Facebook Pixel Έκαναν την ΑΕΚ άνω-κάτω Ντεσπόντοφ, "Ντέλιας"- Πήραν το μήνυμα στον ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-11 22:50:00

Έκαναν την ΑΕΚ άνω-κάτω οι Ντεσπόντοφ και "Ντέλιας" - Άφαντος Σαμάτα - Πήραν το μήνυμα στον ΠΑΟΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Το μοναδικό λάθος Λουτσέσκου και η ΑΕΚ της μίας ευκαιρίας. Οι Θεσσαλονικείς σε ένα ματς που δεν ήταν χειρότεροι, μπορούν να νιώθουν ικανοποιημένοι από την ισοπαλία, όμως ο Ραζβάν ξέρει πως απόψε μπορεί να άλλαξαν πολλά για τη μάχη του τίτλου...

Δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για τον ΠΑΟΚ στις τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ. Αν στις προηγούμενες επικρατήσεις της η Ένωση ήταν ανώτερη των Ασπρόμαυρων, στο αποψινό ντέρμπι της Τούμπας δεν θα άξιζε με τίποτα τη νίκη. Χάρη στο γκολ του Κεντζιόρα στο 89' αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και παράλληλα δόθηκε στους παίκτες του ΠΑΟΚ το μήνυμα ότι η ΑΕΚ δεν είναι... άτρωτη.

Σαφώς και δεν ήταν ιδιαίτερα καλός ο Δικέφαλος του Βορρά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήταν χειρότερος της ΑΕΚ. Μίας ΑΕΚ που ναι παρουσιάστηκε μαχητική και στήθηκε σωστά από τον προπονητή της περιορίζοντας εν πολλοίς τα αντίπαλα ατού, όμως από την άλλη πλευρά πήγε να πάρει το ματς με… μία ευκαιρία!

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά, με τους κεντρώους και τους επιθετικούς της να ρίχνουν πολύ τρέξιμο, καταφέρνοντας έτσι να κόψουν τον ΠΑΟΚ στη μέση. Η μπάλα δεν περνούσε από τα χαφ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο καταιγιστικός σε άλλα ματς Δικέφαλος του Βορρά να μοιάζει με ομάδα μπλοκαρισμένη και φλύαρη.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ δεν είχε την πολυτέλεια να ανεβάζει πολύ ψηλά τις γραμμές του για μεγάλα διαστήματα γιατί φοβόταν πάρα πολύ τις μπαλιές του Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας. Η μοναδική φορά που του έδωσε χώρο να τρέξει ήταν στο 47', μετά από λάθος του Τάισον και μπαλιά του Πινέδα. Ο Κεντζιόρα δεν ήταν δυνατόν να προλάβει τον Γκαρσία, ο οποίος σέρβισε έτοιμο γκολ στον Ελίασον.



Αντιθέτως, η ΑΕΚ δεν ένιωθε σε καμία περίπτωση αντίστοιχο φόβο για τον Σαμάτα, γι' αυτό και ρίσκαρε πολύ συχνά να ανεβάζει τις γραμμές της για πρέσινγκ ψηλά. Με δεδομένο πως ούτε ο Μουργκ είναι... ο πιο γρήγορος παίκτης του κόσμου, ίσως η παρουσία του Ντεσπόντοφ στην αρχική ενδεκάδα να εξυπηρετούσε καλύτερα το πλάνο του Λουτσέσκου, ειδικά από τη στιγμή που ο πυρετός δεν άφησε τον Κωνσταντέλια να ξεκινήσει. Στον Ζίβκοβιτς δεν βγήκε καθόλου το ματς, αν και στο ξεκίνημα φάνηκε να έχει το πάνω χέρι στη δεξιά πλευρά απέναντι στον Πήλιο. Εντούτοις, στην πράξη, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ποτέ να σημαδέψει τον Έλληνα πλάγιο μπακ και να χτυπήσει στην πλευρά του. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως και ο Σάστρε δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω επιθετικά, ντουμπλάροντας τον Ζίβκοβιτς.

Τα πράγματα άλλαξαν εντελώς στο ματς όταν πέρασε αρχικά ο Ντεσπόντοφ και στη συνέχεια ο Κωνσταντέλιας, με την ΑΕΚ παράλληλα να αρχίζει να "σκάει" από το συνεχές τρέξιμο. Ο Βούλγαρος είναι όχι απλά πιο φορμαρισμένος αλλά πιθανότατα ο καλύτερος εξτρέμ του πρωταθλήματος και το έδειξε σε ακόμα ένα μεγάλο ματς. Η μπάλα τον αδίκησε και δεν του επέτρεψε να βάλει γκολάρα στο 81'. Αντίστοιχα ο εμπύρετος Κωνσταντέλιας δεν έδειξε ιδιαίτερα επηρεασμένος από την περιπέτεια της υγείας του, φτάνοντας και αυτός κοντά σε ένα φανταστικό γκολ στο 80'. Οι δυο τους έκαναν άνω κάτω την "κιτρινόμαυρη" άμυνα και βοήθησαν τους συμπαίκτες τους να ανέβουν ψυχολογικά. Δείχνοντάς τους ότι μπορούσαν και άξιζαν την ισοφάριση.

Ο Λουτσέσκου το έψαξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Έφερε τον Τάισον από τα αριστερά στον άξονα για να κάνει τη δουλειά που δεν μπόρεσε ο Μουργκ και τοποθέτησε στα άκρα μεν, με απόλυτη ελευθερία να συγκλίνουν δε, τους Ντεσπόντοφ και Κωνσταντέλια. Με την είσοδο του Τόμας στη συνέχεια, επέτρεψε στους τέσσερις μεσοεπιθετικούς του να αλλάζουν συνεχώς θέσεις ψάχνοντας για ρήγματα στην άμυνα, ενώ πέρασε στο ματς "φρέσκο" δεξιό μπακ (Ότο) για περισσότερες πλαγιοκοπήσεις στην πλευρά του Πήλιου. Η ισοφάρισε ήρθε τελικά από μία στημένη φάση, όμως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Ραζβάν ότι... κοιμήθηκε ή ότι επέμεινε μέχρι τέλους στο αρχικό -αποτυχημένο- πλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ - Σε αυτή τη "φωνάζουν" για δεύτερη κίτρινη στον Βίντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags