Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Αντίδραση Ολυμπιακού με διπλό στο "Βικελίδης" - "Καθάρισαν" τον Άρη Ροντινέι και Ναβάρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-21 22:29:00

Αντίδραση Ολυμπιακού με διπλό στο "Βικελίδης" - "Καθάρισαν" τον Άρη Ροντινέι και Ναβάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αντίδραση Ολυμπιακού με διπλό στο "Βικελίδης" - "Καθάρισαν" τον Άρη Ροντινέι και Ναβάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και αγχώθηκαν λίγο στο φινάλε, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-1 του Άρη, ξεπερνώντας τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, και παραμένουν στη μάχη του τίτλου

Ο Ολυμπιακός έφυγε με διπλό (2-1) από το "Κλεάνθης Βικελίδης", πετυχαίνοντας μία νίκη που είχε απόλυτη ανάγκη, κόντρα στον Άρη.

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από απαιτητικά ματς για το Κύπελλο (αμφότερα πήγαν στα πέναλτι) μεσοβδόμαδα, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν πιο "φρέσκοι", με τον Άρη να πιάνει πολύ χαμηλά στάνταρ απόδοση και να απειλεί ελάχιστα την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Χουτεσιώτη για να ανοίξει το σκορ με τον Ναβάρο στο 17' και ένα ακόμα του Φαμπιάνο, ο οποίος στη συνέχεια παραχώρησε πέναλτι για χτύπημα στο πρόσωπο του Ναβάρο. Ο Ροντινέι έκανε το 2-0 στο 21' και συνδύασε με γκολ την εξαιρετική του εμφάνιση, αφού ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου.

Οι Άρης μείωσε με αυτογκόλ του Κίνι στο 90' αλλά δεν μπόρεσε να προβληματίσει παραπάνω τον αντίπαλό του, που αγχώθηκε λίγο στο τέλος, αλλά διατήρησε το προβάδισμα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς (-6 από την κορυφή), ενώ ο Άρης ακολουθεί στην 5η θέση με 30 πόντους.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η παρουσία του Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια εξαιτίας ενοχλήσεων του Κουέστα. Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ρόουζ και Φεράρι αγωνίστηκαν στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, με τους Πάρδο και Βερστάρε να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Ο Νταρίντα κινήθηκε πίσω από τον σέντερ φορ, Μορόν, ενώ οι Σουλεϊμάνοφ (δεξιά) και Παναγίδης (αριστερά) πήραν θέση στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Ολυμπιακός του Κάρλος Καρβαλιάλ. Τερματοφύλακας ήταν ο Χουτεσιώτης, με δίδυμο στόπερ τους Ντόη και Ρέτσο, δεξί μπακ τον Ροντινέι και αριστερό τον Κίνι. Έσε και Καρβάλιο κινήθηκαν στα χαφ, με τον Αλεξανδρόπουλο μπροστά τους, τον Μαρτίνς αριστερά, τον Μασούρα δεξιά και τον Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Παιχνίδι κέντρου χωρίς ρυθμό έγινε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Ολυμπιακό πάντως να μπαίνει κάπως πιο δυνατά από τον Άρη και να υπερέχει. Ο Αλεξανδρόπουλος είχε την πρώτη... υποψία ευκαιρίας στο 3' αλλά το σουτ του σταμάτησε σε προβολή του Ρόουζ, ενώ στο 6' ο Μαρτίνς βρήκε τον Μασούρα με ωραία μπαλιά, αυτός γύρισε αδύναμα χωρίς ισορροπία προς τη μικρή περιοχή και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Έλληνας γκολκίπερ έγινε μοιραίος για τον Άρη στο 17' ουσιαστικά... χαρίζοντας στον Ολυμπιακό ένα γκολ από το πουθενά. Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χουτεσιώτης δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας πραγματοποιώντας άστοχη έξοδο και ο Ναβάρο έκανε το 1-0 με κεφαλιά!

Οι Ερυθρόλευκοι "χτύπησαν" ξανά άμεσα, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους στο 21'. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για χτύπημα του Φαμπιάνο στον Ναβάρο εντός μεγάλης περιοχής του Άρη. Η απόφαση δεν άλλαξε από τον VAR και έτσι ο Ροντινέι βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, με τον Βραζιλιάνο να εκτελεί εύστοχα για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Ο Αλεξανδρόπουλος θα μπορούσε να διευρύνει κι άλλο το ερυθρόλευκο προβάδισμα, όμως στο 28' νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη. Στο 29' και στο 42' ο Μαρτίνς σούταρε άουτ σε εκτελέσεις από πλεονεκτική θέση διαγώνια αριστερά. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί άνετα το προβάδισμα κόντρα σε έναν απογοητευτικό Άρη, που δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια σε 45 λεπτά!

Η πρώτη τελική του Άρη σημειώθηκε στο 46', όταν ο Μορόν βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε, αλλά ο Ντόη έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ. Αν και οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο δεύτερο μέρος με πιο επιθετική διάθεση, δεν υπήρξε συνέχεια μετά τη φάση του Μορόν. Ο Ολυμπιακός ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, κρατώντας την μπάλα και μην επιτρέποντας στον Άρη να τον απειλήσει.

Ο ορεξάτος Μαρτίνς έψαχνε ένα γκολ, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει στο 56', όταν το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε με το δεξί πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Κίνι σε φάση "καρμπόν" στο 60', με τον Ισπανό να συγκλίνει από τα αριστερά και να δοκιμάζει σουτ με το δεξί.

Το ματς κυλούσε... σβηστά, με τον Ολυμπιακό να κάνει συντήρηση δυνάμεων και τον Άρη να αδυνατεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ένα καλό σουτ του Καρβάλιο, που κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ στο 80'.

Το ματς παραλίγο να γίνει θρίλερ στις καθυστερήσεις, καθώς ο Άρης βρήκε γκολ στο 90' και μείωσε σε 2-1. Σε μία από τις ελάχιστες φορές που η ομάδα του Μάντζιου κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, ο Νταρίντα γύρισε προς τη μεγάλη περιοχή και ο Ζαμόρα δεν βρήκε καλά την μπάλα, ωστόσο ο Κίνι αιφνιδιάστηκε με την μπάλα να χτυπά πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να γεμίσουν την περιοχή του Πασχαλάκη με παίκτες στα λεπτά των καθυστερήσεων, όμως δεν δημιούργησαν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Άρης (Άκης Μάντζιος)
: Χουτεσιώτης, Φεράρι, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Οντουμπάτζο (66' Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Πάρντο (56' Ζαμόρα), Παναγίδης (76' Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (56' Σαβέριο), Μορόν (66' Γκαρθία).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόη (85' Μπιανκόν), Ρέτσος, Ροντινέι, Καρβάλιο, Χέσε, Αλεξανδρόπουλος (78' Καμαρά), Μαρτίνς (64' Ποντένσε), Μασούρας, Ναβάρο (85' Φορτούνης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags