Facebook Pixel Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Παναθηναϊκός: Ούτε σε Ολυμπιακό ούτε σε ΑΕΚ ο Γιοβάνοβιτς - "Μόνο Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πάω γιατί..." - Κύριος!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-21 10:30:00

Ούτε σε Ολυμπιακό ούτε σε ΑΕΚ ο Γιοβάνοβιτς - "Μόνο Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πάω γιατί..." - Κύριος!

του Νίκου Στεργίου

Αποκάλυψη Sportdog: Τι έλεγε στην πτήση για τη Σερβία ο πρώην πλέον προπονητής του Τριφυλλιού. Ο σεβασμός ακόμα και των αντιπάλων προς το πρόσωπό του, η ηθική του και οι λόγοι που δεν θέλει να βρεθεί σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα!
 

Το πιο ''καυτό'' θέμα της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας δεν είναι άλλο από τη μεταγραφή - βόμβα του Τάσου Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό. Είδαμε και το καλοκαίρι τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση του Κώστα Σλούκα να αφήσει τον Ολυμπιακό για χάρη του Τριφυλλιού. Τόσες και τόσες ιστορίες ανθρώπων του αθλητισμού, που εγκατέλειψαν μια ομάδα και επέλεξαν τον άμεσο ανταγωνιστή τους. Μια τέτοια κίνηση δεν είναι εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι και για όλους.

Το πιο τρανό παράδειγμα; Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο άνθρωπος που ''αναγέννησε'' τον Παναθηναϊκό, τον επανέφερε στα ''κυβικά'' που αρμόζουν στην ιστορία του και παρότι έφυγε από το... πουθενά δεν συζητάει το ενδεχόμενο να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Αυτό αποκαλύπτουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του sportdog.gr. Ο Σέρβος τεχνικός σε συνομιλία που είχε με Έλληνες φιλάθλους σε πτήση προς την πατρίδα του, ξέκοψε κάθε σενάριο μελλοντικής μετακίνησής του σε οποιονδήποτε σύλλογο του Big-4 μετά τον Παναθηναϊκο! «Δεν θα πάω σε καμία άλλη μεγαλη ελληνική ομάδα. Από σεβασμό στον Παναθηναϊκό, δεν θα πάω σε άλλη», ήταν η ατάκα του που λέει πολλά για το ήθος του!

Ήρθε ως κύριος, έφυγε ως Κύριος κι ας τον... έδιωξαν κακήν κακώς!

Στις 16 Ιουνίου 2021, όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκε ως ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, όλοι οι φίλοι του Τριφυλλιού είχαν την ίδια απορία: ''Θα είναι ακόμη ένας κόουτς, που θα πει μεγαλοστομίες, δε θα προσφέρει το παραμικρό και θα φύγει ως αποτυχημένος''; Εύλογα περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς οι πράσινοι μόλις έβγαιναν από τη ''λαίλαπα'' Μπόλονι. Ο Σέρβος, όμως, ήταν αλλιώς. Έθεσε τον πήχη χαμηλά, μιλούσε ρεαλιστικά και γνώριζε ότι το σεβασμό τον κατακτάς μόνο αν το έργο σου είναι σημαντικό.

Και το κατάφερε! Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2021/22 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, έβαλε γερά αγωνιστικά θεμέλια και το πιο κομβικό, ο κόσμος γύρισε και πάλι στη Λεωφόρο. Επανήλθε η ''δίψα'' του για να δει την αγαπημένη του ομάδα από κοντά. Και η σπίθα της πρώτης χρονιάς έγινε... πυρκαγιά πέρυσι, με το Τριφύλλι να κάνει σεζόν υπέρβασης και να φτάνει στο παραένα για την κατάκτηση ενός παλικαρίσιου πρωταθλήματος.

Φέτος ενώ η αρχή ήταν ειδυλλιακή, τα πράγματα πήραν μια άσχημη τροπή στην πορεία με τα θέματα αποδυτηρίων να κάνουν την εμφάνισή τους και τον Γιάννη Αλαφούζο να τον αποπέμπει πριν την ολοκλήρωση του 2023. Και παρότι αυτό συνέβη αιφνιδίως, ο Γιοβάνοβιτς στον αποχαιρετιστήριο λόγο του προς τους ποδοσφαιριστές είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Εύχομαι να το πάρετε φέτος το πρωτάθλημα και να ξέρετε πως θα το χαρώ πιο πολύ από όλους». Τέτοιος είναι ο Σέρβος προπονητής.

Ο Ιβάν και ο... Ολυμπιακός, δεν το συζητάει με τίποτα για Ελλάδα πλην Παναθηναϊκού!

Αναφέραμε και στην αρχή την επική ατάκα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε κάποιους ποδοσφαιρόφιλους. Το δεδομένο είναι πως ο πολύπειρος κόουτς έχει κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό της ελληνικής φίλαθλης κοινότητας και αυτό δεν είναι αμελητέο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως μετά το πέρας του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0 την περασμένη σεζόν, ο Σέρβος είχε θερμό εναγκαλισμό με τους Καρεμπέ και Καραπαπά. Ήταν μια απόδειξη πόσο συμπαθητική φυσιογνωμία είναι.

Μετά τη φυγή του από τον ΠΑΟ, ''έσκασαν'' δημοσιεύματα μεταξύ αστείου και σοβαρού που τον συνέδεαν με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι μόλις είχαν κάνει ακόμη μία αλλαγή στον πάγκο τους, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να διαδέχεται τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Διαπραγμάτευση των δύο πλευρών ουδέποτε υπήρξε προφανώς, αλλά θεωρείται βέβαιο πως όλοι οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ''χτυπήσουν'' την πόρτα του Ιβάν. Ο ίδιος, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να την ανοίξει γιατί έγινε... ένα με τον Παναθηναϊκό!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος... Μπακασέτας στον ΠΑΟ - Φέρνει και 2ο Έλληνα της ΑΕΚ ο Αλαφούζος - Αποφάσισε η Νόριτς για Γιαννούλη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags