Facebook Pixel Ολυμπιακός: STOP στον Ολυμπιακό από την… Ευρώπη - Μένει και παίζει ο "τελειωμένος" - Φεύγει ο… αγαπημένος Καρβαλιάλ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-26 20:50:00

STOP στον Ολυμπιακό από την… Ευρώπη - Μένει και παίζει ο "τελειωμένος" - Φεύγει ο… αγαπημένος Καρβαλιάλ!

του Παναγιώτη Νικολάου
STOP στον Ολυμπιακό από την… Ευρώπη - Μένει και παίζει ο "τελειωμένος" - Φεύγει ο… αγαπημένος Καρβαλιάλ!

Αλλάζουν τα σχέδια στο Λιμάνι! Τι συνέβη και ποιοι θα αποχωρήσουν. Μπορεί μέχρι πριν λίγα 24ωρα να θεωρούνταν ως ο μόνο σίγουρος που θα έφευγε από τους Πειραιώτες, όμως η κατάσταση άλλαξε και πλέον υπολογίζεται κανονικά για τη συνέχεια. Αντίθετα, κοντά στην έξοδο βρίσκονται ονόματα που κανείς δεν περίμενε, ούτε ο προπονητής...

Εν μέσω μεταγραφών και ανακατατάξεων στον Ολυμπιακό, φαίνεται πως υπάρχει ανατροπή στο ζήτημα με το μέλλον του Βιθέντε Ιμπόρα. Θεωρήθηκε "τελειωμένος" τις προηγούμενες μέρες, όμως όλα δείχνουν ότι τελικά θα παραμείνει στην ομάδα, αν και δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Οι διαφαινόμενες εξελίξεις με τον Ισπανό μέσο λαμβάνουν χώρα κυρίως εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει ως στόχο να προχωρήσει στο Conference League. Η Φερεντσβάρος είναι ένας αντίπαλος στα μέτρα των Πειραιωτών, που εφόσον μπουν στους 16 της διοργάνωσης μπορούν να ονειρεύονται το βήμα παραπάνω.

Η ομάδα του Καρβαλιάλ είναι καλυμμένη στο κέντρο μετά τις προσθήκες των Όρτα και Τσικίνιο, αλλά υπάρχει έλλειμμα στο κέντρο της άμυνας, που θα γίνει μεγαλύτερο αν αποχωρήσει ο Πορόσο, όπως ακούγεται έντονα. Ο Κάρμο θα αντικαταστήσει τον άσο από το Εκουαδόρ όμως ο Μπιανκόν δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα. Κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα παίζει στην Ευρώπη με τρεις διαθέσιμους στόπερ (Κάρμο, Ντόη, Ρέτσος). Εκεί μπορεί να βοηθήσει ο Ιμπόρα, καθώς είναι μάλλον ο πιο ταιριαστός από τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ για να αγωνιστεί κατά συνθήκη ως κεντρικός αμυντικός αν χρειαστεί. Παράλληλα, ο Ιμπόρα δεν πιάνει θέση ξένου, σε αντίθεση με τον Πορόσο, αν αναρωτιέται κανείς το γιατί ο Ολυμπιακός προτιμά να κρατήσει τον Ισπανό άσο αντί για τον Λατινοαμερικάνο.

 

Η ευρωπαϊκή λίστα αναμένεται να παίξει σημαντικές ρόλο στις οριστικές αποφάσεις του Κάρλος Καρβαλιάλ για τις προσθαιφαιρέσεις του ρόστερ. Αρκετοί παίκτες που βρίσκονται σε αυτή έχουν συνδεθεί με σενάρια αποχώρησης. Υπάρχει τέτοια φημολογία για Πορόσο, Μπιέλ, Μαντί Καμαρά, Καρβάλιο, Γιόβετιτς και μάλιστα τα ζητήματα είναι ανοικτά, αφού δύσκολα θα παραμείνουν όλοι οι προαναφερθέντες στην ομάδα.

Δεν γίνεται όμως να φύγουν και όλοι, διότι αυτό θα συρρικνώσει αισθητά την ευρωπαϊκή λίστα. Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα για τρεις αλλαγές, ωστόσο ουσιαστικά... τις έχει ήδη κάνει, μιάς και οι νέοι παίκτες που θα δηλωθούν, θα πάρουν τη θέση των Σολμπάκεν, Σκάρπα και Φρέιρε, που αποχώρησαν!

Άρα για κάθε παίκτη εντός λίστας που χάνουν οι Ερυθρόλευκοι, δεν θα υπάρχει αντικατάσταση. Κάτι που συνεπάγεται ότι αν αποχωρούσαν και οι έξι προαναφερθέντες, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να υπολογίζει μόλις 19 ποδοσφαιριστές στα ευρωπαϊκά ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολη η ανανέωση Φορτούνη, προσφορά 2,5 εκατ. ετησίως - "Καμπάνα" Τερίμ για Σένκεφελντ... νέος Πέρεθ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags