XΑΤΖΙΣΑΦΙ: Για τον Ματίας Αλμέιδα ο Ιρανός είναι πρώτα από όλα μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα και εκτός αγωνιστικού χώρου. Κι αυτό μετράει πάρα πολύ στον "Πελάδο", ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν κοιτάει/δεν κολλάει στις... ηλικίες! Ο Χατζησαφί, λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - το οποίο θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τον ίδιο -  θα ανανεώσει με ένα ακόμη μονοετές συμβόλαιο με την Ένωση. Ουσιαστικά ο Χατζισαφί για τον Αλμέιδα είναι ίδια περίπτωση/ίδια κατηγορία με τον Άμραμπατ.

ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ: Δεν είναι καθόλου τυχαίο το timing της διαρροής από την ΑΕΚ ότι προχωράει στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Αυστριακού τερματοφύλακά της, παρότι αυτό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Και δεν είναι τυχαίο επειδή συμβαίνει λίγο πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μπουν στα play off οι ομάδες, εκεί δηλαδή που θα κριθεί ο τίτλος και με τρομερό ανταγωνισμό και ενώ η μανατζερική πιάτσα (και όχι μόνο) θεωρεί δεδομένο πώς η Πρωταθλήτρια έχει κλείσει για το καλοκαίρι των Μπρινιόλι. Ουτε είναι... ανεξάρτητο από το γεγονός πως οι βασικοί ανταγωνιστές της, πρώτα ο ΠΑΟΚ και μετά ο Ολυμπιακός, προχώρησαν σε ανανεώσεις των δύο βασικών τους γκολκίπερ, Κοτάρσκι και Πασχαλάκη. Η ΑΕΚ, λοιπόν, στρατηγικά θέλει να έχει 100% συγκεντρωμένο και ικανοποιημένο τον Στάνκοβιτς πριν από τις μεγάλες μάχες, συγχρόνως και να τον επιβραβεύσει για τη φετινή καλή σεζόν που κάνει, βάζοντας τώρα στο τραπέζι το θέμα της πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του (προφανώς με αναπροσαρμογή αποδοχών, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι χαμηλές, ξεπερνούν την 700άρα). Μια κίνηση... πολιτικής αλλά και ουσίας από την ΑΕΚ για να θωρακίσει τον βασικό της άσσο κι από την... Μπρινιολίτιδα.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός του έδωσε για να ανανεώσει τα λεφτά που είχε ζητήσει ως ετήσιες αποδοχές τον Δεκέμβριο ο Μπρινιόλι. Γιατί σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agents η πλευρά του Ιταλού πορτιέρε δεν μίλησε μόνο με την ΑΕΚ αλλά και με τους ερυθρόλευκους. Προφανώς στο λιμάνι αξιολόγησαν και έκριναν  πως με αυτά τα χρήματα ο Πασχαλάκης είναι  σαφώς ανώτερος και πιο πλήρες πακέτο. Κάπως έτσι τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο γκολκίπερ της Super League, με καθαρές ετήσιες αποδοχές στις 900.000 ευρώ συν μπόνους! 

Θυμίζω πως ο Πασχαλάκης προκειμένου να πάει στον αγαπημένο του Ολυμπιακό εκτός του ότι περίμενε στωικά... διέλυσε το κασέ του (plus 700.000 ήταν η τελευταία του σεζόν στον ΠΑΟΚ) αφού αποδέχτηκε αρχικά ένα πολύ χαμηλό οικονομικό πλαίσιο για 1+1 χρόνο (270.000 οι net αποδοχές του συν μπόνους συμμετοχών για την πρώτη σεζόν ενώ για την δεύτερη η βάση των καθαρών αποδοχών ήταν το σύνολο της πρώτης μαζί με τα μπόνους που είχε κερδίσει). Και το έκανε για να αποδείξει μόνο ότι μπορεί να κρατήσει τα γάντια του βασικού και μετά να επιβραβευτεί. Όπως και συνέβη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ομάδα... Βαλβέρδε ξανά ο Ολυμπιακός - Αγοράζει τον Όρτα, παίζει ο Καμπράλ - Ακούστηκε για Ποντένσε ότι..."