Ο 24χρονος άσος τραβάει τα βλέμματα με το ταλέντο, το χτένισμα και το εκκεντρικό του στυλ. Εκτός από το ποδόσφαιρο, του αρέσει η μουσική και τα θετικά και χαμογελαστά κορίτσια.

Στις  14 Ιουλίου 1999 γεννήθηκε στη Βιέννη ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς από Βόσνιους γονείς και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αυστρία. Οι δύο αδερφές του, αλλά και ο αδερφός του (Ντέγινα) γεννήθηκαν επίσης στην αυστριακή πρωτεύουσα.

«Ο μπαμπάς Ζόραν ήρθε στην Αυστρία πριν από τον πόλεμο, πήγε να δουλέψει και να παίξει ποδόσφαιρο. Ναι, σίγουρα είμαστε ποδοσφαιρική οικογένεια, ο αδερφός μου είναι Αυστριακός, είναι παίκτης της Κολωνίας. Οι αδερφές δεν αθλούνται, αλλά καταλαβαίνουν πολύ καλά η μία την άλλη στο ποδόσφαιρο», ανέφερε για την παιδική του ηλικία και την οικογένειά του.

Στο ποδόσφαιρο από 4 ετών

Άρχισε να κλωτσάει την μπάλα από πολύ μικρός καθώς ακολούθησε τα βήματα του μεγαλύτερου του αδερφού, Ντέγιαν που, πλέον, αγωνίζεται στη Bundesliga, και εκείνος ήταν η αιτία για να γνωρίσει για πρώτη φορά την στρογγυλή Θεά. 

«Όταν η μητέρα μου έγραψε τον αδερφό μου στο ποδόσφαιρο, γρήγορα ανέπτυξα μαζί του την αγάπη για το άθλημα. Ξεκίνησα να προπονούμαι από μικρός, ήδη σε ηλικία τεσσάρων ή πέντε ετών, και αυτό ήταν πολύ νωρίς», επισημαίνει ο ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε την καριέρα του στη Σανκτ Πόλτεν και μετά από μια σεζόν που έπαιξε στη Ραπίντ Βιέννης.

Στην παιδική του ηλικία ήταν για λίγο στη σχολή της Ραπίντ, αλλά σχηματίστηκε και διαμορφώθηκε στη Σανκτ Πόλτεν.

Ο νεαρός Αυστριακός ποδοσφαιριστής έλαμψε αμέσως στην ομάδα της Βιέννης και μετατρέπηκε σε έναν από τους βασικούς παίκτες της. Την τελευταία του σεζόν στη Βιέννη έπαιξε 40 παιχνίδια και σημείωσε 4 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ.

Με 2.5 εκατ. ευρώ στη Ντιναμό και το οκτάρι που έγινε μπακ

Στις 13 Ιουνίου 2022, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε μια μεταγραφή 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που πλήρωσε η κροατική ομάδα για την απόκτηση παίκτη. Στον σύλλογο του Ζάγκρεμπ είχε προπονητή τον Άντε Σάσιτς που ήταν αυτός που τον έκανε να αλλάξει θέση. Από τη θέση του χαφ, μετατέθηκε σε αυτή του αριστερού μπακ.

«Έπαιζα ως οκτάρι, αμυντικός και επιθετικός μέσος box to box. Η αγαπημένη μου θέση είναι σίγουρα το «οκτώ». Έπαιξα όμως και στη θέση «έξι» στη Ραπίντ σχεδόν ένα χρόνο. Αυτό ήταν χρήσιμο για την ανάπτυξη παιχνιδιών. Αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι να είμαι λίγο «περισσότερος», να έχω την ευκαιρία να σκοράρω γκολ, να δώσω ασίστ, να πιέζω στην τελευταία πάσα, να δίνω την τελευταία πάσα. Είναι πραγματικά και σίγουρα η αγαπημένη μου θέση», ανέφερε παλαιότερα ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς.

Γεννήθηκε στην Αυστρία και προτίμησε την Εθνική Κροατίας

Τον Νοέμβριο του 2022, αποφάσισε ότι ήθελε να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα της Κροατίας στο μέλλον, μετά την οποία ξεκίνησε η διαδικασία με τη FIFA να αλλάξει την ποδοσφαιρική του υπηκοότητα από αυστριακή σε κροατική. Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, ο Λιούμπιτσιτς κατάφερε να παίξει για την Κροατία, ενώ είχε παίξει στην Εθνική Αυστρίας U21!  

«Δεν ήταν εύκολο να πάρω μια τέτοια απόφαση, δεδομένου ότι μεγάλωσα στην Αυστρία, όπου αναπτύχθηκα και στο ποδόσφαιρο, για το οποίο η Αυστρία, οι προπονητές και οι σύλλογοι τρέφουν την απόλυτη ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μου. Ωστόσο, η Κροατία είναι στο αίμα μου, είναι η οικογένειά μου και ένιωσα την έντονη επιθυμία να εκπροσωπήσω την Κροατία ως πατρίδα μου που είναι και το ποδοσφαιρικό μου όνειρο», δήλωσε μόλις έγινε γνωστό πως θα φοράει τη φανέλα της Χρβάτσκα.

Προσέχει το στυλ του και τα όμορφα κορίτσια

Ο 24χρονος Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς τραβάει τα βλέμματα με το ταλέντο, το χτένισμα και το εκκεντρικό του στυλ. Εκτός από το ποδόσφαιρο, του αρέσει η μουσική και τα θετικά και χαμογελαστά κορίτσια. 

«Μου αρέσει να ντύνομαι καλά και να δείχνω ωραία, αυτό είναι ενδιαφέρον για μένα, το προσέχω κάθε μέρα. Έχω κυρίως αθλητικές φόρμες, μου αρέσει να είναι όλα συντονισμένα στο ίδιο χρώμα, πάνω και κάτω, και τα περισσότερα είναι Nike γιατί έχω υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους», επισημαίνει και στις φωτογραφίες του στο instagram φαίνεται πως έχει βρει τον έρωτα σε μια πρώην τσιρλίντερ, την Λάουρα. 

Η ζωή μετά το ποδόσφαιρο

Δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες με τέτοιο χαρακτήρα, σωματικές προδιαθέσεις, αλλά και τακτική και τεχνική κατάρτιση για να παίξεις σε πολλαπλές θέσεις. Πάντως, ο φιλόδοξος ποδοσφαιριστής σκέφτεται και το μέλλον του εκτός χώρου και σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματά του.

«Θα ήθελα να ανοίξω το δικό μου αθλητικό κέντρο μια μέρα, με πολλές παιδικές χαρές και μια αίθουσα. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί είναι το χόμπι μου και μετά την καριέρα μου θα ήθελα να το κάνω πιο σοβαρά, αλλά να παραμείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Εκτός από το ποδόσφαιρο μου αρέσει και η καλή μουσική, με συντροφεύει καθημερινά», δήλωσε.

 

Δίδυμο Λιούμπισιτς - Σβαμπ στη Ραπίντ Βιέννης

Ο μεγάλος του αδερφός, Ντέγιαν σίγουρα του έχει δώσει συμβουλές για το ποδόσφαιρο και μάλιστα στην Ελλάδα θα βρει έναν παλιό του γνώριμο και... κολλητό του! Ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ είχε δίδυμο στη μεσαία γραμμή της Ραπίντ Βιέννης τον μεγάλο Λιούμπισιτς και είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια, τότε, για τον Ντέγιαν...