάδα να ανεβαίνει ξανά αγωνιστικά!!

9. Από εκεί και πέρα ο Αλμέιδα καθυστέρησε και στις αλλαγές του στην επανάληψη, ο Κάλενς δεν είναι ίδιας κλάσης με Μουκουντί (βγάζει θέματα στην πίεση), ο Γιόνσον στοιχίζει όταν δεν ξεκινάει, ο Αμραμπατ... κούρασε, ο Γκατσίνοβιτς ως αριστερός ακραίος επιθετικός κάπου έχει φρακάρει και κάπου τον έμαθαν (νομίζω πως για εκεί θέλει μεταγραφή εξτρεμ), ο Ρότα δεν έχει την τεχνική για να σταθεί ως αριστερός μπακ (και με τον Σιντιμπέ να μην έχει από δεξιά την ενέργεια του Ρότα, η ΑΕΚ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΜΠΑΚ)!!!

10. Ο Λιβάι Γκαρσία έχει επιστρέψει κανονικά κι αυτό ήταν το καλό νέο για την ΑΕΚ. Ουσιαστικά χθές έκανε χατ τρικ αφού το γκολ που του ακυρώθηκε ήταν για φάουλ του Σιμάνσκι. Αν ο Λιβάι δεν ήταν τραυματίας στο πρώτο γύρο κάποιες από τις γκέλες με μικρές ομάδες η ΑΕΚ θα τις είχε αποφύγει και έτσι σήμερα θα ήταν πρώτη στην βαθμολογία! Τι, όχι;

ΥΓ.1 Η φιγούρα του στον πάγκο, η προσωπικότητά του και γενικότερα ως persona o Τερίμ, νομίζω πως θα ήταν ΤΑΜΑΜ για αυτόν, τον σημερινό, Ολυμπιακό!!! Εδώ ο Τούρκος πάει να βάλει τον (τζούφιο επί Γιοβάνοβιτς) Παναθηναϊκό στο δικό του μοτίβο!!! Όσον αφορά στον Καρβαλιάλ, έτσι όπως τον βλέπω να.., φυσάει και να ξεφυσάει στην διάρκεια των αγώνων, μου δείχνει πως ο πάγκος του Ολυμπιακού του πέφτει πολύ βαρύς και δεν ξέρω αν θα τον... αντέξει!!

ΥΓ.2. Ο Τερίμ έχει την συγκυρία των 4 σερί ντέρμπι. Έχει τώρα την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" και την Κυριακή πάει στην Τούμπα. Θα αντέξει η ομάδα και μάλιστα στο δικό του τέμπο ή σε κάποιο ματς θα σκάσει; Εκτός κι αν την... μαζέψει σε ένα απο τα δυο ντέρμπι που ακολουθούν.

ΥΓ.3 Η ΑΕΚ ήθελε... χθες μεταγραφές. Ο Τερίμ πρέπει να προικιστεί με μεταγραφές που θα κάνουν την διαφορά και θα τον στηρίξουν, ειδικά τώρα που φαίνεται που ποντάρει και ποιούς δεν υπολογίζει (Ρούμπεν)...

ΥΓ.4 Ο Μαρτίνεθ είχε κάνει... έγκλημα με την "ακύρωση" του Ελ Αραμπί. Μιλάμε για πραγματικό καλλιτέχνη, που άνετα μπορούσε να σταθεί/να τον βοηθήσει μίνιμουμ για 30' στα ματς. Και μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμία αλλαγή νοοτροπίας ο ΠΑΟ, το χάρισε στην ΑΕΚ - Ξεδιάντροπη "πιστολιά", αλλά η ανακοίνωση δεν λέει τίποτα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags