Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Στέφανος Τζίμας: Το μέλλον του ΠΑΟΚ γράφει Στέφανος Τζίμας - Σκόρερ που έχει ως κορυφαίο χαρακτηριστικό του τη δημιουργία!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-16 12:45:00

Το μέλλον του ΠΑΟΚ γράφει Στέφανος Τζίμας - Σκόρερ που έχει ως κορυφαίο χαρακτηριστικό του τη δημιουργία!

Εύα Σαράντη

Ευτυχώς που τα σχολεία ήταν κλειστά και ο Σαμάτα κλήθηκε στο Κόπα Άφρικα. Η Εύα Σαράντη γράφει στο sportdog.gr για το νέο αστέρι του Δικεφάλου...

Ικανότητα, αυτοπεποίθηση, ανθεκτικότητα, υψηλοί στόχοι. Δίψα να παρατηρείς και να μαθαίνεις. Καλοσύνη και χαμόγελο, πλατύ, άδολο και αφιλτράριστο σε μια εποχή εικόνας που καθετί «σκανάρεται» εξονυχιστικά. Για τα παιδιά που γίνονται νωρίς… άνδρες δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνέπεια σ’ αυτές τις αρετές... Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα εύκολα συμπεράσματα δημιουργούν τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις.  

Και ο χρόνος, πάντα αμείλικτος, είναι εκεί για να υπενθυμίζει και να επιβεβαιώνεται… Ο Στέφανος Τζίμας πριν λίγες ημέρες ενηλικιώθηκε. Ένας ακόμα μικρός ενήλικος στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Είναι ακόμα ακόμα αυτός που αναδιαμορφώνει λίστες ρεκόρ, στατιστικά πολλών ετών και πρωτίστως νούμερα. Γιατί για έναν επιθετικό είναι εκείνα που τον... ιντριγκάρουν ενδεχομένως περισσότερο όντας καθ΄ύλιν αρμόδιος προκειμένου να τραβήξει το κουπί σκοραρίσματος, τον τροφοδοτούν με την πρώτη καύσιμη ύλη, διαμορφώνουν την ψυχολογία του, «χτίζουν» χαρακτήρα. Πόσω μάλλον σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο εξ ορισμού με πίεση, απαιτήσεις. Όπως αυτό του ΠΑΟΚ. 

Και αν έχεις την επόμενη ημέρα σχολείο; Δύσκολα ή και... όχι για τον Στέφανο Τζίμα. Το μόνο σίγουρο που εκμυστηρεύεται με απόλυτη ειλικρίνεια και πρωτίστως περιπαικτικά είναι πως «βρίσκομαι σε καλή κατάσταση επειδή είναι κλειστά και έχω λίγο περισσότερο χρόνο». Έχοντας έναν περίγυρο που στέκεται δίπλα του, βιώνει την ενηλικίωσή του, το στάδιο της ωρίμανσής του προσεχώς και έναν... Τάισον που με κάθε ευκαιρία του υπενθυμίζει πως έχει και υποχρεώσεις μακριά από το γήπεδο. Καρότο και μαστίγιο. 

Γνωρίζοντας καλά πως ο Ιανουάριος είναι μήνας ευκαιριών με δεδομένη την απουσία του Άλι Σαμάτα στο AFCON και εκμεταλλευόμενος τη φανέλα βασικού που του δόθηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για την ακρίβεια δε αναδείχθηκε για δεύτερη σερί φορά σκόρερ ξεκινώντας από την αρχική σύνθεση! Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του 18χρονου -πλέον- Τζίμα είναι η ικανότητά του να δημιουργεί ευκαιρίες. Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, απέδειξε ότι δεν περιορίζεται μόνο στο να σκοράρει, αλλά και στο να βοηθάει τους συμπαίκτες του.  

«Θέλω να βοηθάω την ομάδα, ευχαριστώ τον προπονητή για την εμπιστοσύνη. Μας μίλησε ο προπονητής στο ημίχρονο και αλλάξαμε την εικόνα μας στο δεύτερο μέρος». Είναι εντυπωσιακό το πώς μπορεί να περάσει ανάμεσα στην αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητά του, ενώ από την άλλη, η ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι και να προβλέπει τις κινήσεις τον καθιστά πολύτιμη μονάδα στη φαρέτρα του προπονητή του. Προφανώς και τα λάθη συνιστούν κομμάτι του παιχνιδιού αλλά όταν εντοπίζονται υπάρχει η προοπτική να επιλυθούν πόσω μάλλον από έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που απορροφά και παρατηρεί την κάθε λεπτομέρεια γύρω του. 

Ενδεικτική η φάση που δεν έσπασε στον Τόμας Μουργκ και κατόπιν της λήξης της αναμέτρησης προχώρησε σε παραδοχή της λανθασμένης προσέγγισής του. «Δικό μου λάθος. Το είπα και στα παιδιά, το είπα και στον προπονητή».  

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεδομένου πως εμφανίστηκε ικανοποιημένος αναφορικά με τις επιδόσεις του νεαρού επιθετικού, ωστόσο, στάθηκε και στα όσα πρέπει να εστιάσει ο ίδιος. Μία διαδικασία που υπάγεται στην εμπειρία. «Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία του. Το μοναδικό πράγμα είναι η φάση που βρέθηκε με τον τερματοφύλακα και θα έπρεπε να πασάρει στον Μουργκ. Πρέπει να σκέφτεται περισσότερο, θα πρέπει να σκεφτόμαστε την ομάδα, αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία που θα έρθει στο μέλλον και ο ίδιος το γνωρίζει».

Και το μέλλον του ΠΑΟΚ γράφει Στέφανος Τζίμας... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags