Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο… Βάντζικ του ΠΑΟΚ, ήρθε να παίξει στον Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-04 13:45:00

Ο… Βάντζικ του ΠΑΟΚ, ήρθε να παίξει στον Ολυμπιακό - Πώς τον "έκλεψαν" στην Τούμπα και οι 500.000 της Ίντερ!

του Γιώργου Κτενά
Ο… Βάντζικ του ΠΑΟΚ, ήρθε να παίξει στον Ολυμπιακό - Πώς τον "έκλεψαν" στην Τούμπα και οι 500.000 της Ίντερ!

Μία μετάγραφη που προκάλεσε έκπληξη, αλλά δεν είναι τυχαία. Τo sportdog.gr παρουσιάζει τον Νίκο Μπότη που από τον Α.Ο. Αμπελοκήπων Λάρισας, έφτασε στον Δικέφλο και από εκεί... εκτοξεύτηκε στους "νερατζούρι"

Εντύπωση προκάλεσε η έλευση του Νίκου Μπότη στον Ολυμπιακό, 19χρονου τερματοφύλακα που είχε αρχίσει την καριέρα του στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ (είχε βρεθεί στην Κ17 και από εκεί στις προπονήσεις τής πρώτης ομάδας), αλλά στη συνέχεια έφυγε με μεταγραφή στην Ίντερ U19.

Προφανώς είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, τόσο με την U18 όσο και με την U19, και όλα δείχνουν ότι αν δεν έχει τραυματισμούς στην καριέρα του, έχει όλα τα φόντα για να πραγματοποιήσει εξαιρετική καριέρα.

Η καριέρα του μέχρι σήμερα - Πώληση με 500.000+ ευρώ από τον ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ είχε βρεθεί από μικρή ηλικία, είχε εντοπιστεί από τους ανθρώπους του Δικέφαλου, ενώ είχε παίξει βασικός με τον Δικέφαλο στον τελικό με την Κ17 του Ολυμπιακού. Το 2020 τον αγόρασε η Ίντερ για την Κ19 τής ομάδα της, μάλιστα με ένα ποσό που δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο - Ήταν πάνω από 500.000 ευρώ και, μάλιστα, υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι μπορεί να είχε φτάσει και στις 700.000 ευρώ η μεταγραφή του.

Προφανώς ο Δικέφαλος δεν ήθελε να του κόψει το μέλλον και συναίνεσε στην μετακίνησή του, αν και οι άνθρωποι της ομάδας αναγνώριζαν ότι έχει μέλλον μπροστά του. Στην ομάδα Νέων τής Ίντερ κέρδισε εμπειρίες και δούλεψε πάνω σε όλους τους τομείς και βελτιώθηκε σημαντικά.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τον έδωσαν το περασμένο καλοκαίρι δανεικό στη Monopoli FC, ομάδα που συμμετέχει στη Serie C, καθώς είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία να φύγεις από τη λογική "παίζω με συνομηλίκους" και να πας στη λογική "παίζω με άντρες". Γιατί είναι άλλες οι σωματοδομές, τα δυναμικά εντός του αγωνιστικού χώρου κ.λπ. Εντελώς διαφορετικό να παίζεις μπάλα με την Κ19 και εντελώς διαφορετικό σε πρωτάθλημα έστω και τρίτης κατηγορίας.

Αυτά είναι τα καλά του στοιχεία - Θυμίζει σύγχρονο Γιόζεφ Βάντσικ

Αυτό που ξεχωρίζει στον Μπότη είναι η αντίληψη που έχει στον χώρο, κάτω από τα δοκάρια του αλλά και εντός της περιοχής του, αλλά και ότι είναι καλά στα πόδια! Είναι πανύψηλος, 1,96 μ., με αντίληψη στο παιχνίδι του αλλά και θάρρος.

Έχει τα στοιχεία για να βρεθεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αν και αρχικά αποκτήθηκε για τη δεύτερη ομάδα. Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε κάτι ακόμα: Οι Πειραιώτες διατήρησαν στην ομάδα τον Τζολάκη, αλλά μαζί του πρέπει να υπολογίζουμε και τον Θάνο Παπαδούδη - 20χρονος τερματοφύλακας τον οποίο επίσης εμπιστεύονται πολύ στο Λιμάνι, τον θεωρούν μεγάλο ταλέντο, για αυτό και συμπληρώνει την τριάδα της πρώτης ομάδας.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Μπότης, λόγω μεγέθους-σωματοδομής, θυμίζει τον Γιόζεφ Βάντσικ κάτω από τα δοκάρια, αλλά με όλα εκείνα τα στοιχεία που έχει ένας σύγχρονος τερματοφύλακας (ευλυγισία, αθλητικότητα κ.λπ.).

"Τον είδαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Έτσι κατέληξε στον Δικέφαλο - Μπορεί στην πρώτη ομάδα αν... "

Το sportdog επικοινώνησε με τον Θεόφιλο Ραχωβίτη, διευθυντή του Α.Ο. Αμπελοκήπων Λάρισας, του συλλόγου που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Βαγγέλη Μόρα, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον νεαρό άσο, καθώς εκεί έπαιξε για χρόνια μπάλα πριν βρεθεί στον ΠΑΟΚ.

"Ήρθε στην ομάδα 7 ετών και κάθισε μέχρι 12. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων δούλευε με τον Μιχάλη Χώτο, προπονητή τερματοφυλάκων. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχουν γίνει πολλά τουρνουά, με αποκορύφωμα εκείνο της Κέρκυρας. Στο αυτό παρευρέθηκαν πολλοί σύλλογοι της Σούπερ Λιγκ, ανάμεσα σε αυτούς ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Έτσι έγινε και η πρόταση του ΠΑΟΚ", ανέφερε αρχικά ο Θ. Ραχωβίτης μέσω του sportdog, και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Τον έκανε να ξεχωρίζει ότι από μικρός ήταν προσηλωμένος στον στόχο του, δεν έλειψε ποτέ από προπόνηση και όταν τελειώνει η προπόνηση κάθονταν και με τους μεγαλύτερους στο γήπεδο. Θεωρώ ότι έχει τα προσόντα και αν τον προσέξουν όχι μόνο στη β΄ ομάδα του Ολυμπιακού αλλά, προφανώς και στην πρώτη μπορεί να παίξει".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags