Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Box to box χαφ 6 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - Δεν είναι Καμαρά, αλλά... Ολιβέιρα - Δεν τον βάζουν να παίζει"!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-18 19:00:00

"Box to box χαφ 6 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - Δεν είναι Καμαρά, αλλά... Ολιβέιρα - Δεν τον βάζουν να παίζει"!

του Γιώργου Κτενά
"Box to box χαφ 6 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - Δεν είναι Καμαρά, αλλά... Ολιβέιρα - Δεν τον βάζουν να παίζει"!

Πιέζουν οι Πειραιώτες να κλείσουν μία δύσκολη μεταγραφή! Ποιος είναι ο παίκτης που θέλει ο Καρβαλιάλ στο Λιμάνι και ποια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Πανάκριβη περίπτωση...

Την περίπτωση του Αντρέ Όρτα (και όχι του Ρικάρντο Όρτα όπως γράφουν ορισμένοι, αρχηγού και εξτρέμ της Μπράγκα) έχει στη λίστα του ο Ολυμπιακός, καθώς το ρόστερ της Μπράγκα πάντα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για κάποιον που ψάχνει για ποδοσφαιριστές στην Πορτογαλία.

Πολύ περισσότερο για τον Κάρλος Καρβαλιάλ που έχει περάσει από την πορτογαλική ομάδα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Αντρέ, αδερφός του Ρικάρντο που είναι το αστέρι της  ομάδας, είναι 27 ετών, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2027.

Η θέση του είναι ως 8άρι στο γήπεδο, αλλά μπορεί να παίξει και ως 6άρι ή 10άρι, και τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν είναι βασικός στο πορτογαλικό κλαμπ - Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη έχει καταγράψει 25 ματς (όχι ως βασικός), 2 γκολ και 2 ασίστ.

Το market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ (είναι το υψηλότερο σημείο που έχει φτάσει) και μόνο τυχαίο δεν είναι το ενδιαφέρον τού Ολυμπιακού για την περίπτωσή του. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ταιριάζει αυτός ο παίκτης στα πλάνα των Ερυθρόλευκων αλλά και πόσο εύκολο είναι να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί.

 

Για να απαντήσουμε σε αυτό χρειάστηκε να επικοινωνήσουμε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, προκειμένου να μας βοηθήσει.

"Ανάλαφρος και ποιοτικός - Box to box χαφ - Δεν παραχωρεί εύκολα η Μπράγκα"

"6αρο-8άρι είναι, ανάλαφρος, ποιοτικός αλλά όχι με πολλή δύναμη. Τεχνιτάκος, κλασσικός Πορτογάλος αλλά στην Μπράγκα δεν παίζει βασικός. Ο Ρικάρντο είναι ο αστέρας της ομάδας, ο αδερφός του. Καλός και ποιοτικός παίκτης είναι, πλήρης, box to box", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Μπορεί να έρθει εύκολα στην Ελλάδα;

"Δύσκολη περίπτωση, αν και δεν στηρίζεται σε αυτόν το Ζόρζε. Με τον Καρβαλιάλ στην ομάδα έπαιζε πολύ, αλλά σε γενικές γραμμές η Μπράγκα δεν παραχωρεί εύκολα παίκτες. Ειδικά από τη στιγμή που το συμβόλαιό του είναι μέχρι το 2027".

"6+ εκατ. ευρώ για πώληση - Διαφορετικός σε σχέση με Μαντί - Θυμίζει Σέρτζιο Ολιβέιρα"

Τι θα μπορούσε να ζητάει γα να τον δώσει;

"Αν μιλάμε για πώληση, τα χρήματα του market value και ίσως περισσότερα. Τον αδερφό του, τον Ρικάρντο, τον θέλει χρόνια η Μπενφίκα και δεν τον δίνει η Μπράγκα".

Ο Ολυμπιακός, λογικά, ψάχνει για έναν χαφ στη θέση του Μαντί Καμαρά - Μπορεί να τα καταφέρει να καλύψει τη θέση του στην 11άδα;

"Διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Μαντί, δεν είναι τόσο δυναμικός. Είναι περισσότερο στο στιλ του Σέρτζιο Ολιβέιρα, χωρίς όμως το πολύ καλό σουτ που έχει ο Ολιβέιρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδού η εξήγηση: Γι’ αυτό έτρεξε πάνω από τον Λοντίγκιν μετά το πέναλτί του ο Ποντένσε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags