Facebook Pixel ΑΕΚ-Κηφισιά: Τριάρα με υπογραφή Γκαρσία! Παρθενικό γκολ Λιούμπισιτς
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-18 20:57:00

Τριάρα στην Κηφισιά με υπογραφή Γκαρσία! Παρθενικό γκολ ο Λιούμπισιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τριάρα στην Κηφισιά με υπογραφή Γκαρσία! Παρθενικό γκολ ο Λιούμπισιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δύο γκολ του 25χρονου επιθετικού που έχασε και πέναλτι και ένα του Κροάτη, η Ένωση επικράτησε 3-0 για την 23η αγωνιστική της Super League. Με 10 έπαιζε η ομάδα των βορείων προαστίων λόγω της αποβολής του Σπίνου.

Ευχάριστο απόγευμα είχε η ΑΕΚ απέναντι στην Κηφισιά, στο πρώτο παιχνίδι της Ένωσης με κόσμο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά πολύ καιρό. Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν 3-0 με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία και ένα του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από τα πρώτα λεπτά με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σπίνου που έκανε πέναλτι στον Γκαρσία, στο οποίο αστόχησε. 

Έτσι η ΑΕΚ έχει πλέον 52 βαθμούς, πέρασε προσωρινά στην κορυφή και περιμένει την έκβαση της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είναι τελευταία με 16.

Βράβευσε τον 100χρονο Αλέκο Παππά – Μπλουζάκια για Τετέι

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης τίμησαν με το έμβλημα του «Χρυσού Δικεφάλου» τον πατέρα του Πέτρου Παππά, Αλέκο Παππά, ο οποίος συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής του την ίδιο χρονιά με την «Ένωση», την οποία ακολουθεί πιστά.

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ανδρέας Τετέι στο ματς με τον Βόλο, στον αγώνα με την Ένωση, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης οι παίκτες της Κηφισιάς φόραγαν μπλουζάκια με αντιρατσιστικό μήνυμα για να υποδηλώσουν (και) με αυτόν τον τρόπο την στήριξή τους στον συμπαίκτη τους. «#SayNoToRacism» και στο πίσω μέρος το «Τεττέι».

 

Με Χατζισαφί στα στόπερ

Πολλά ήταν τα προβλήματα για τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Πόνσε, που είχε αποκτήσει καλό σερί στο σκοράρισμα, απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους, ο Βίντα εξέτισε τιμωρία για κάρτες, ενώ δεν υπολογιζόταν ο τραυματίας Σιμάνσκι, όπως και οι Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Ζίνι, Φερνάντες και Μάνταλος.

Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία, με την άμυνα να απαρτίζεται από τους Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιο, από δεξιά προς τα αριστερά. Ο Γιόνσον είχε ρόλο κόφτη, ο Γκατσίνοβιτς κάλυψε την αριστερή και ο Ελίασον τη δεξιά πτέρυγα. Στην κορυφή του ρόμβου έκανε παιχνίδι ο Πινέδα και επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκε ο Τσούμπερ με τον Γκαρσία.

Από πλευράς Κηφισιάς, ο Κώστας Μπράτσος δεν υπολόγιζε τον Τεϊσέιρα λόγω ίωσης, τον Σναϊντερλάν ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις, καθώς και τον Παπασάββα που δεν έχει επανέλθει από τη θλάση που είχε υποστεί τον περασμένο Γενάρη. Εκτός για λόγους τακτικής έμειναν οι Ίλιεφ, Κρίστινσον, Κωνσταντακόπουλος, Αντούνες, Αντερέγκεν, Σμπώκος και Αντερέγκεν. 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον (70’ Λιούμπισιτς), Γκατσίνοβιτς (70’ Πισάρο), Ελίασον (77’ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Τσούμπερ (70’ Αραούχο), Γκαρσία (70’ Άμραμπατ)

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος – Γκόμπελιτς, Σπίνος, Τσάπαν (73’ Μποτία), Μιλίτσεβιτς – Κανατζίγια, Σολόα (56’ Κλωναρίδης), Κρισιούμα, Μπιφουμά (56’ Πρίτσας), Μενέντες (10’Βαφέας), Οζέγκοβιτς (73’ Τετέι)

Έχασε πέναλτι ο Γκαρσία

Η ΑΕΚ μπήκε φορτσάτη στο παιχνίδι, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της κόντρα στην Κηφισιά, παίρνοντας σίγουρα πολλή ενέργεια! Απείλησε στο πρώτο λεπτό με κεφαλιά του Γκαρσία, ο οποίος κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Σπίνου στο 4’, ο οποίος άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Στην εκτέλεσή του όμως ο Αναγνωστόπουλος «ψώνισε» τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, έπεσε στη σωστή γωνία (αριστερή) και κράτησε το μηδέν στην εστία και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

 

«Εξιλέωση» για Γκαρσία

Με τους φιλοξενούμενους όμως να παίζουν με δέκα παίκτες, ήταν θέμα χρόνου για τους «κιτρινόμαυρους» να βρούνε τρόπους να ανοίξουν την άμυνά τους και να σκοράρουν. Κάπως έτσι συνέβη σε μία αντεπίθεση με κινηματογραφική ταχύτητα, το 19’. Ο Χατζισαφί άνοιξε για τον Ελίασον, ο οποίος σέντραρε για τον επερχόμενο Γκαρσία που έπιασε δυνατή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε (αυτήν τη φορά) τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος είχε πάρει ψυχολογία από το πέναλτι, αλλά και από ένα τετ α τετ με τον επιθετικό της Ένωσης στο 9’, ενώ είχε απάντηση σε σουτ του Πινέδα στο 13’.

 

Παρά το ντεσαβαντάζ σε σκορ (1-0) και σύνθεση, η Κηφισιά δεν άλλαξε τακτικά το πλάνο της, κάτι που το πλήρωσε ξανά. Στο 24’ σε μία ακόμα ομαδική συνεργασία των γηπεδούχων, ο Πήλιος έβγαλε συρτή σέντρα για τον Γκατσίνοβιτς, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε σε πρώτο χρόνο από τον Αναγνωστόπουλο, ο Γκαρσία όμως ήταν κοντά, επανέκτησε τη μπάλα και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

 

Το γήπεδο άρχισε να κατηφορίζει επικίνδυνα για την ομάδα των Βορείων Προαστίων, η οποία έμοιαζε πολύ ευάλωτη. Ο Μπράτσος όμως έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές, με την Κηφισιά να παίζει με 5 στην άμυνα. Έτσι κατάφερε να μη δεχτεί άλλο γκολ, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αν και η ΑΕΚ δημιούργησε κινδύνους, με Πήλιο, Τσούμπερ και Πινέδα να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι. Οι ευκαιρίες όμως του Ελίασον στο 36' (απέκρουσε ο Αναγνωστόπουλος) και του Γκατσίνοβιτς στο 37' και ήταν οι καλύτερες στιγμες μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Έκανε σεφτέ ο Λιούμπισιτς

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να κάνει την τεράστια φάση, που θα κάνει τον κόσμο να ενθουσιαστεί. Εξάλλου ο ρυθμός έπεσε με τις αλλαγές και αναζωπυρώθηκε με το φρεσκάρισμα που έγινε εκατέρωθεν μετά το 70. Η ΑΕΚ απείλησε δύο φορές με τον Αραούχο στο 78’ και στο 79’, κατάφερε να σκοράρει στο 90’, όταν ο Άμραμπατ σέρβιρε για τον Λιούμπισιτς που σημείωσε το παρθενικό του γκολ και έγραψε το τελικό 3-0.

Τα σφυρίγματα

Στο 4’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι και ο Γκορτσίλας απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Σπίνο γιατί ανέτρεψε ενώ ήταν τελευταίος παίκτης τον Λιβάι Γκαρσία που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Στο 28’ η ΑΕΚ σκοράρει με αυτογκόλ του Τσάπαν. Το τέρμα όμως ακυρώθηκε για οσφσάιντ γιατί στην αρχή ήταν εκτεθειμένος ο Πήλιος.

Στο 80’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Κάλενς, το γκολ όμως ακυρώθηκε σωστά, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης, ο Πινέδα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags