Facebook Pixel Τεσσάρα του Ολυμπιακού στον ΠΑΟΚ με σούπερ Ποντένσε
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-18 22:27:00

Τον... διέλυσε και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα! 4αρα του Ολυμπιακού στον ΠΑΟΚ με σούπερ Ποντένσε (Vid)

Sportdog Team

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακοί και μετέτρεψαν το ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο διαλύοντας τον Δικέφαλο του Βορρά στην Τούμπα και παράλληλα έδωσαν άλλη διάσταση στην υπόθεση τίτλος.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Φωτιά» στο πρωτάθλημα έβαλαν οι Ερυθρόλευκοι που με γκολ των Ναβάρο, Ποντένσε και δύο του Ελ Κααμπί, πέρασε με 1-4, από την Τούμπα κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ντεσπόντοφ, στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Μεντιλίβαρ ήταν στο μεγαλύτερο μέρος κυρίαρχοι δείχνοντας ότι έχουν αλλάξει… τσιπάκι με την έλευση του Βάσκου τεχνικού και μετά από την επικράτησή τους, μείωσαν τη διαφορά από την πρώτη ΑΕΚ στους πέντε βαθμούς, την ίδια στιγμή που το σύνολο του Λουτσέσκου ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με τον Παναθηναϊκό, με έναν πόντο λιγότερο από την Ένωση.

Το ματς:

Το ντέρμπι στην Τούμπα ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν ότι δεν είχαν κατέβει στο παιχνίδι για να έχουν ρόλο… κομπάρσου, θέλοντας να πιέσουν από νωρίς την άμυνα των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει για τους παίκτες του Λουτέσκου, όταν στο 6’ μετά από λάθος του Φορτούνη, ο Μουργκ θα κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 17΄ οι Πειραιώτες θα απαντήσουν, με τον Όρτα να βρίσκει εξαιρετικά τον Ναβάρο, στην πλάτη του Κουλιεράκη, όμως το πλασέ του Ισπανού θα είναι αδύναμο, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν και πάλι, όταν ο Ορτέγκα θα κάνει ωραίο γύρισμα, ο Μεϊτέ θα κάνει λάθος υπολογισμό, με την μπάλα να φτάνει στον Φορτούνη, όμως το σουτ του τελευταίου, από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα περάσει άουτ. Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά όσο περνούσε ο χρόνος προσπαθούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της μπάλας, όμως τόσο ο Μεϊτέ, όσο και ο Οζντόεφ δεν είχαν καλή απόδοση, κάτι που έδινε στο δικαίωμα στους Πειραιώτες να «παγώνουν» το ρυθμό. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ πάταγαν καλύτερα στη Τούμπα και στο 29’ θα καταφέρουν μάλιστα να πάρουν και το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ με πάσα μέσα στην περιοχή από τον Ποντένσε, ο Τσικίνιο θα πλασάρει, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει, όμως τον Ναβάρο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κάνει το 0-1.

Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν και μετά από παράλληλη πάσα, στο 34’ ο Σάστρε θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, χωρίς όμως να βρει στόχο. Ότι όμως δεν έκανε ο Ισπανός, θα το κάνει τέσσερα λεπτά μετά ο Ντεσπόντοφ. Ο Κωνσταντέλιας θα κλέψει από τον Ροντινέι και θα βγάλει βαθιά μπαλιά, με τον Ορτέγκα να ελέγχει την μπάλα, μέσα στην περιοχή, όμως τον Ντεσπόντοφ να του κλέβει την μπάλα και με σουτ να νικάει τον Πασχαλάκη, κάνοντας το 1-1. Οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στην αρχή της φάσης πάνω στον Ροντινέι, όμως μετά και από έλεγχο από το VAR, το τέρμα μέτρησε κανονικά. Μάλιστα στο 45’ ο ΠΑΟΚ θα έχει ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν ο Μουργκ θα κάνει πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα φύγει ελάχιστα άουτ από το δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει όπως και το πρώτο, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν εκείνοι ότι θέλουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, έχοντας την κατοχή και ψάχνοντας το γκολ. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης, λόγω της πίεσης που δέχονταν και προσπαθούσαν να απειλήσουν με μεγάλες μπαλιές, στην αντεπίθεση. Η υπεροχή των Ερυθρόλευκων θα μετουσιωθεί σε γκολ όταν στο 54’ ο Ποντένσε θα εκτελέσει γρήγορα φάουλ με τον Φοροτύνη και τον Πορτογάλο να πιάνει ένα τρομερό σουτ, έξω από την περιοχή, νικώντας τον Κοτάρσκι και πετυχαίνοντας ένα απίστευτο τέρμα κάνοντας το 1-2. Στο 60’ ο ΠΑΟΚ θα χάσει απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν μετά από σέντρα ο Ντεσπόντοφ θα σουτάρει μόνος του, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει πολύ ψηλά.

Μετά τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις του Λουτσέσκου ο Δικέφαλος του Βορρά θα προσπαθήσει να ισορροπήσει το παιχνίδι και να φτάσει στην ισοφάριση, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 71’ με κεφαλιά του Οζντόεφ, μετά από κόρνερ, αλλά τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Όσο το παιχνίδι έφτανε για το τέλος του, οι παίκτες του Λουτσέκσου έπαιρναν και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, πιέζονταν την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως χωρίς να βρίσκουν χώρους ώστε να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πασχαλάκη. Οι Ερυθρόλευκοι όμως, που μπορεί να μην είχαν φάση από το γκολ και μετά ήταν αυτοί που κατάφεραν να βρουν δίχτυα, κόντρα στη ροή του αγώνα, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Μσούρα, να βρίσκει τον Πονένσε και τον Πορτογάλο να κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή, με τον Ελ Κααμπί με τρομερό τελείωμα να κάνει το 1-3.

Δύο λεπτά μετά το γκολ του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ θα χάσει τρομερή ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Κωνσταντέλιας θα βρει με κάθετη πάσα τον Ντεσπόντοφ, που θα σουτάρει μόνος του μέσα από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη όμως να κάνει απίστευτη απόκρουση, κρατώντας το σκορ. Το Ερυθρόλευκο πάρτι στην Τούμπα θα συνεχιστεί και στο 90' ο Ποντένσε θα βγει απέναντι από τον Κοτάρσκι, με την προσπάθεια του Πορτογάλου να αποκρούει ο Κροάτης τερματοφύλακας, αλλά τον Ελ Κααμπί σε δεύτερο χρόνο να κάνει το 1-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στους φιλοξενούμενους, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε στην Τούμπα.

Σκόρερ: 38’ Ντεσπόντοφ - 29’ Ναβάρο, 54’ Ποντένσε, 83’, 90’ Ελ Κααμπί

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (72’ Ότο), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (72’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ (61’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (86’ Τζίμας), Σαμάτα (61’ Τόμας).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (86’ Ρέτσος), Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Έσε, Όρτα (80’ Ιμπόρα), Φορτούνης (76’ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (76’ Ελ Κααμπί)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags