Facebook Pixel Δικαίωση Κάιπερς για "όχι" σε ΑΕΚ - Στέλνει Κούτσια σε ελληνική ομάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-07 23:59:00

Δικαίωση Κάιπερς για "όχι" σε ΑΕΚ - Μελαγχολία Ολυμπιακού για... 16 εκατ. - Στέλνει Κούτσια σε ελληνική ομάδα!

GOALάρες by Εvaggelistis
Δικαίωση Κάιπερς για "όχι" σε ΑΕΚ - Μελαγχολία Ολυμπιακού για... 16 εκατ. - Στέλνει Κούτσια σε ελληνική ομάδα!

Η κόντρα με Μελισσανίδη και τα χρήματα στον Ελ Αραμπί. Με αφορμή τη νέα μεταγραφή ρεκόρ του Βέλγου επιθετικού, ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την "τρελή" καριέρα του τα τελευταία χρόνια. Για τη συμφωνία που χάλασε με την Ένωση, για τους Πειραιώτες που δεν του έδωσαν ευκαιρίες, αλλά πήραν χρήματα και για τις πανάκριβες μεταγραφές του, αλλά και για την... καραμπόλα με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ.

Ο Ούγκο Κάιπερς το καλοκαίρι του 2018, μόλις στα 21 του χρόνια, και προερχόμενος από μια σεζόν με 22 γκολ σε 28 ματς στην Football League, είπε... κατάμουτρα όχι στον Δημήτρη Μελισανίδη, παρότι η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει και προπληρώσει/καταβάλει 350.000 ευρώ στον Εργοτέλη για την αγορά του!  

Ο Βέλγος στράικερ που αρχικά ήθελε/επέλεξε να πάει στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ήταν ήδη Πρωταθλητές Ελλάδας, μετά θεώρησε κάπου υποτιμητική την οικονομική πρόταση που του έγινε και γενικότερα προσβλητική την συμπεριφορά απέναντί του και "κλώτσησε" το deal. Δηλώνοντας τότε "καλύτερα να πάω να παίξω πόλο παρά για την ΑΕΚ", απαντώντας και έτσι -μεταξύ άλλων - στις αφόρητες πιέσεις του Εργοτέλη (και όχι μόνο) για να υπογράψει στην Ένωση! Μάλιστα ήταν ανένδοτος, δεν ήθελε να ακούσει για την ΑΕΚ, επιλέγοντας ακόμη και να μείνει σχεδόν ένα χρόνο εκτός! 

Παιδί εύπορης οικογενείας στο Βέλγιο, με σπουδές και προσωπικότητα από ένα σημείο και μετά για τον άσο αλλά και τον πατέρα του το θέμα έγινε ήθικό και όχι οικονομικό. Συν το ότι ο (τότε) Βέλγος ατζέντης του , που δεν είχε πάρει αμοιβή από τον Εργοτέλη όταν τον έφερε από την Λιέγη και αγνοήθηκε από την ΑΕΚ, λέγεται πως είχε "διπλαρωθεί" από τον Ολυμπιακό και επέμενε να πάει στους ερυθρόλευκους. Όπως δηλαδή και συνέβη, με καθυστέρηση ενός χρόνου, το καλοκαίρι του 2019, ως ελεύθερος! Μόνο που δεν έμεινε στου Ρέντη αφού 20 Αυγούστου στάλθηκε δανεικός στην Αζαξιό. Η αποχή του για ένα χρόνο, είχαν αφήσει σημάδια πάνω του...

Στον Ολυμπιακό ο Βέλγος έμεινε ουσιαστικά μια σεζόν, με τον Πέδρο Μαρτίνς προπονητή, έχοντας μπροστά του Ελ Αραμπί και Χασάν. "Έγραψε" -κυρίως ως αλλαγή- 14 ματς με 2 γκολ/2 ασίστ την σεζόν 2020-21 και το επόμενο καλοκαίρι αποχώρησε με μεταγραφή. Η Μαλίν αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων από τον Ολυμπιακό αντί 750.000 ευρώ αλλά μια σεζόν του στην Jupiler Pro League του έφτασε για να απογειωθεί...

 

Το επόμενο καλοκαίρι (του 2022) η Γάνδη σκάει 4.000.000 (τα μισά ήρθαν στον Ολυμπιακό και... δόθηκαν στην ανανέωση του Ελ Αραμπί) για να τον κάνει δικό της. Μαζί της και συνολικά σε μιάμιση σεζόν ο Κάιπερς... σπάει τα κοντέρ με τον ασύλληπτο απολογισμό 90 ματς - 51 γκόλ - 18 ασίστ!!! Με το επόμενο deal, που ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες, να είναι πραγματικά χρυσό. Οι Σικάγο Φάιαρ πλήρωσαν 11.160.000 ευρώ(!!!) - το πιο ακριβό transfer στην ιστορία τους και το 5ο ακριβότερο στο MLS - κι από τις 14 Φεβρουαρίου ο Ούγκο Κάιπερς θα είναι παίκτης τους. 

Μέσα σε 1,5 χρόνο δηλαδή η Γάνδη έβγαλε πάνω από 7 εκατομμύρια κέρδος από τον Κάιπερς (δεν τα λες... λίγα) και προκαλώντας μάλλον μελαγχολία στον οργανισμό Ολυμπιακός. Κυρίως γιατί σήμερα θα μπορούσαν στο πρόσωπο του Βέλγου να είχαν βρει την λύση στην θέση του γκολτζή στράικερ/διαδόχου του Έλ Αραμπί. Ο Μαρτίνς όμως, δεν τον πίστεψε -ούτε επέμενε ιδιαίτερα με τον Κάιπερς, για να τον καθιερώσει και να τον εξελίξει. Τουλάχιστον οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν αφού από τις δυο πρώτες μεταγραφές του εισέπραξαν συνολικά 2.750.000!

Στα 2,5 του χρόνια στο βελγικό πρωτάθλημα ο Κάιπερς σκόραρε συνολικά 64 γκολ (!!!) ενώ στο ίδιο διάστημα πληρώθηκαν για χάρη του συνολικά 16.000.000 ευρώ σε τρία συνεχόμενα transfer fees (από Ολυμπιακό σε Μαλίν, από εκεί στην Γάνδη και τώρα στην ομάδα του MLS)!! 

Στους Σικάγο Φάιαρ ο Βέλγος φορ (που έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήθελε να είναι η... Βασίλισσα Ελισάβετ) πάει ως σταρ αφήνοντας στην σκιά του ακόμη και τον Σακίρι, μεταγραφή 7.00.000 του περσινού Φεβρουαρίου από την Λυών!! 

Μεγαλεία για τον 27χρονο πλέον Ούγκο Καίπερς που μάλλον δικαιώθηκε στην επιμονή του να μην δώσει ποτέ την συγκαταθεσή του για την μεταγραφή του στην πρωταθλήτρια του 2018 ΑΕΚ, κι ας έμεινε τότε ουσιαστικά ένα χρόνο εκτός δράσης. Από την άλλη παραμένει μεγάλο ερωτηματικό τι θα μπορούσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο αν έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες και πραγματική στήριξη από τον Πέδρο Μαρτίνς.

 

ΥΓ. Ο... ελληνικός παράγοντας πάντως δεν λέει να αφήσει τον Κάιπερς λες και είναι... καρμικός. Στους Σικάγο Φάιαρ θα έχει προπονητή τον Φράνκ Κλόπα, που είναι ξάδερφος του Μιχάλη Μπούση (του ΟΦΗ) και παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ στις αρχές των 90s (μεταγραφή του Στράτου Γιδόπουλου και μέλος της πρωταθληματικής Ένωσηςτου Ντούσαν Μπάγεβιτς). 

ΥΓ.2 Επίσης, θα βρει εκεί ως συμπαίκτη τον Γιώργο Κούτσια, τον οποίο οι Σικάγο Φάιαρ αγόρασαν 2.360.000 ευρώ στις 28/2/2023 από τον ΠΑΟΚ (στον ένα του χρόνο στο MLS έχει 27 συμμετοχές/3γκολ/1ασίστ). Ποιος ξέρει, ίσως η άφιξη του Κάιπερς στην ομάδα να οδηγήσει στην έξοδο του Κούτσια και τη επιστροφή του το καλοκαίρι στην Super League, σε Μπιγκοφοράτη ομάδα. Ο Κούτσιας άλλωστε έχει μεγάλο φαν κλαμπ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πωλείται παίκτης Ολυμπιακού μέχρι 16/2 - "Ασύμφορο" deal ΠΑΟ με Ίντερ - Μεταγραφή δώρο Σαββίδη σε Γκαρσία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags