Facebook Pixel Παρεμβάσεις Μεντιλίμπαρ:Ο… νέος Εν-Νεσίρι και εντολές σε Φορτούνη, Ορτέγκα
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-13 21:55:00

Παρεμβάσεις Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Ο… νέος Εν-Νεσίρι και οι εντολές σε Φορτούνη, Ορτέγκα, Ροντινέι

του Παναγιώτη Νικολάου
Παρεμβάσεις Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Ο… νέος Εν-Νεσίρι και οι εντολές σε Φορτούνη, Ορτέγκα, Ροντινέι

Έτοιμος να τρελάνει μέχρι και τον… Μέσι ο νέος κόουτς! Οι Πειραιώτες ποντάρουν πολλά στον Ισπανό και αυτός είναι αποφασισμένος να βασιστεί στους παλιούς, ενώ θέλει πάση θυσία να βελτιώσει την κατάσταση με τους μπακ του.

Τρίτος προπονητής στον Ολυμπιακό και με τη βούλα, μιας και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα ντεμπουτάρει στον ερυθρόλευκο πάγκο στο μεγάλο ματς με τη Φερεντσβάρος. Θητείας ξεκίνημα, νέα πλάνα για τον Ισπανό προπονητή των Πειραιωτών ο οποίος έχει μια απλούστερη θεώρηση του ποδοσφαίρου συγκριτικά με τους προκατόχους του και είναι αποφασισμένος να πορευτεί με το πλάνο του κι όπου βγει.

Στο καλοκαιρινό χτίσιμο του Ολυμπιακού, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκρινε πως δε χρειάζεται τον σέντερ φορ περιοχής και έβλεπε πως θα πάρει σκοράρισμα από τους εξτρέμ με τον κεντρικό του επιθετικό να παίζει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι εκτός κουτιού. Η κίνηση του Στέφαν Γιόβετιτς ήταν χαρακτηριστική περί των προθέσεών του. Παράλληλα, ο πρώην τεχνικός της ομάδας ήθελε να χτίσει ένα στιλ που θα βασίζεται στην επιδραστικότητα των δύο Λατινοαμερικάνων μπακ: Ροντινέι και Ορτέγκα είχαν κεντρικό ρόλο στα σχέδια του Μαρτίνεθ.

Επειδή ο Μεντιλίμπαρ παραλαμβάνει ένα σύνολο στο οποίο παρέμβαση δεν μπορεί να κάνει, πρέπει να περπατήσει με όσα υλικά έχει και ταυτόχρονα να φτιάξει τη... γέφυρα με τον Ολυμπιακό των ονείρων του. Και σε αυτόν Ροντινέι και Ορτέγκα είναι στο επίκεντρο, ενώ στην επίθεση θα ήθελε έναν... Ελ Αραμπί στα καλά του. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Ο Ορτέγκα να γίνει ο... συμπαίκτης του Μέσι και ο Ροντινέι ο κορυφαίος μπακ στην Ελλάδα!

Ο Ολυμπιακός έχει δομικά προβλήματα και οι συνεχείς αλλαγές παικτών, προπονητών και στελεχειακού δυναμικού είναι η πιο τρανή απόδειξη. Έχει, όμως, και ανεκμετάλλευτα... διαμαντάκια. Και ο νέος προπονητής του συλλόγου θεωρεί πως πρέπει οι ερυθρόλευκοι να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν από τους ακραίους αμυντικούς τους. Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα ήρθε στο Λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι κουβαλώντας ως παράσημο τον βαρύ τίτλο του ''κορυφαίου μπακ της Αργεντινής'', αλλά μόνο ως τέτοιος δεν παίζει.

Ο Αργεντινός άσος είχε θέματα προσαρμογής στην αρχή και το ζήτημα με τα ξένα διαβατήρια δεν του επέτρεψε να πάρει σερί παιχνίδια στα πόδια του. Πλέον ο Μεντιλίμπαρ κρίνει πως ο 24χρονος πρέπει να βγάλει στην επιφάνεια όλα τα χαρίσματά του. Την επιθετική του δημιουργία και την αμυντική του σκληράδα, που τόσο πολύ λείπει από τον Ολυμπιακό.

Το ίδιο θέλει και από τον Ροντινέι ο Ισπανός τεχνικός, καθώς στο δικό του στιλ ποδοσφαίρου δεν μπορεί οι μπακ να μη βοηθούν και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού με την απαραίτητη ισορροπία. Ο στόχος είναι λίγο, πολύ σαφής: ο Ροντινέι να φτάσει στο πικ του και να γίνει ο μπακ - σημείο αναφοράς στη Super League και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα ο παίκτης που διόλου τυχαία έγινε... παρτενέρ του Λιονέλ Μέσι στην Εθνική Αργεντινής!

Θα πλάσει τον ''νέο Ελ Αραμπί'' και θα βασιστεί στην... παλιά φρουρά!

Καλά αυτά, αλλά για να γίνει η δουλειά στον Ολυμπιακό πρέπει να βρεθεί τρόπος η επιθετική μηχανή να λειτουργεί αδιάκοπα. Το σχέδιο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι να φέρνει σε φάση δημιουργίας δύο παίκτες, με τον έναν να γεμίζει το κουτί και τον άλλον να δημιουργεί τους χώρους. Κάτι σαν αυτό που έκαναν μαεστρικά για χρόνια οι Μασούρας - Ελ Αραμπί. Κι αν ο πρώτος υπάρχει και είναι παρών, ο δεύτερος απουσιάζει και αυτό κοστίζει.

Ο Μεντιλίμπαρ την περασμένη σεζόν με τη Σεβίλλη πήρε το Europa League αναλαμβάνοντάς την, όταν το πλοίο... βούλιαζε. Μια συνθήκη ανάλογη με αυτή που αντιμετωπίζει στο σήμερα. Τη δουλειά του την έκανε έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Γιουσέφ Εν - Νεσίρι. Έναν ψηλό, δυνατό ποδοσφαιριστή ο οποίος μες την περιοχή ήταν... φόβος και τρόμος. Αυτά τα χαρακτηριστικά ψάχνει και στο ''9άρι'' του Ολυμπιακού, όμως επειδή δεν τα βλέπει θα πορευτεί με αυτόν που μοιάζει στον Μαροκινό παίκτη των Ισπανών.

Αυτός είναι ο συμπατριώτης του Εν - Νεσίρι, Αγιούμπ Ελ Κααμπί ο οποίος θα κληθεί να γεμίσει την περιοχή και θα του ζητηθεί να γίνει μια πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες. Κάτι σαν τον Κααμπί των πρώτων μηνών στην Ελλάδα, δηλαδή. Πίσω του θα υπάρχει ο Κώστας Φορτούνης που θα είναι ο απόλυτος ελεγκτής της κυκλοφορίας της μπάλας και με τον Μασούρα να συμβάλλει σε πίεση και σκοράρισμα, ο Ισπανός κόουτς ευελπιστεί να γυρίσει το φύλλο. Θα προσπαθήσει, εν ολίγοις, να τα καταφέρει δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ''παλιά φρουρά'' όπως αποτελεσματικότατα έπραξε και πέρυσι στη Σεβίλλη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags