Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το μεγάλο λάθος Ολυμπιακού τον Γενάρη - Εντυπωσιακός και ούτε στο 70% ο Μαρτίνς - Μεταγραφές και... CAS!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-21 23:49:00

Το μεγάλο λάθος Ολυμπιακού τον Γενάρη - Εντυπωσιακός και ούτε στο 70% ο Μαρτίνς - Μεταγραφές και... CAS!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ο MVP στο μεγάλο διπλό και η μάχη για το πρωτάθλημα. Παρά τις πολλές αλλαγές οι Πειραιώτες νίκησαν στον Άρη και συνεχίζουν να ελπίζουν, ενώ παράλληλα περιμένουν τις νέες προσθήκες, αλλά και τους παίκτες που ήδη έχουν έρθει, να βρουν ρυθμό...

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα και δεν άφησε τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό να τον επηρεάσει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι του. Κόντρα στην κακή ψυχολογία και στην κόπωση από τα 120 λεπτά που έπαιξαν μεσοβδόμαδα, οι Ερυθρόλευκοι πήραν με σχετική άνεση μία απαραίτητη νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Η ομάδα του Καρβαλιάλ διατηρήθηκε έτσι στη μάχη του τίτλου, αφού ενδεχόμενη ήττα από τον Άρη θα την έφερνε στο -9 από την κορυφή. Πλέον, με την ομάδα να ενισχύεται στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και την απόφαση του CAS για την τιμωρία από την περίφημη... κροτίδα να εκκρεμεί, οι Πειραιώτες εκτιμούν ότι μπορούν να καλύψουν το -6. Σε κάθε περίπτωση, αποκλείεται να τα παρατήσουν.



Στη Θεσσαλονίκη ο Ζέλσον Μαρτίνς ξεδίπλωσε για πρώτη φορά ένα σημαντικό ποσοστό του ταλέντου του. Στα προηγούμενα παιχνίδι είχε αρχίσει να ανεβαίνει βγάζοντας εκλάμψεις της ποιότητάς του, αλλά στο "Βικελίδης" ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και έδειξε δείγματα παίκτη που σε λίγο καιρό θα κάνει τη διαφορά. Δεν βρίσκεται ουτε καν στο 70%, γι' αυτό και έπαιξε μόνο 65 λεπτά. Κι όμως, μπόρεσε να προκαλέσει... πονοκέφαλο στην άμυνα του Άρη με ορισμένες εξαιρετικές προσωπικές ενέργειες. Ήταν δραστήριος, μπουκαδόρος έψαξε το γκολ και δεν κατάφερε να το βρει, όμως αυτό δεν θα αργήσει. Το σημαντικό είναι πως μοιάζει ορεξάτος για μπάλα και δεν ήρθε στην Ελλάδα για... τουρισμό.

Δεν έπραξε λανθασμένα ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Μαρτίνς, αντιθέτως πόνταρε σε έναν εξτρέμ με δεδομένη ποιότητα. Το λάθος του ήταν πως δεν αρκούσε ο ανέτοιμος Πορτογάλος στα ματς που "έκαιγαν" με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Χρειαζόταν έναν εξτρέμ έτοιμο (έστω ως αλλαγή) να μπει και να ενισχύσει την ομάδα, κάτι που δεν φρόντισε να βρει εγκαίρως στη μεταγραφική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και με τους στόπερ, αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο, τώρα οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά.

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έδειξε πράγματα και ο Ναβάρο, που ήταν μέσα στις φάσεις για τα δύο γκολ, σκοράροντας το ένα και κερδίζοντας το πέναλτι για το δεύτερο. Παράλληλα ο Ισπανός τραβήχτηκε αρκετά εκτός περιοχής ψάχνοντας συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και θα μπορούσε να δώσει ασίστ αν ο Αλεξανδρόπουλος εκτελούσε καλύτερα στο 28'. Αυτό ο Ναβάρο μπορεί να το κάνει καλά, στοιχείο που έχει δείξει από το πρώτο του παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι να αρχίσει να απειλεί την αντίπαλη εστία περισσότερο και να βρίσκεται ο ίδιος σε θέση εκτέλεσης αντί να δημιουργεί μόνο για τους άλλους ή να εκμεταλλεύεται λάθη όπως αυτό του Χουτεσιώτη απόψε.

Στη Θεσσαλονίκη έλαμψε για ακόμα μία φορά φέτος το άστρο του Ροντινέι, ο οποίος ήταν καταπληκτικός. Βρήκε "διαμάντι" ο Ολυμπιακός από τη Βραζιλία και ψάχνει έναν αντίστοιχο παίκτη από τα αριστερά (Ρίτσαρντς και Ορτέγκα είναι υποσχόμενοι αλλά πρέπει να το δείξουν και στο γήπεδο) για να... ξορκίσει επιτέλους τα φαντάσματα του διδύμου Τσιμίκας-Ελαμπντελαουί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολλά νεύρα ο Φορτούνης μετά τη λήξη - "Κυνηγούσε" παίκτη του Άρη, τον συγκράτησε ο Ρέτσος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags