Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Επένδυση Σαββίδη για τον... νέο Ντεσπόντοφ - Κορυφαίος στη Βουλγαρία
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-03 14:30:00

Επένδυση Σαββίδη για τον... νέο Ντεσπόντοφ - Αναδείχθηκε ήδη κορυφαίος στη Βουλγαρία - Χαφ από Σάντος!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Επένδυση Σαββίδη για τον... νέο Ντεσπόντοφ - Αναδείχθηκε ήδη κορυφαίος στη Βουλγαρία - Χαφ από Σάντος!

Δύο "ψαγμενες" περιπτώσεις που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Δικεφάλου και στο πλάνο που έχουν ετοιμάσει για το καλοκαίρι οι Λουτσέσκου και Ιβάν. Η προηγούμενη μεταγραφή από τη Βουλγαρία εξελίσσεται σε MVP της σεζόν...

Ως την καλύτερη μεταγραφή τού περασμένου καλοκαιριού στη Σούπερ Λιγκ χαρακτηρίζει μέρος τού αθλητικού Τύπου τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, καθώς ο 26χρονος εξτρέμ ήρθε στον ΠΑΟΚ από τη Λουντογκόρετς με κόστος μεταγραφής στα 3,5 εκατ. ευρώ και, πραγματικά, έχει δώσει άλλη πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Μαζί με τον Τάισον είναι κύριοι εκφραστές της επιθετικής δημιουργίας τού Δικέφαλου και, με την παρουσία του, έχει απελευθερώσει/ανεβάσει και τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιάννη Κωνσταντέλια, που έχουν αλλάξει επίπεδο στο παιχνίδι τους τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μέσα και στους τρεις στοχους του σε πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και το Conference League, με την ομάδα μάλιστα να μην διαθέτει κάποιον επιθετικό-φονιά στη γραμμή κρούσης - Από τους τρεις επιθετικούς του, Σαμάτα, Μπράντον Τόμας και Τζίμα, το κλαμπ έχει πάρει συνολικά 15 γκολ μέχρι τώρα, αλλά κανείς δεν ασχολείται με αυτό!

Γιατί; Γιατί υπάρχει ευρύτερη επιθετική λειτουργία, κύριος εκφραστής της οποίας είναι ο Βούλγαρος άσος, τόσο λόγω των αριθμων που έχει (13 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις), αλλά και με την παρουσία του στο γήπεδο. Εδώ μέχρι και ο Τόμας Μουργκ κάνει νέα καριέρα στον Δικέφαλο φέτος.

Με όλα αυτά ως δεδομενα, λοιπόν, αλλά και λόγω της έτσι κι αλλιώς καλής σχέσης που διατηρεί με το βουλγαρικό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ - Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει συνδεθεί με τους Χοσέ Κόρντομπα (στόπερ) και Γουέλτον (εξτρέμ), τη Λέφσκι Σόφιας, άσχετα αν τελικά δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα.

Ψαγμένη λύση από τη Βουλγαρία - Ο καλύτερος 16χρονος - Και Βραζιλιάνος χαφ!

Αυτό που ερχόμαστε να πούμε, τώρα, είναι ότι υπάρχει μια ακόμα περίπτωση από τη Βουλγαρία που έχει τεθεί στα υπόψιν του Δικέφαλου, ως μια λύση με προοπτική για το μέλλον! Προκειται για τον Mάρτο Μπόιτσεφ, εγγονό του Μίκαελ Βούλτσεφ που κάποτε έπαιζε μπάλα στη Δόξα Δράμας, που αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης στη Βουλγαρία στην ηλικία των 16 ετών.

Πρόκειται για καλή λύση, που θα άξιζε να επενδύσει μια ομάδα πάνω του και, ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ δεν τον φέρει στα τμήματα υποδομής του, δεδομένα θα παρακολουθεί την πορεία του.

Κι ένα τελευταίο, γιατί σχετίζεται με τη Βουλγαρία και τις ψαγμένες λύσεις που μπορεί να βρει ο ΠΑΟΚ εκεί. Εξαιρετική περίπτωση είναι και εκείνη του Βραζιλιανου Νονάτο, αν και στην πρώτη του θητεία στην Ευρώπη για τη Λουντογκόρετς δεν τα είχε πάει πολύ καλά. Αλλά η βουλγαρικη ομάδα, από την οποία απέκτησε ο ΠΑΟΚ τον Ντεσπόντοφ, έχει εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ στη Βραζιλία.

Τώρα έχει επιστρέψει στη Σάντος, που δεν καίγεται για να τον κρατήσει, παίζει στις θέσεις 6,8,10 και έχει market value στο 1,7 εκατ. ευρώ. Ο Δικέφαλος έχει πάρει πληροφορίες από τη Βουλγαρία και, όπως μάθαμε, ψάχνει την περίπτωση του...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη των "Big-4" για Σουπερλιγκάτο επιθετικό - Τιμή πώλησης 1.5 εκατ. - Αρπάζει παίκτη από Ηρακλή ο ΠΑΟΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags