ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Τετάρτης (19/1) στις Σέρρες έπαιξε με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και αυτό ήταν το 33ο παιχνίδι του στην σεζόν, παίρνοντας μια νίκη που ουσιαστικά τον βάζει από τώρα στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Σε αυτόν τον αγώνα κόντρα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, ο Δικέφαλος είχε για ένα ακόμα ματς τον Γιάννη Κωνσταντέλια να παίρνει μια ακόμα συμμετοχή και μάλιστα με την φανέλα βασικού. Ο «Ντέλιας» στις Σέρρες μπορεί να μην πέτυχε γκολ ή να μην μοίρασε ασίστ, αλλά έγραψε την 33η συμμετοχή του για φέτος, όντας ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου και διοργάνωσης. 

Το απίθανο στατιστικό φέτος του 20χρονου μεσοεπιθετικού εντός ΠΑΟΚ, μοιάζει ακόμα πιο… απίθανο, αφού ειναι ο μοναδικός παίκτης στην Superleague (μαζί με άλλους δυο με χαμηλότερα νούμερα ομως) που στην ομάδα του έχει παίξει όλα τα παιχνίδια (είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή)! 

Αν και φέτος το πιο σπουδαίο για τον ΠΑΟΚ ειναι η διαχείριση που κάνει ο Λουτσέσκου έχοντας 19 παίκτες με 1000+ λεπτά συμμετοχής σε αυτά τα πρώτα 33 ματς της σεζόν, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας φαίνεται να ειναι… αναντικάστατος με αυτό το 33/33 που δεν υπάρχει σε καμία άλλη ομάδα του πρωταθλήματος σε αυτό την κλίμακα αγώνων! 

Ο Κωνσταντέλιας με έναν απολογισμό σε αυτό το 33/33, όντας ο πρώτος σε αγωνιστικά λεπτά (με εξαίρεση τον Ντόμινικ Κοτάρσκι) με 1.978 λεπτά μέχρι τώρα αλλά και οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ, ειναι ένας παίκτης που κάνει την διαφορά για τον Δικέφαλο φέτος. Για αυτό ο Ρουμάνος προπονητής τον έχει μέσα στα πλάνα του σε κάθε ματς φέτος.  

Σε ότι αφορά τους πέντε μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος ο Ντέλιας ειναι ο μοναδικός παίκτης που έχει παίξει σε όλα τα επίσημα παιχνίδια της ομάδας του. Γενικότερα στο πρωτάθλημα, μόλις δυο παίκτες ειναι αυτοί που έχουν το απόλυτο, αλλά σαφέστατα με πολυ μικρότερο αριθμό αγώνων.  

Ο Λουίζ Φιλίπε του ΟΦΗ έχει το 21/21 και ο Κέβιν Ροσέρο του ΠΑΣ Γιάννινα έχει το 19/19, αλλά όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τα νούμερα αυτά ειναι εντελώς διαφορετικά με αυτό το απίστευτο 33/33 του Γιάννη Κωνσταντέλια. 

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο πότε θα σταματήσει αυτό το σερί του «Ντέλια» που άρχισε από τα μέσα Ιουλίου και το ματς με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην Τούμπα και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. ΠΑΟΚ χωρίς Κωνσταντέλιας, φέτος δεν έχουμε δει και μένει να δούμε πότε θα υπάρξει αποστολή ή αγώνας του Δικεφάλου χωρίς την συμμετοχή-παρουσία του πιο viral παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος την φετινή αγωνιστική περίοδο. 

Στον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα θα δείτε τον παίκτη από κάθε ομάδα του πρωταθλήματος με τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες φέτος, που φαίνεται και το σπουδαίο επίτευγμα του… ασταμάτητου Γιάννη Κωνσταντέλια:  

ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 

ΠΑΟΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ 33/33 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΕΡΝΑΡ 30/32 

ΑΕΚ ΕΛΙΑΣΟΝ 29/29 (ΣΕ 30 ΜΑΤΣ) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ 29/30 

ΑΡΗΣ ΜΟΡΟΝ 23/23 (ΣΕ 24 ΜΑΤΣ) 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ 20/20 (ΣΕ 21 ΜΑΤΣ) 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΝΤΕΡ 19/20 (ΣΕ 21 ΜΑΤΣ) 

ΛΑΜΙΑ ΣΛΙΒΚΑ 18/18 (ΣΕ 19 ΜΑΤΣ) 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΜΟΥΡΓΟΣ 19/21 (ΣΕ 22 ΜΑΤΣ) 

ΟΦΗ ΛΟΥΙΖ ΦΙΛΙΠΕ 21/21 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΝΤΟΥΑΡΤΕ 20/21 

ΒΟΛΟΣ ΚΟΜΠΑ 20/20 (ΣΕ 21 ΜΑΤΣ) 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΡΟΣΕΡΟ 19/19 

ΚΗΦΙΣΙΑ ΒΑΦΕΑΣ 20/21 

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη αποτυχία Αλμέιδα, η ΑΕΚ χρειάζεται Μπακαμπού - "Λευκή πετσέτα" ο Ολυμπιακός, ψυχολόγος ο Τερίμ