Facebook Pixel Ο Έλληνας που θέλει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ - 20χρονος εξτρέμ για ΑΕΚ και ΠΑΟ - Χέλντερ Σα για Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-26 18:58:00

Ο Έλληνας που θέλει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ - 20χρονος εξτρέμ για ΑΕΚ και ΠΑΟ - Χέλντερ Σα για Ολυμπιακό!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ο Έλληνας που θέλει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ - 20χρονος εξτρέμ για ΑΕΚ και ΠΑΟ - Χέλντερ Σα για Ολυμπιακό!

Ποιον παίκτη ξεχώρισε από τη Σούπερ Λιγκ ο Ρουμάνος; Οι Big-4 συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις μεταγραφικές τους κινήσεις και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα ρόστερ τους. Ποιον ξεχώρισε ο Δικέφαλος, ο επιθετικός χαφ των 2.5 εκατομμυρίων και η έκπληξη από την Πορτογαλία…

ΠΑΟΚ: Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς θα έπρεπε να είναι Νο3 στην ιεραρχία και όχι Νο2. Το τραγικό λάθος που έκανε στην αρχή τού αγώνα με τον Πανσερραϊκό, που έστρωσε την μπάλα στα πόδια αντιπάλου με την εστία του κενή, θα μπορούσε να είχε στοιχίσει στον ΠΑΟΚ. Τον Γενάρη δεν πρόκειται να έρθει τερματοφύλακας, καθώς καλώς ή κακώς ο Λουτσέσκου θέλει να πορευτεί ως έχει το ρόστερ των τερματοφυλάκων. Το καλοκαίρι, όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει ο Ζίβκοβιτς στο κλαμπ όσο κι αν τον θέλει στην ομάδα ο Ρουμάνος προπονητής.

ΠΑΟΚ/2: Για να κλείσουμε το κεφάλαιο τερματοφύλακας στον Δικέφαλο, υπάρχει κάποιος από Ελλάδα που έχει... γυαλίσει στους Θεσσαλονικείς και μπορεί το καλοκαίρι να γίνει ο Νο3 στο ρόστερ. Αναφερόμαστε στον Παναγιώτη Κατσίκα, του Πανσερραϊκού, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι. 24 ετών, με πολύ καλή σωματοδομή, και εμπειρία στη Σούπερ Λιγκ. Κρατηστε το όνομά του σε μια άκρη του μυαλού σας...

ΚΥΠΡΟΣ: Στα ραντάρ των ομάδων τού Big 4 βρίσκεται μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή από την Κύπρο, καθώς είναι δεδομένο ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν, για διαφορετικούς λόγους, επαφή με το ποδόσφαιρο στη Μεγαλόνησο. Πρόκειται για τον Λοΐζο Λοΐζου, που και παλαιότερα είχε βρεθεί στη λίστα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, και φέτος διανύει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Ομόνοιας. Υπάρχει ενδιαφέρον από Βέλγιο και Ολλανδία, αλλά και από Αυστρία, αλλά υπάρχει πληροφορία από την Κύπρο ότι κάποια από τις 4 μεγάλες ελληνικές ομάδες έχει δραστηριοποιηθεί ξανά για την περίπτωση του. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πιέσεις για να πωληθεί τώρα από την Ομόνοια (-η ομάδα του δεν τον δίνει κάτω από 2,5 εκατ. ευρώ!), διαφορετικά θα φύγει σίγουρα το προσεχές καλοκαίρι.

 

ΚΥΠΡΟΣ/2: Κάτι ακόμα από τη Μεγαλόνησο. Σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός ψάχνει γκολ από τους επιθετικούς του, ο Άνχελ Γκερέρο στην Κύπρο κάνει... παπάδες. Επέστρεψε από τραυματισμό και πέτυχε γκολ και ασίστ, έχοντας συνολικά 6 γκολ και 5 ασίστ σε 10 παιχνίδια φέτος! Μιλάμε για εκπληκτικό νούμερο, ενώ και την περασμένη αγωνιστική περίοδο από τον Γενάρη του 2023 (που πήγε στην Κύπρο) μέχρι το καλοκαίρι που τελείωσε η σεζόν, είχε σε 22 ματς, 10 γκολ και 6 ασίστ. Σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι και πολύ διαφορετικό από το ελληνικό...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρωτώντας πηγαίνεις στην πόλη, λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά εμείς ρωτώντας καλά πληροφορημένες πηγές στην Πορτογαλία τι "παίζει" με ποδοσφαιριστές από το εκεί πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό, μάθαμε κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αρχικά να πούμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε τη Ρίο Άβε ακριβώς για να αποτελέσει την τρίτη γωνία, μάλλον καλύτερα για να δημιουργήσει ένα τρίγωνο με ομάδες που τις έχει στην κατοχή του και μπορεί η μία να βοηθήσει την άλλη.

Με έναν τρόπο το κλαμπ που ευνοείται περισσότερο από αυτό το τρίγωνο είναι ο Ολυμπιακός καθώς, για παράδειγμα, παίκτες που ξεχωρίζουν στη Ρίο Άβε δεν μπορούν με τη μία να βρεθούν στο υψηλότερο επίπεδο της Premier League. Μοιραία, δηλαδή, θα έρθει στο Λιμάνι αυτός που ξεχωρίζει στον πορτογαλικό σύλλογο. Όπως είναι, για παράδειγμα, ο δεξιός μπακ Κοστίνια.

Φυσικά η πορτογαλική ομάδα δεν υπάρχει μόνο για να τροφοδοτεί τον Ολυμπιακό με ποδοσφαιριστές. Μάλλον, για να το πούμε καλυτερα, δεν υπάρχει για να τροφοδοτεί μόνο τον Ολυμπιακό με ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα θα μπορεί να αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για παίκτες που έρχονται από τη Λατινική Αμερική για Ολυμπιακό ή Νότιγχαμ - Ένα πρώτο εξάμηνο στάδιο προσαρμογής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δηλαδή, μέσω του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Για να επιστρέψουμε όμως σε αυτό που μάθαμε από την Πορτογαλία, ο Ολυμπιακός δεν κοίταζε/κοιτάζει μόνο το ρόστερ που είχε η Ρίο Άβε όταν την απέκτησε πριν από μερικούς μήνες ο Μαρινάκης. Αυτό που μάθαμε είναι ότι σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της, πια, στελεχώνεται με βάση (και) τις ανάγκες του Ολυμπιακού.

Για αυτό και δεν είναι τυχαία καμία από τις μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι! Από την επιστροφή του επιθετικού Αζίζ, που τα είχε πάει εξαιρετικά στην Κίνα όσο ήταν δανεικός αλλά δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός του (θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, χρειάζεται επιθετικό!), μέχρι τον αριστερό μπακ Χέλντερ Σα που ήρθε από την Γκιμαράες, αλλά και την οριστική άνοδο του τερματοφύλακα Λούκας Φλόρες από την U23 στην ανδρική ομάδα.

Ειδικά την περίπτωση του Χέλντερ Σα, κρατήστε σε μια άκρη τού μυαλού σας, δεδομένου ότι για εκεί ψάχνει παίκτη ήδη από τώρα για το προσεχές καλοκαίρι ο Ολυμπιακός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα ο Μπακαμπού - "Κατηφόρα" για Σεμέδο - Ο Μπόλονι... λυτρώνει τον Εμβιλά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags