Facebook Pixel "Τρομερό τουρνουά με Νιγηρία ο Έκονγκ - Γι’ αυτό μπορεί να φύγει από ΠΑΟΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-06 18:38:00

"Τρομερό τουρνουά με τη Νιγηρία ο Έκονγκ - Γι’ αυτό μπορεί να φύγει από ΠΑΟΚ"

του Γιώργου Κτενά
"Τρομερό τουρνουά με τη Νιγηρία ο Έκονγκ - Γι’ αυτό μπορεί να φύγει από ΠΑΟΚ"

Πώς μπορεί το Κόπα Άφρικα να αλλάξει τον σχεδιασμό του Ραζβάν Λουτσέσκου; Οι εμφανίσεις του έμπειρου στόπερ και το μέλλον του...

Εξαιρετικό Copa Africa πραγματοποιεί η Νιγηρία, καθώς έχει προκριθεί στην ημιτελική φάση και είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Προφανώς για να συμβεί αυτό όλοι οι παίκτες πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά καθοριστικός είναι και ο ηγετικός ρόλος τού Εκόνγκ στην άμυνα.

Ο πεπειραμένος στόπερ αποτελεί παρουσία-ορόσημο στα παιχνίδια της Νιγηρίας και οι συμπατριώτες του στηρίζουν πολλά στη δική του εμφάνιση στην 11άδα, για να έρθει η διάκριση.

Δεν θυμίζει τον σέντερ μπακ που έχουμε δει σε μεγάλο βαθμό στα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ δηλαδή, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, για αυτό και το sportdog απευθύνθηκε στον Δημήτρη Σιώρη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Αφρική - Και, φυσικά, παρακολουθεί κάθε παιχνίδι του τουρνουά.

Πώς είναι οι εμφανίσεις τού Έκονγκ με τη Νιγηρία, πώς τον αξιοποιεί ο Πεσέιρο και τι καλό μπορεί να προκύψει για τον Δικέφαλο από την παρουσία του στο τουρνουά;

"Τρομερό τουρνουά Νιγηρία-Έκονγκ - Βασικός και αναντικατάστατος - Έδωσε τη νίκη με την Ακτή"

"Κάνει τρομερό τουρνουά όλη η Νιγηρία, φυσικά μαζί και ο Εκόνγκ. Μόνο σε ένα ματς δεν έχει παίξει, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, λόγω μικροτραυματισμοι. Στα υπόλοιπα 4 ήταν βασικός και αναντικατάστατος", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Στη δεύτερη αγωνιστική, με την Ακτή, εκτέλεσε το πέναλτι, σκόραρε και έδωσε τη νίκη. Όλη η Νιγηρία κάνει φοβερό τουρνουά, καμία σχέση με τους προηγούμενους μήνες, που έβριζαν τον Πεσέιρο. Τώρα όλοι πηγαίνουν πολύ καλά".

"Έτσι τον αξιοποιεί ο Πεσέιρο - Καλό τουρνουά για να φύγει από τον ΠΑΟΚ - Για αυτό αγώνονται οι Νιγηριανοί"

Πώς τον αξιοποιεί ο Πεσέιρο;

"Με τριάδα στην άμυνα παίζει, με σύστημα 3-4-2-1. Η Νιγηρία είναι φαβορί για τον τρόπαιο, με βάση τις αποδόσεις. Βρήκε λύσεις από το πουθενά, βέβαια, κυρίως με τον τερματοφύλακα".

Τι μπορεί να κερδίσει ο Δικέφαλος από την παρουσία του Έκονγκ;

"Σίγουρα μπορεί να τον βοηθήσει  να φύγει από τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι κάνει καλό τουρνουά. Έχει σταθερά 7,5+ στη βαθμολογία του. Οι Νιγηριανοί αγχώνονται μαζί του, καθώς ο μικροτραυματισμός του πριν από το ματς με την Αγκόλα, είχε δημιουργήσει ζήτημα. Ήθελαν οπωσδήποτε να παίξει. Τα πηγαίνει εξαιρετικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντέμης: "Δεν έχω ξαναδεί έτσι τον ΠΑΟΚ - Σπάνιο αυτό που έκανε με Ατρόμητο - Θύμισε ΑΕΚ..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags