Facebook Pixel Ο Κορδόν δείχνει το πραγματικό πρόβλημα - "Χρυσάφι" σε Μεντιλίμπαρ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-08 18:58:00

Ο Κορδόν δείχνει το πραγματικό πρόβλημα - Για 8 ημέρες έχασε… ρεκόρ ο Καρβαλιάλ - "Χρυσάφι" σε Μεντιλίμπαρ!

Οι Μιχείες
Ο Κορδόν δείχνει το πραγματικό πρόβλημα - Για 8 ημέρες έχασε… ρεκόρ ο Καρβαλιάλ - "Χρυσάφι" σε Μεντιλίμπαρ!

Γιατί ήταν υποχρεωτικό να δώσει μεγάλο συμβόλαιο στον Βάσκο; Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει όλα τα λάθη που έγιναν στο Λιμάνι από το καλοκαίρι και αφορούν τις μεταγραφές, τους προπονητές και τον σχεδιασμό και εξηγεί γιατί πρέπει να δώσει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο στον νέο του κόουτς!

ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ: Ο 58χρονος Πορτογάλος κόουτς μέτρησε την Νο 13 απόλυση στην καριέρα του!! Πολύ μεγάλο νούμερο. Με την απόλυση του express από τον Ολυμπιακό, στον... ηλεκτρικό πάγκο του οποίου άντεξε μόλις 66 ημέρες, πάντως γυρίζει 18 χρόνια πίσω! Συγκεκριμένα, στο δεύτερο μισό της πρώτης δεκαετίας του 21 αιώνα όταν δεν στέριωνε σε πάγκους ομάδων πάνω από μερικούς μήνες. Στην πρώτη του θητεία στην Μπράγκα είχε απολυθεί 8 Νοεμβρίου του 2006. Αμέσως μετά, 11/11/2006 ανέλαβε την Μπέιρα Μαρ, από την οποία απολύθηκε μόλις σε 58 ημέρες, στις 8 Ιανουαρίου του 2007!! Αυτή είναι και χρονικά η ... απόλυση ρεκόρ στην καριέρα του Καρβαλιάλ (μετράει και 20 διαφορετικούς πάγκους στην προπονητική του 25ετία), την οποία δεν κατάφερε - για 8 ημέρες - να... σπάσει ούτε ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη! Στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποία ανέλαβε καλοκαίρι του 2008 και απολύθηκε στις 11 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, ο Καρβαλιάλ κάθισε τουλάχιστον τις διπλάσιες ημέρες από ότι στον ερυθρόλευκο πάγκο!!!

KΟΡΜΠΕΡΑΝ: Ο νεαρός Ισπανός προπονητής πάντως, ο πρώτος στην μετά - Μάρτινς εποχή στον ερυθρόλευκο πάγκο, είχε ακόμη πιο σύντομο πέρασμα σε σχέση με τις 66 ημέρες του Καρβαλιάλ. Αυτός κατόρθωσε να επιβιώσει μόνο 49 ημέρες!! Το ρεκόρ της πιο σύντομης απόλυσης στον Ολυμπιακό της σύγχρονης εποχής δεν το έχει ο Κορμπεράν αλλά ο συμπατριώτης του Βίκτορ. Το κρατάει από το καλοκαίρι του 2016, όταν ανέλαβε 23 Ιουνίου στην θέση του Μάρκο Σίλβα κι απολύθηκε 9 Αυγούστου!!! Με αυτά και με αυτά βεβαίως οι 8 προπονητές (Μαρτίνς- Κορμπεράν - Μίτσελ - Ανιγκό - Μαρτίνεθ - Καρβαλιάλ - Συλαιδόπουλος και ο επόμενος ξένος που θα φτάσει προσεχώς), οι 4 αθλητικοί/τεχνικοί διευθυντές και οι καμιά 70αριά παίκτες στο διάστημα των τελευταίων 19 μηνών, μπορεί να αποτελεί και... παγκόσμιο ρεκόρ για ομάδες/κλαμπ που κάνουν πρωταθλητισμό, σε αυτό το επίπεδο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κακά τα ψέματα ομάδα δεν φτιάχνεις με συνεχή ξηλώματα προπονητών -πλέον και α/τ. Διευθυντών - ανά εποχή (δηλαδή ...προπονητής καλοκαιριού, φθινοπώρου, χειμώνα κι άνοιξης) και με ρόστερ που παραπέμπουν σε κέντρο διερχομένων! Είναι σαφές πια πως το πρόβλημα στον Ολυμπιακό δεν λύνεται με τις αλλεπάλληλες μεταγραφές και προσθαφαιρέσεις (παικτών/προπονητών/στελεχών), σκορπώντας εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά, ποντάροντας σε μεγαλοατζέντηδες (ανάλογα με τα.... φεγγάρια του καθενός) και στην... επικοινωνία, αρνούμενος να παραδεχτείς πως ο ανταγωνισμός σε έφτασε ή και σε ξεπέρασε. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην ομάδα αλλά και στον Οργανισμό, από την στιγμή που κοντράρουν βίαια όλο το ποδοσφαιρικό άλφα -ωμέγα. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα που δείχνουν το πρόβλημα: ένας από τους πιο γνωστούς, έμπειρους και πετυχημένους Ευρωπαίους αθλητικούς διευθυντές, που τον κυνηγούσες χρόνια και τον έπεισες να έρθει το περασμένο καλοκαίρι, κατάφερε το κλαμπ να τον απαξιώσει, να τον κάνει της... σειράς μέσα σε 4 μήνες! Ο λόγος ασφαλώς για τον Πέδρο Κορδόν, που έπρεπε να έρθει στον Ολυμπιακό για να γνωρίσει τη πρώτη του μεγάλη αποτυχία καριέρας!!! Ή να έχεις φέρει έναν προπονητή που εξ αρχής δεν σε έπειθε, όπως ο Καρβαλιάλ, αλλά επηρεασμένος προφανώς κι από τον Μέντες να του κάνεις τον Γενάρη 7 μεταγραφές από την Πορτογαλία - 6 συμπατριώτες του, οι 4 "δικοί" του - και αρχές Φεβρουαρίου, μετά από την ήττα από τον Παναθηναϊκό να τον απολύεις...

ΓΙΑΝΣΕΝ: Δεν ξέρω αν δεν έπεισε τον Μαρινάκη, δεν ήθελε ο ίδιος να αναλάβει από τώρα ή ήταν αρνητικός σε μια... δοκιμαστική περίοδο μέχρι τον Μάιο ( οι λόγοι που ακούστηκαν για το ήρθε, είδε και απήλθε του Ολλανδού). Μια χαρά πάντως έκανε την διαφήμιση του ονόματός του. Ήρθε στη Ελλάδα, συζήτησε με τον Ολυμπιακό, έκανε την μόστρα του στο Καραϊσκάκη σε ματς του Youth League με τη Ιντερ και έφυγε. Κάπως έτσι είχε συμβει πέρσι και με έναν άλλον αμφιλεγόμενο Ολλανδό προπονητή, τον Σροίντερ. Επικοινωνιακά όμως, όλο αυτό ήταν λάθος για τον Ολυμπιακό, δεν δείχνει σοβαρότητα αλλά πως έχει... χαθεί η μπάλα. Έτσι κι αλλιώς βέβαια το κλαμπ δεν είναι αυτό που βάζει - όπως παλαιότερα, όταν είχε και το... Τσάμπιονς Λιγκ - τους... κανόνες στους προπονητές που θέλει. Και έτσι όπως έχουν απαξιώσει οι ερυθρόλευκοι τον θεσμό του προπονητή, πολύ δύσκολα πλέον ένας φιλόδοξος ξένος τεχνικός πείθεται και έρχεται στον Ολυμπιακό. Κάτι που σχολιάζει η διεθνής πιάτσα agents και είναι μια πραγματικότητα. Για αυτό και απαιτούν - σαν ασφάλεια- πολλά λεφτά (ο Μαρτίνεθ δέχτηκε φτάνοντας το κασέ του στο 1.500.000 ετησίως, οι Μεντιλίμπαρ/Τούντορ ζητάνε περισσότερα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται ο... ρόμβος στον Ολυμπιακό - Το πλάνο που έκανε φίρμα τον Μεντιλίμπαρ και το μεγάλο ερωτηματικό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags