Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Mεγάλη επένδυση Μαρινάκη, αλλάζει το Γ. Καραϊσκάκης - "Απάντηση" σε ΑΕΚ, ΠΑΟ - Θέλει τελικό Ch. League!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-16 10:00:00

Μεγάλη επένδυση Μαρινάκη, αλλάζει το Γ. Καραϊσκάκης - "Απάντηση" σε ΑΕΚ, ΠΑΟ - Θέλει τελικό Ch. League!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μεγάλη επένδυση Μαρινάκη, αλλάζει το Γ. Καραϊσκάκης - "Απάντηση" σε ΑΕΚ, ΠΑΟ - Θέλει τελικό Ch. League!

Κίνηση που θα ανεβάσει επίπεδο τον σύλλογο του Πειραιά. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θέλει ένα γήπεδο-στολίδι και παράλληλα με τις κινήσεις του σε Νότιγχαμ και Ρίο Άβε, ετοιμάζει μία νέα επένδυση και για το φαληρικό γήπεδο. Ρεπορτάζ Sportdog.gr
 

Μια σημαντική κίνηση έχει στα σχέδιά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα στο επόμενο διάστημα που θα αφορα τον Ολυμπιακό και, φυσικά, θα δώσει χαρά στους οπαδούς αλλά και θα τονώσει το status της ομάδας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Γιατί ο ισχυρός άνδρας τού συλλόγου δεν έχει σταματήσει να έχει μεγάλα όνειρα για τον Ολυμπιακό, όπως και για τις υπόλοιπες ομάδες που έχει στην κατοχή του - Το δίκτυο με τις Νότιγχαμ Φόρεστ και Ρίο Άβε.

Που για να πρωταγωνιστούν χρειάζονται καλό υλικό στα ρόστερ τους αλλά και υποδομές - Δηλαδή καλά προπονητικά κέντρα και γήπεδα. Για αυτό και έχει εκπονηθεί μελέτη για την αύξηση της χωρητικότητας στο γήπεδο της Νότιγχαμ Φόρεστ κατά 10.000 θέσεις, με παράλληλες βελτιώσεις όπου είναι δυνατόν, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη Ρίο Άβε.

Το γήπεδο Estádio do Rio Ave FC εγκαινιάστηκε το 1944 και, αρχικά είχε χωρητικότητα 20.000 θεατών. Στη συνέχεια μειώθηκε στους 9.000 και το 2020 η ανατολική κερκίδα κατεδαφίστηκε, λόγω προβλημάτων στατικότητας, με τη χωρητικότητα να μειώνεται στις 5.000 θέσεις. Προφανώς υπάρχει πρόβλεψη ώστε και εκεί να υπάρξουν εργασίες, ενώ συγκεκριμένα στον πορτογαλικό σύλλογο χρειάζεται αναβάθμιση και το προπονητικό κέντρο.

Για να επιστρέψουμε, όμως, στον Ολυμπιακό, ο Μαρινάκης είναι αποφασισμένος και στους Ερυθρόλευκους να κάνει παρεμβάσεις. Και μάλιστα πολύ συγκεκριμένες. Όχι βέβαια στο αθλητικό του κέντρο - Οι εγκαταστάσεις στου Ρέντη είναι ζωντανός οργανισμός και διαρκώς γίνονται βελτιώσεις εκεί. Δεν χρειάζεται λίφτινγκ ή κάτι τέτοιο.

Το ίδιο ισχύει και με το γήπεδο, που φτιάχτηκε μόλις το 2004, κι αυτό που έχει στο μυαλό του ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου είναι να κάνει επέκταση στις θέσεις του! Τώρα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 32.000 θεατές και οι σκέψεις είναι να φτάσεις στις 38.000-40.000! Σε μια εποχή που η ΑΕΚ έχει μπει στο νέο της σπίτι και ο Παναθηναϊκός δεν θα αργήσει να αποκτήσει τη δική του, σύγχρονη έδρα στον Βοτανικό, και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για αλλαγές.

Με μια μικρή παράμετρο όμως: Πέρα από την άνεση των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και την ευκαιρία να βρεθούν περισσότεροι φίλαθλοι στο γήπεδο, αυτό που θέλει ο Μαρινάκης είναι να φιλοξενήσει μετά το Σούπερ Καπ, έναν ακόμα τελικό κορυφαίας διοργάνωσης στο σπίτι του Ολυμπιακού! Μπορεί αυτός ο τελικός να είναι του Τσάμπιονς Λιγκ; Δύσκολο. Αλλά όχι ακατόρθωτο. Εξάλλου, δεν είναι μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι υπάρχουν εξελίξεις που μπορεί να είναι πολύ σημαντικές μέσα στο επόμενο διάστημα...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Πασχαλάκης - Φώναζε στον Τζολάκη - Θέμα χρόνου νέα ηχηρή αποχώρηση στο Λιμάνι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags