Facebook Pixel ΑΕΚ: Τριάρα στον ΟΦΗ με σούπερ Πόνσε! Μίλησε και ο Φαν Βέερτ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-28 17:56:00

Τριάρα η ΑΕΚ στον ΟΦΗ με σούπερ Πόνσε! Μίλησε και ο Φαν Βέερτ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τριάρα η ΑΕΚ στον ΟΦΗ με σούπερ Πόνσε! Μίλησε και ο Φαν Βέερτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Αργεντινό να σκοράρει δύο γκολ και τον Ολλανδό ένα, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 των Κρητικών στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 20η αγωνιστική της Super League.

Με 3-0 επικράτησε η ΑΕΚ του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League, με τον Εζέκιελ Πόνσε να συνεχίζει δυνατά! Ο Αργεντινός επιθετικός, μετά το χατ τρικ στο Περιστέρι, σκόραρε δύο γκολ, με τον Φαν Βέερτ να διαμορφώνει το τελικό σκορ. 

Η ΑΕΚ έχει πλέον 45 βαθμούς και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση, αφού περιμένει την έκβαση της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ο ΟΦΗ είναι δέκατος με 20.

Με Ραντόνια δεξί μπακ

Τις τελευταίες ημέρες λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε ο Σιντιμπέ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με τον Ατρόμητο, ο Αλμέιδα είχε κάνει αναφορά στην περίπτωση του Ραντόνια. Παρότι ο Γάλλος αμυντικός προπονήθηκε και τέθηκε στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού, ο τελευταίος έριξε στη μάχη τον Βόσνιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πήρε θέση στα δεξιά της άμυνας, λόγω και της απουσίας του Ρότα που εξέτισε τιμωρία μίας αγωνιστικής για κάρτες.

Την εστία υπερασπίστηκε ο Στάνκοβιτς, με τους Βίντα-Κάλενς στα στόπερ και τον Πήλιο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Γιόνσον είχε ρόλο κόφτη, αφού ο Σιμάνσκι χτύπησε στην προχθεσινή προπόνηση και διαπιστώθηκε ότι έχει τραυματιστεί στον τένοντα του μηριαίου του αριστερού ποδιού, γι’αυτό και αποκλείστηκε, ενώ ξεκίνησε θεραπεία, με την επιστροφή του να υπολογίζεται σε 4 με 6 εβδομάδες, ανάλογα με την αντίδραση που θα έχει στην αγωγή. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Γκατσίνοβιτς, στη δεξιά ο Άμραμπατ, δεκάρι ο Πινέδα και επιθετικό δίδυμο έπαιξαν ο Τσούμπερ με τον Πόνσε. Υπενθυμίζεται, ότι ο Λιβάι Γκαρσία δεν πρόλαβε να είναι έτοιμος.

Από πλευράς ΟΦΗ τιμωρημένοι ήταν οι Βούρος και Νέιρα, ενώ απόντες ήταν οι Μπάουμαν, Τοράλ και Μοσκέρα. Έτσι ο Πέπε Μελ παρέταξε την ομάδα του με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, τους Μπρεσάν – Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τους Τοράρινσον-Λάρσον στο δεξί και στο αριστερό άκρο αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Γαγιέγος, Μπάκιτς και Γκλάζερ. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Φελίπε, με τους Αμπάντα – Μπάκου στις πτέρυγες.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (74’ Φερνάντες), Άμραμπατ (74’ Ελίασον), Πινέδα (74’ Μάνταλος), Τσούμπερ (74’ Αραούχο), Πόνσε (85’ Φαν Βέερτ)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου, Τοράρινσον, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Γαγιέγος, Μπάκιτς (77’ Μεγιάδο), Γκλάζερ (75’ Αποστολάκης), Αμπάντα (46’ Ριέρα), Μπάκου (65’ Ντίκο), Φελίπε (72’ Θεοδοσουλάκης)

Συνέχισε με γκολ ο Πόνσε

Η ΑΕΚ πήρε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα, κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα και προσπάθησε να χτυπήσει τον ΟΦΗ από τις πτέρυγες, με γεμίσματα από Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ στην περιοχή, με κύριο αποδέκτη τον Πόνσε. Η πρώτη καταγεγραμμένη καλή στιγμή στο ματς έγινε στον 21, όταν ο Μαροκινός σέρβιρε γλυκά για το κεφάλι του Αργεντινού, η προσπάθεια του οποίου εξουδετερώθηκε από θεαματική απόκρουση του Σωτηρίου.

Ο Πόνσε πάντως έψαξε το γκολ. Στο 24’ ένα σουτ του δεν του… έκατσε, τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ύστερα από κλέψιμο του Πήλιου και γρήγορη αντεπίθεση με μοίρασμα από τον Τσούμπερ, ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0, το οποίο έμεινε ως σκορ ημιχρόνου, παρότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν και δεύτερο γκολ με τον Γκατσίνοβιτς σε δύο στιγμές πριν τη λήξη του.

«Ξύπνησε» και ο Φαν Βέερτ

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυναμικά και προσπάθησε να αντιδράσει. Βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 54’, όταν ο Φελίπε εξουδετερώθηκε από τον Στάνκοβιτς (και στη συνέχεια έδιωξε ο Βίντα), η ΑΕΚ όμως κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα κενά των Κρητικών και να χτυπήσει… Στο 61’ ο Στάνκοβιτς είδε τον Πόνσε μόνο του στον χώρο, ο Αργεντινός βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου που απέκρουσε, η μπάλα όμως επανήλθε στην κατοχή του Αργεντινού, ο οποίος με ωραίο πλασέ «κρέμασε» τους επιστρέψαντες αμυντικούς και έγραψε το 2-0 στην κενή εστία.

Οι Κρητικοί είχαν κάποιες ευκαιρίες να μειώσουν, οι γηπεδούχοι όμως έδειξαν χαρακτήρα και απομάκρυναν τους κινδύνους, ενώ στις καθυστερήσεις ευτύχησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ. Ύστερα από λάθος του Λαμπρόπουλου, ο Φαν Βέερτ πίεσε, έκλεψε και εκτέλεσε εύστοχα τον Σωτηρίου για το τελικό 3-0.

Τα σφυρίγματα

Τον Τάσο Παπαπέτρου, του συνδέσμου Αθηνών, ο οποίος είχε να διευθύνει ματς της ΑΕΚ τρία χρόνια και τέσσερις μήνες, όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει το ΑΕΚ-ΟΦΗ, με πρώτο βοηθό τον Πετρόπουλο και δεύτερο τον Μεϊντάνα από την Αχαΐα. Στο VAR βρέθηκε ο Βασίλης Φωτιάς του συνδέσμου Πέλλας, με AVAR τον Νικολαΐδη από τη Μακεδονία. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης του συνδέσμου Ηπείρου.

Στο 28’ ο Πόνσε σκόραρε, αλλά υπήρξε τσεκάρισμα του VAR για υποψία φάουλ του Πήλιου στον Φελίπε, ωστόσο ο Φωτιάς δεν είδε παράβαση. Μάλιστα στο τέλος του οι άνθρωποι του ΟΦΗ που είδαν τη φάση, παραδέχτηκαν πως δεν υπήρχε κανένα φάουλ πριν το γκολ του Αργεντινού.

Στο 87’ οι άνθρωποι του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Βίντα στην περιοχή. Στην επαναθέαση επιβεβαιώθηκε, ότι ο Κροάτης βρήκε τη μπάλα με τον μηρό.

Στις καθυστερήσεις δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ελίασον. Ο Παπαπέτρου όμως ήλεγξε τη φάση στην οθόνη και πήρε πίσω την απόφασή του.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags