Facebook Pixel Ο Τερίμ "χάλασε" τη συμφωνία Ατζούν με Μπέο - Έδωσε ήδη μισό εκατομμύριο - Αλλαγή λόγω… Γιοβάνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-22 19:51:00

Ο Τερίμ "χάλασε" τη συμφωνία Ατζούν με Μπέο - Έδωσε ήδη μισό εκατομμύριο - Αλλαγή λόγω… Γιοβάνοβιτς!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ο Τερίμ "χάλασε" τη συμφωνία Ατζούν με Μπέο - Έδωσε ήδη μισό εκατομμύριο - Αλλαγή λόγω… Γιοβάνοβιτς!

Τι συνέβη με τον Τούρκο παραγωγό και την πώληση του Βόλου! Πώς χάλασε ξαφνικά η κλεισμένη συμφωνία, τα χρήματα που είχε ήδη δώσει για την ομάδα και τι περιλαμβάνει το μεγάλο deal.

Στην Ελλάδα και τον Βόλο είχε βρεθεί στα τέλη Νοεμβρίου ο Ατζούν και είχε εκ του σύνεγγυς επαφή με τον Αχιλλέα Μπέο (είχαν φάει μαζί), προκειμένου να συζητήσουν για την παραχώρηση της τοπικής ομάδας.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας, άλλωστε, έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πέρα από τις παραγωγές στην τηλεόραση, αυτό που θέλει στην Ελλάδα είναι να αποκτήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Άλλωστε, έχει ήδη στην κατοχή του την αγγλική Χαλ αλλά και την ιρλανδική Σέλμπουρν, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον για να αποκτήσει και τη Γαλατασαράι. Προφανώς, λοιπόν, το ποδόσφαιρο είναι ένα πεδίο που τον γοητεύει και τον ενδιαφέρει να επενδύσει τα χρήματά του.

Γιατί συνδέθηκε με τον Βόλο, όταν έμεινε πίσω το ενδιαφέρον για τον Ατρόμητο; Ως ομάδα-προθάλαμο, που θα "ψήνει" παίκτες (προσαρμογή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κ.λπ.) και έπειτα θα πηγαίνουν στη Χαλ. Πάνω-κάτω ο,τι θέλει να κάνει με τον Ολυμπιακό και τη Ρίο Άβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς ο Βόλος μπορεί να λειτουργήσει άψογα προς αυτή την κατεύθυνση. Η ομάδα τής Μαγνησίας, άλλωστε, έχει ριζώσει στη Σούπερ Λιγκ, διαθέτει εξαιρετικό υλικό, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Καμία σχέση, δηλαδή, με την Σέλμπουρν, που την απέκτησε για τον ίδιο λόγο ο Ατζούν, αλλά δεν μπορεί να την αξιοποιήσει σε αυτή την προοπτική

Στα 3 εκατ. ευρώ το deal - Συμφωνία Μπέου και με τους Αργεντινούς - Μεγαλοδικηγόρος

Τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα: Το ποσό που έχει ακουστεί ότι ζήτησε ο Α. Μπέος από τον Ατζούν, είναι τα 3 εκατ. ευρώ. Ο Βόλος, εξάλλου, είναι απόλυτα νοικοκυρεμένο μαγαζί, δεν έχει χρέη και όποιο ποσό κι αν δώσει ο Ατζούν, με αυτό θα πάρει καθαρή ομάδα.

Αυτή, άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέος έφτασε κοντά στην παραχώρηση της ομάδας, καθώς έχουν υπάρξει άλλες δύο λίγο πριν το deal done: Τη μία από αυτές οι επενδυτές ήταν από την Αργεντινή, και τους εκπροσωπούσε δικηγόρος που εκπροσωπεί και την Νταϊάνα Μαντρίν - Ήταν η νοσοκόμα του Μαραντόνα πριν τον θάνατό του. Πρόκειται για τον Ροδόλφο Μπάκε, που είχε προσπαθήσει να αποκτήσει και τον ΟΦ Ιεράπετρας.

Τι πηγαίνει σετ μαζί με τον Βόλο ο Ατζούν - Συνεργασία με την Αταλάντα

Οι προπονητικές εγκαταστάσεις τού Βόλου βρίσκονται στο δημοτικό στάδιο Νεάπολης, που είχε ανακαινιστεί από τον Δήμο το 2017. Έχει χωρητικότητα 3.000 ατόμων, ενώ υπάρχει σκέπαστρο στη βορειοδυτική πλευρά. Είναι ενισχυμένο με πραγματικό χλοοτάπητα (96Χ64μ.) ενώ υπάρχει και βοηθητικό για τις ανάγκες των ακαδημιών. Παράλληλα, περιμετρικά του γηπέδου υπάρχει η δυνατότητα να ασκηθούν οι αθλητές του στίβου, καθώς υπάρχουν 6 διάδρομοι των 400 μέτρων.

Βέβαια η ομάδα αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό, ένα σύγχρονο στάδιο που μπορεί να μην της ανήκει, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να την βγάλει από εκεί.

Ακόμα, ο Βόλος έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στο κομμάτι των υποδομών τα τελευταία χρόνια, καθώς δίνει έμφαση στα ταλέντα που μπορεί να παράξει. Για αυτόν τον λόγο εμφανίζεται τόσο δυνατός στα πρωταθλήματα Κ17 και Κ19, ενώ υπάρχει συνεργασία με την Αταλάντα ώστε να στέλνει παίκτες του Βόλου για να δοκιμαστούν αλλά και για να έρθουν στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές του ιταλικού κλαμπ.

Το νεότερο ρεπορτάζ που δείχνει ότι έχει κολλήσει η υπόθεση

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας το ρεπορτάζ που υπάρχει είναι ότι το θέμα έχει κολλήσει. Ο Ατζούν είχε δώσει 500.000 ευρώ για να κλείσει το deal και όλοι περίμεναν ότι μέχρι να φύγει το 2023 οι αλλαγή θα ήταν γεγονός.

Αυτό που μαθαίνουμε τώρα, όμως, είναι ότι η υπόθεση έχει κολλήσει και, τυπικά, έχει χαλάσει - Παρα το γεγονός ότι είχαν δοθεί χρήματα μπροστά. Τι μεσολάβησε το γνωρίζει μόνο ο Ατζούν και ο Μπέος, αλλά με βάση τα όσα έχουν συμβεί ευρύτερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει μια προοπτική για να πούμε: Χάλασε η υπόθεση της παραχώρησης του Βόλου από τον Μπέο στον Ατζούν, από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος (ο πιο στενός συνεργάτης του Τούρκου παραγωγού στη Ελλάδα δηλαδή!) έδιωξε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και, με τη βοήθεια του Mr Survivor, έφερε τον Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό!

Μπορεί να συνδέεται η παρουσία του Ατζούν στην Ελλάδα, πια, με τον Παναθηναϊκό; Αυτό είναι κάτι που ψυθιρίζεται κάμποσο καιρό στην Αθήνα και, μετα τις αρνητικές εξελίξεις με τον Βόλο, και στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags