Facebook Pixel Έπος Ντραγκόφσκι και μοιραίος Σαμάτα - Στον τελικό ο επτάψυχος ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-21 22:14:00

Έπος Ντραγκόφσκι και μοιραίος Σαμάτα - Στον τελικό ο επτάψυχος ΠΑΟ μετά από τρελό θρίλερ στα πέναλτι! (Vid)

Sportdog Team
Έπος Ντραγκόφσκι και μοιραίος Σαμάτα - Στον τελικό ο επτάψυχος ΠΑΟ μετά από τρελό θρίλερ στα πέναλτι! (Vid)

Με τον Πολωνό τερματοφύλακα να πιάνει τρία πέναλτι και τον Σαμάτα να μην μπορεί να ισοφαρίσει την εύστοχη εκτέλεση του Σένκεφλεντ ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου με σκορ 6-5, με τον Λημνιό στο τελευταίο λεπτό της παράτασης να στέλνει το παιχνίδι στην ψυχοφθόρα διαδικασία μειώνοντας το σκορ σε 1-2.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Σε μια ρεβάνς που έσπασε… καρδιές οι Πράσινοι κατάφεραν να φτάσουν σε μια επική πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, νικώντας με 6-5 στα πέναλτι τον Δικέφαλο του Βορρά, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντραγκόφσκι που έπιασε τις προσπάθειες των Ντεσπόντοφ, Σβαμπ και Ότο, ενώ ο Σαμάτα σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια του Πολωνού τερματοφύλακα. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε δευτερόλεπτα μακριά από την πρόκριση μιας και είχε το προβάδισμα με 0-2, με γκολ των Ζίβκοβιτς (72’) και Κεντζιόρα (105’) όμως ο Λημνιός με buzzer beater στο 120+9’ «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα στέλνοντας το παιχνίδι στη «ρώσικη ρουλέτα».

Βέβαια τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Ραχμάν Μπάμπα μετά από σύγκρουση που είχε με τον Βαγιαννίδη στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, με τον Γκανέζο να μεταφέρεται άμεσα στο νοσοκομείο όμως έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του, αφού για αρκετά λεπτά βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να κουνιέται και τους γιατρούς να του δίνουν τις πρώτε βοήθειες.

Το ματς:

Η ρεβάνς της Λεωφόρου θα ξεκινήσει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει άμεσα τα πλάνα του μιας και μόλις στο 4’ ο Μιχαηλίδης λόγω μυϊκού προβλήματος, δίνοντας τη θέση του στον Κουλιεράκη. Στο αγωνιστικό από τα πρώτα λεπτά ο Δικέφαλος του Βορρά έδειχνε ότι θέλει να πιέσει ψηλά, με την τελευταία γραμμή άμυνας να είναι στο κέντρο, όταν οι παίκτες του έκαναν επίθεση, σε μια επιλογή από πλευράς Ρουμάνου τεχνικού, ώστε να δυσκολέψει την ανάπτυξη των Πρασίνων. Μάλιστα η πρώτη τεράστια στιγμή του ντέρμπι θα έρθει για τον ΠΑΟΚ, που πάταγε καλύτερα, στο 13’ με τον Ζίβκοβιτς να κάνει τη σέντρα και τον Σβαμπ να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά τον Ντραγκόφσκι να διώχνει εντυπωσιακά.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της μπάλας στη Λεωφόρο, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν στην άμυνα του Τριφυλλιού, την ίδια στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ έδειχναν εκτός ρυθμού, με πολλές δυσκολίες στην ανάπτυξη, μιας και Ζέκα, Βιλένα ήταν σε πολύ μέτριο βράδυ και δεν έδιναν τις απαιτούμενες βοήθειες. Μάλιστα οι βαθιές μπαλιές από Αράο, Γεντβάι προς τον Ιωαννίδη, δεν δημιουργούσαν κανένα απολύτως πρόβλημα σε Κουλιεράκη, Κεντζιόρα που έδειχναν να κυριαρχούν πλήρως.

Η πρώτη «απάντηση» από πλευράς Τριφυλλιού θα έρθει στο 36’ με τον Κώτσιρα να βρίσκει τον Παλάσιος, στην αντεπίθεση, και τον Αργεντίνο τον Ιωαννίδη, όμως ο Κεντζιόρα θα προλάβει να τον κόψει πριν σουτάρει, ενώ στη συνέχεια ένα σουτ από πλευράς Μπακασέτα θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Κοτάρσκι. Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ θα έχει ακόμα μια πολύ καλή στιγμή για να βρει δίχτυα, όταν ο Κωνσταντέλιας θα βρει πολύ ωραία τον Τόμας, που μετά από ντρίμπλα θα κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα θα κοντράρει στον Ζέκα, που θα κάνει σωτήριο τάκλιν, και θα περάσει κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον ΠΑΟΚ και πάλι να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρει προβάδισμα. Στο 49’ η μπάλα θα φτάσει στον Τόμας, που από πλάγια θέση θα κάνει το σουτ, με τον Νταγκόφσκι να διώχνει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ταίσον θα σουτάρει, μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να κοντράρει πάνω στον Γεντβάι και να περάνει κόρνερ. Δέκα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Τριφυλλιού να ελέγξει τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι, με τον Μπακασέτα να εκτελεί απευθείας κόρνερ, αλλά τον Κροάτη με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει. Τελικά η υπεροχή του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο μέρος θα μετουσιωθεί σε γκολ στο 72’. Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Ότο θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ζίβκοβιτς μέσα από την περιοχή θα κάνει το 0-1.

Μάλιστα στο 81’ ο Δικέφαλος του Βορρά θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να πάρει σκορ πρόκρισης, όταν μετά από κλέψιμο και ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια, ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Τέσσερα λεπτά μετά το σύνολο του Λουτσέσκου θα έχει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Κωνσταντέλια να βρίσκει επληκτικά τον Οζντόεφ μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση θα περάσει άουτ. Στο 90+4' οι Πράσινοι θα κερδίσουν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, με τον Μπερνάρ να το εκτελεί, αλλα την μπάλα να κοντράρει, με αποτέλεσμα να περάσει κόρνερ, χωρίς πρόβλημα για τον Κοτάρσκι, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται σε ημίωρη παράταση.

Το έξτρα μισάωρο θα ξεκινήσει με τους παίκτες του Τερίμ να φαίνονται πιο επιθετικοί, έχοντας πιο ψηλά τις γραμμές άμυνάς τους και κρατώντας την μπάλα, όμως χωρίς να έχουν καλή τελική προσπάθεια για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Την ίδια στιγμή το πλάνο του ΠΑΟΚ φαινόταν ότι έχει αλλάξει, με τον Λουτσέσκου να αποφασίζει να δώσει χώρο στους γηπεδούχους και τους παίκτες του να θέλουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση, στο 102', μετά από λάθος του Μπερνάρ θα κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, όμως την μπάλα να περνάει άουτ. Μετά όμως την... προειδοποίηση από πλευράς φιλοξενούμενων, ήρθε και το δεύτερο γκολ. Στο 105', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Κεντζιόρα θα νικήσει στον αέρα τον Αράο και με κεφαλιά θα σημειώσει το 0-2, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Τερίμ θα κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Γερεμέγιεφ, δίπλά στον Σπόραρ με στόχο να βρει το γκολ για να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι. Μάλιστα στο 108' οι Πράσινοι θα έχουν μια καλή στιγμή, όταν ο Μπακασέτας θα κάνει ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Λημνιός θα είναι αυτός, που θα δοκιμάσει να νικήσει τον Κοτάρσκι, όμως η προσπάθειά του θα είναι αδύναμη και ο Κροάτης γκολκίπερ θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Το γήπεδο θα... παγώσει στο 116΄όταν μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι μεταξύ του Μπάμπα και Βαγιαννίδη, ο Γκανέζος παίκτης του ΠΑΟΚ θα μείνει στο έδαφος, με τους γιατρούς να μπαίνουν άμεσα και να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες, με τον ποδοσφαιριστή να ανακτά τις αισθήσεις του και να αναχωρεί άμεσα για το νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Τα υπόλοιπα λεπα του παιχνιδιού, μετά την επανέναρξη του αγώνα θα βρει και πάλι τους Πράσινους να πιέζουν και στο 120+6' θα χάσουν τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του Αράο, με το κεφάλι, ο Μαντσίνι με κενή εστία θα πάρει την κεφαλιά, αλλά τον Κουλιεράκη να διώχνει πάνω στη γραμμή δαιτηρώντας έτσι το 0-2. Ό,τι όμως δεν έγινε εκεί θα συμβεί στο 120+9' με τον Αράο να βρίσκει τον Λημνιό μέσα στην περιοχή και τον Έλληνα εξτρέμ με σουτ, από πλάγια θέση να νικάει τον Κοτάρσκι, κάνοντας το σκορ 1-2 και στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι.

Στα πέναλτι ο Κοτάρσκι θα αποκρούσει την προσπάθεια του Σπόραρ, με τους Κουλιεράκη, Γερεμέγιεφ, Μουργκ, Μπακασέτα, Κεντζιόρα, Κώτσιρα, Μεϊτέ και Μλαντένοβιτς να είναι εύστοχοι και τον ΠΑΟΚ να εκτελεί για την πρόκριση. Κάπου εκεί θα ξεκινήσει το έπος… του Ντραγκόφσκι που θα πιάσει το πέναλτι του Ντεσπόντοφ, αλλά τον Λημνιό να αστοχεί, αλλά τον Πολωνό γκολκίπερ όμως να λέει «όχι» και στην προσπάθεια του Σβαμπ. Μαντσίνι και Μάρκος Αντόνιο θα συνεχίσουν το… θρίλερ, ενώ ο Ντραγκόφσκι θα πιάσει την προσπάθεια και του Ότο, «σβήνοντας» το πέναλτι του Αράο που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Σένκεφελντ θα είναι εύστοχος, κάνοντας το 6-5, με τον Σαμάτα να σουτάρει άουτ στην τελευταίο προσπάθεια, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Σκόρερ: 120+9' Λημνιός - 72’ Ζίβκοβιτς, 105΄Κεντζιόρα

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57’ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106' Γερεμέγιεφ), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4’ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (109' Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (72’ Σαμάτα).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags