Facebook Pixel Ρούντι Γκαρσία για μεγάλη ελληνική ομάδα
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-14 15:35:00

Ρούντι Γκαρσιά για μεγάλη ελληνική ομάδα - Η απάντηση στην πρόταση του ιδιοκτήτη - "Καψούρα" Μελισσανίδη

του Παναγιώτη Νικολάου
Ρούντι Γκαρσιά για μεγάλη ελληνική ομάδα - Η απάντηση στην πρόταση του ιδιοκτήτη - "Καψούρα" Μελισσανίδη

Συζητούσε με την Ένωση πριν έρθει ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Γάλλος τεχνικός για ακόμα μία φορά βρέθηκε σε προχωρημένες επαφές με ελληνικό σύλλογο, αλλά τελικά οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Η εποχή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκινά την Πέμπτη, όταν ο Βάσκος τεχνικός θα κάνει το ντεμπούτο σε ματς υψηλών απαιτήσεων και μεγάλου "πρέπει" για τον Ολυμπιακό, κόντρα στη Φερεντσβάρος για το Conference League.

Πριν τη συμφωνία με τον Μεντιλίμπαρ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα για επαφές με τον Ολυμπιακό ο Πασκάλ Γιάνσεν, όμως υπήρχε ακόμα ένας προπονητής -και μάλιστα με "βαρύ" βιογραφικό- που έφτασε κοντά στους Ερυθρολεύκους. Πρόκειται για τον Ρούντι Γκαρσιά!

Ο Γάλλος τεχνικός βρέθηκε σε προχωρημένες επαφές με τους Ερυθρολεύκους, αλλά τελικά οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ο Ολυμπιακός αναζητούσε έναν "μπαρουτοκαπνισμένο" προπονητή με παραστάσεις, ικανό στη διαχείριση κρίσεων ώστε να βελτιώσει... αμέσως την εικόνα, την ψυχολογία και τα αποτελέσματα της ομάδας. Ο Γκαρσιά δεν έδειξε τόσο "ψημένος" με αυτή την προοπτική και ζήτησε περισσότερο χρόνο ώστε να φτιάξει την ομάδα με τον δικό του τρόπο. Αντιθέτως ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε πρόβλημα να υπογράψει τετράμηνο συμβόλαιο, υποσχόμενος άμεσα αποτελέσματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μπορεί ο Γκαρσιά να κουβαλά μεγάλη φήμη και να έχει αναντίρρητα καταγράψει σημαντική πορεία στους πάγκους, αλλά έχει χρόνια να πετύχει κάτι το αξιοσημείωτο. Οι θητείες του τόσο στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και στη Νάπολι,  αποδείχθηκαν βραχύβιες. Από τη δεύτερη μάλιστα έφυγε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να μη θυμίζει επί των ημερών του σε τίποτα την ομάδα που εντυπωσίασε την περσινή σεζόν. Αντιθέτως, ο Μεντιλίμπαρ λίγους μήνες νωρίτερα κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη!

Θυμίζουμε πως ο Γκαρσιά είχε "παίξει" πολύ δυνατά στα ρεπορτάζ της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022, πριν η Ένωση καταλήξει στη συμφωνία με τον Ματίας Αλμέιδα.

Οι περιπτώσεις Τούντορ και Γιάνσεν για Ολυμπιακό

Δύο ονόματα προπονητών με ενδιαφέρον προέκυψαν στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού πριν από την έλευση του Μεντιλιμπάρ, καθώς οι Πειραιώτες έψαξαν για την καλύτερη δυνατή λύση που μπορούσε όμως παράλληλα να έρθει άμεσα στην ομάδα.

Ιγκόρ Τούντορ και Πασκάλ Γιάνσεν φαίνεται ότι βρέθηκαν ψηλά στη λίστα των Ερυθρόλευκων, ο δεύτερος, άλλωστε, ήρθε και στην Ελλάδα για συζητήσεις, άσχετα αν τελικά οι άνθρωποι του συλλόγου κατέληξαν στην επιλογή τού 63χρονου Ισπανού.

Το sportdog έψαξε για να βρει πληροφορίες για τους δύο προπονητές που, τελικά, έμειναν στα πιτς, προκειμένου να σχηματίσουμε καλύτερα το προφίλ που θέλουν να δώσουν στο κλαμπ οι Πειραιώτες. Για τον Ι. Τούντορ, που είχε πριν από μερικά χρόνια θητεία στον ΠΑΟΚ αλλά τον θυμούνται όλοι για το πέρασμά του από τη Μαρσέιγ, επικοινωνήσαμε με τον Μιχάλη Σινάκο - Δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γαλλία.

"Για αυτό αποδοκίμασαν στη Μαρσέιγ τον Τούντορ - Τρέξιμο μέχρι το 90ο λεπτό - Για αυτό έφυγε"

"Πολύ απαιτητικός προπονητής, στο θέμα τής φυσικής κατάστασης η Μαρσέιγ ήταν πλήρης. Ο κόσμος τον αποδοκίμασε από την παρουσίασή του, γιατί είχε και αλαζονικό στιλ σε όλη την πορεία με τις δηλώσεις του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Έπαιζε με 3 στόπερ, τρέξιμο από το 1ο μέχρι το 90ο λεπτό, με αποτέλεσμα να μένει η ομάδα μερικές φορές από δυνάμεις και αυτό να φαίνεται στο γηπεδο. Φέτος που έχει προπονητές της πλάκας, φαίνεται η διαφορά και ο κόσμος τον αναπολεί - Η ομάδα δεν έχει φαντασία. Με τον Τούντορ έπαιζε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, έτρεχε όλη η ομάδα μπρος, τα μπακ έβγαιναν με αυτοπεποίθηση. Δεν θα τον έλεγα φοβικό προπονητή. Φιλόδοξος πολύ είναι, δεν παρέμεινε γιατί δεν πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε. Δεν συνεχισε, γιατί το κλίμα ήταν λίγο τοξικό. Δεν τον έδιωξαν, απλά δεν ανανέωσε".

Τον βοήθησε η ομάδα;

"Ήταν και σε ομάδα που το κλίμα είναι καθοριστικός παράγοντας, γιατί με το παραμικρό γίνεται μπουρλότο. Παρόλα αυτά έχει τη θωριά, βγάζει κάτι κυρίαρχο ως προσωπικότητα, ακόμα και ως εμφανιση. Κι αυτό τον κάνει να επιβάλλεται, έχει πολύ καλό βιογραφικό, στέκεται καλά".

"Κατά λάθος πρώτος στην Άλκμααρ - Λιγότερη εμπειρία από Καρβαλιάλ - Τι θα γινόταν στην πρώτη σφαλιάρα;"

Για την περίπτωση του Π. Γιάνσεν μιλήσαμε με τον Στέφανο Γιωτάκη, βαθύ γνώστη τού ποδοσφαίρου στην Ολλανδία: "Ωραίος προπονητής είναι, αλλά δεν έχει κάνει ποτέ πρωταθλητισμό. Κατά λάθος έγινε πρώτος στην Αλκμααρ: Η ομάδα είχε καλό προπονητή, έκανε διπλά κ.λπ., αλλά κάποια στιγμή έμαθαν ότι μιλούσε με τη Φέγενορντ και τον έδιωξαν την την ίδια στιγμή. Έτσι προήχθη σε πρώτο αναγκαστικά ο Γιάνσεν".

Τα πήγε καλά στην Άλκμααρ;

"Ο Γιάνσεν άρπαξε την ευκαιρία, επί των ημερών του Άλκμααρ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, πήρε διπλά κ.λπ. Κι έτσι παγιώθηκε στην πρώτη τετράδα, με πολύ καλές εμφανίσεις. Παίζει 4-3-3, άντε νσα πάει 4-2-1 με winger και εξτρέμ - δεν πηγαίνει ποτέ χωρίς εξτρέμ. Στην άμυνα παντα με 4άδα. Στηρίζει πιτσιρικάδες, ποτέ δεν τρόμαξε να βάζει μικρούς. Ο Παυλίδης ήταν πολύ καλός με αυτόν, άρα χρειάζεται ένα κλασσικό φορ. Αλλά δεν βρέθηκε ποτέ σε ομάδα πρωταθλητισμού. Για αυτό ίσως δεν τον επέλεξε ο Ολυμπιακός".

Δεν θα ήταν καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό, δηλαδή;

"Ο Κραβλιάλ είχε βρεθεί στη Σπόρτινγκ, ομάδα πρωταθλητισμού δηλαδή. Ο Γιάνσεν ποτέ. Αν τον έπαιρνε άλλη ομάδα, θα έλεγα ότι ήταν πολύ καλή επιλογή, θα παίξει ποδόσφαιρο κ.λπ.. Αλλά στον Ολυμπιακό που στην πρώτη σφαλιάρα υπάρχει πρόβλημα, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags