Θωμάς Λαφτσής: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος Βούλγαρος τερματοφύλακας μιλώντας για τον συμπατριώτη του, Κίριλ Ντεσπόντοφ και την εξαιρετική πορεία που καταγράφει στην Ελλάδα με τα «ασπρόμαυρα». Παράλληλα, έκανε τις δικές του προβλέψεις για την ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, ενώ σύγκρινε και τους «πορτιέρε» των δύο ομάδων.

Αρχικά, για τον Κίριλ Ντεσπόντοφ δήλωσε πως: «Από μια πλευρά λείπει γιατί έφυγε από τη Βουλγαρία και αγωνίζεται στην Ελλάδα. Χαίρονται οι Βούλγαροι, βλέποντας τον τι κάνει στον ΠΑΟΚ. 

Είναι μεγάλη η διαφορά του με τον άλλο Βούλγαρο που είχε έρθει στον ΠΑΟΚ, ο Μπεμπάτοφ, ο οποίος ήταν στα τελευταία του χρόνια ποδοσφαιρικά. Δεν είχε ούτε όρεξη και δεν μπορούσε. Ο Ντεσπόντοφ από την άλλη είναι ηγέτης, καλός παίκτης. Δεν είναι εγωιστής. Σε μια οικογένεια σαν του ΠΑΟΚ, ταίριαξε αμέσως και φαίνεται και από τα αποτελέσματα.

Βλέπω σε περιπτώσεις που μπορεί να σκοράρει, προτιμά να δώσει την μπάλα σε συμπαίκτη του που μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση. Υπάρχουν πολλοί που δεν θα την κάνανε την πάσα. Ευτυχώς αυτός είναι άλλος παίκτης. Για αυτό είναι και αρχηγός της Βουλγαρίας. Έχει δείξει την αξία του και θα μπορεί να αγωνίζεται και σε μεγαλύτερες  ομάδες. Μετά τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Για την ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, για το επόμενο βήμα στον τελικό του Κυπέλλου: «Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Βλέπουμε παιχνίδια που όλοι πίστευαν ότι θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ, όμως δεν μπόρεσε. Παρόλο που είναι καλή ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι το μεγάλο ατού είναι οι φίλαθλοι. Και για μένα είναι μεγάλο λάθος που έκλεισαν τα γήπεδα, αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να χάσει, είναι περισσότερο θέμα τακτικής. Δεν μετράνε και τα γκολ έδρας, οπότε βάζοντας ένα γκολ ξεκινάς από το 0 το παιχνίδι. Είναι σε τέτοιο επίπεδο οι ομάδες που όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά».

Τέλος, κάνοντας μια σύγκριση ανάμεσα σε Ντραγκόσφκι και Κοτάρσκι: «Είναι δύσκολη σύγκριση, γιατί ο Παναθηναϊκός είχε έναν καλό τερματοφύλακα, με τον οποίο δεν ξέρω τι συνέβη. Αναγκάστηκε να βγει εκτός ομάδας, αλλά δεν μπορώ να πω το γιατί. Έκανε μερικά λάθη, αλλά αν έχει συμβεί κάτι άλλο ή τα έχει βρει με άλλη ομάδα δεν είναι τίμιο και σωστό.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο είναι πολλοί καλοί. Σε ένα παιχνίδι όπως του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουν λάθη. Αν δεν δώσουν σιγουριά πίσω στην άμυνα, τρέμουν και οι αμυντικοί μπροστά», είπε ο Θωμάς Λαφτσής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άδικη κριτική σε Αταμάν - Θα ξεχάσουν όλοι το χαμένο Κύπελλο όταν... - Final 4 με ΠΑΟ και χωρίς Ολυμπιακό"!