Παναθηναϊκός – Λαμία: Σοκ και... δέος στη Λεωφόρο! Οι Πράσινοι αν και έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του Μαρτίνεθ από το 38' είδαν τη Λαμία να τους κάνει τη... ζημιά και με σκόρερ τους Καρλίτος, Τσιλούλη να τους παίρνουν την ισοπαλία με 2-2, κάνοντας... δώρο σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στη μάχη του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός πλέον ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ, με 51 βαθμούς, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο, ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ με 49. Οι Πράσινοι ήταν πολύ φλύαροι επιθετικά, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να γυρίσουν, αρχικά, το παιχνίδι με τέρματα των Μπερνάρ, Γερεμέγιεφ, άφησαν δύο βαθμούς στη μάχη για το πρωτάθλημα, κάτι που μπορεί να φανεί κομβικό στη συνέχεια της χρονιάς. Μάλιστα τα προβλήματα για τον Φατίχ Τερίμ δεν τελείωσαν εκεί, αφού είδε τόσο τον Βέρμπιτς, όσο και τον Χουάνκαρ να αποχωρούν τραυματίες και μένει να φανεί η κατάστασή τους ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά Κυπέλλου.

Το ματς:

Ο αγώνας στη Λεωφόρο ξεκίνησε με τους Πράσινους να είναι αρκετά πιεστικοί, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μην αφήσει τους φιλοξενούμενους να κρατήσουν μπάλα, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα λίγο έλειψε να το βρουν στην πρώτη τους καλή στιγμή, όταν στο 8΄ο Μαντσίνι θα βρει με εξαιρετική πάσα τον Σπόραρ, μέσα στη περιοχή, με τον Σλοβένο να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κοσέλεφ. Οι Πράσινοι με την πάροδο του χρόνου συνέχισαν να έχουν την απόλυτη κατοχή της μπάλας, όμως χωρίς να έχουν την ένταση των προηγούμενων παιχνιδιών, κάτι που δεν τους επέτρεπε να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων. Παράλληλα οι πολλές διακοπές δεν άφηναν το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό, κάτι που δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα στο Τριφύλλι, παρά στους Λαμιώτες.

Στο 26’ οι παίκτες του Τερίμ θα απειλήσουν ξανά, με τον Μπερνάρ να βρίσκει ωραία τον Αϊτόρ και τον τελευταίο να σουτάρει, έξω από την περιοχή, αλλά τον Κοσέλεφ να αποκρούει. Τέσσερα λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος μέσος των Πρασίνων θα εκτελέσει φάουλ, με τον Ακαϊντίν να πιάνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Στο τελευταίο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός, μετά από οδηγία του Τερίμ, ανέβαζε όλο και περισσότερους παίκτες στην επίθεση, με τον Τούρκο τεχνικό να θέλει η ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, όμως το παιχνίδι της ομάδας του ήταν αρκετά βιαστικό, κάτι που δεν επέτρεπε την δημιουργία ευκαιριών.

Στο 38’ η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων θα αλλάξει, όταν ο Μαρτίνεθ θα κάνει σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ακαϊντίν, με τον Ζαμπαλά να τον αποβάλλει και τη Λαμία να μένει με 10 ποδοσφαιριστές. Ότι όμως δεν είχαμε δει σε 45 λεπτά στο πρώτο μέρος το είδαμε μέσα σε δύο λεπτά. Στο 45+1’ οι φιλοξενούμενοι θα… σοκάρουν τη Λεωφόρο, όταν ο Καρλίτος θα κάνει μια… μαγική ενέργεια απέναντι στην Πράσινη άμυνα και με σουτ μέσα στην περιοχή θα κάνει το 0-1. Η απάντηση πάντως από πλευράς Τριφυλλιού θα έρθει άμεσα, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μαντσίνι θα κάνει πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, θα γυρίσει στον Μπερνάρ, που θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει και θα καταλήξει στα δίχτυα του Κοσέλεφ κάνοντας το 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τερίμ θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Γερεμέγιεφ, αλλάζοντας το σύστημα του 4-4-2 και δείχνοντας ότι θέλει να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική. Μάλιστα στο 49’ ο Σουηδός θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1, όταν μετά από σέντρα του Αϊτόρ θα πάρει την κεφαλιά, αλλά θα περάσει λίγο άουτ. Οι Πράσινοι θα γίνουν πολύ πιεστικοί, θέλοντας να επωφεληθούν και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, και θα κλείσουν από νωρίς στα καρέ τους, τους φιλοξενούμενος κάτι που τελικά θα φέρει το γκολ. Στο 59’ ο Βαγιαννίδης θα γυρίσει την μπάλα από τα δεξιά και ο Γερεμέγιεφ με πλασέ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 2-1. Μάλιστα δύο λεπτά μετά ο Μλαντένοβιτς λίγο έλειψε να βρει και αυτός δίχτυα, όμως το σουτ του θα περάσει λίγο άουτ.

Το Τριφύλλι θα συνεχίσει να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως χωρίς αποτέλεσμα, με τους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου να το επωφελούνται και να φτάνουν στην ισοφάριση μετά από μια στημένη φάση. Πιο συγκεκριμένα στο 68’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τόσιτς θα κάνει σέντρα, ο Τσιλούλης θα νικήσει στον αέρα τον Σπόραρ και με κεφαλιά θα κάνει το 2-2. Μετά την "ψυχρολουσία" της ισοφάρισης οι παίκτες του Τερίμ θα πιέσουν και πάλι την άμυνα της Λαμίας, όμως χωρίς να μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνά της. Μάλιστα την μεγάλη ευκαιρία για γκολ θα την χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 79' όταν μετά από πάσα του Σίντκλεϊ ο Τσιλούλης θα βγει απέναντι από τον Ντρακόφσκι, όμως το πλασέ του θα περάσει άουτ, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία. Στο 88' ο Αϊτόρ θα βρεθεί στο έδαφος, με τους Πράσινους να ζητούν πέναλτι, όμως μετά και το τσεκάρισμα από το VAR ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα το Τριφύλλι θα... κατασκηνώσει στην περιοχή της Λαμίας, με τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του Τερίμ να έχουν ρόλο... φορ για να δημιουργηθούν ανισορροπίες και μάλιστα στις καθυστερήσεις θα έχουν τρεις απίστευτες ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 90+4' μετά από ωραία κίνηση και σουτ του Μπερνάρ, ο Τζανετόπουλος θα διώξει πάνω στη γραμμή, ενώ ένα λεπτό μετά και εκτέλεση κόρνερ ένα φοβερό σουτ από τον Κώτσιρα θα σταματήσει στο δοκάρι του Κοσέλεφ. Στην τελευταία φάση του αγώνα και μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Κώτσιρας και πάλι θα κάνει το σουτ, αλλά θα περάσει άουτ κάτι που θα κάνει το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

Σκόρερ: 45+3’ Μπερνάρ, 59’ Γερεμέγιεφ – 45+1’ Καρλίτος, 68’ Τσιλούλης

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78' Kώτσιρας), Χουάνκαρ (23’ Μλαντένοβιτς), Ούγκο, Ακαϊντίν, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (68' Λημνιός), Βιλένα (46’ Γερεμέγιεφ), Βέρμπιτς (14’ Αϊτόρ), Σπόραρ

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ, Καρλίτος (57’ Κορνέζος), Σλίβκα (82' Μάλτσι), Τσιλούλης (82' Στάνκο)