Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φεύγει... τζάμπα top όνομα - Ούτε Φορτούνης ούτε Μασούρας
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-22 17:19:00

Φεύγει... τζάμπα top όνομα από Ολυμπιακό - Ούτε Φορτούνης ούτε Μασούρας - Φήμες για… κρυφή συμφωνία!

του Παναγιώτη Νικολάου

Το "κόλπο γκρόσο" με Κάρμο και ο νέος μεγάλος κίνδυνος! Πώς και γιατί ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής ομάδας μπορεί να φύγει ως ελεύθερος ακόμα και για άλλη ελληνική ομάδα, η αντίδραση των Πειραιωτών και τα νέα σενάρια για τον Πορτογάλο στόπερ.

To "2x2" στο ξεκίνημα της θητείας Μεντιλίμπαρ και κυρίως ο θρίαμβος στην Τούμπα βοήθησε τον Ολυμπιακό να ανασάνει ψυχολογικά και να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια. Οι Ερυθρόλευκοι αισθάνονται καλά και... φωνάζουν πως ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου σε συνδυασμό με μία καλή ευρωπαϊκή πορεία είναι ζωντανός.

Τεράστιο ρόλο στην αλλαγή της εικόνας έχουν παίξει οι χειμερινές μεταγραφές, με τους Κάρμο, Όρτα και Τσικίνιο να γίνονται πρωταγωνιστές. Όπως άλλωστε και ο Ελ Κααμπί που μπορεί να λογίζεται ως... μεταγραφή, αφού απουσίαζε λόγω των υποχρεώσεών του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Το "κόλπο" για Κάρμο μέσω Νότιγχαμ

Για τον Κάρμο έχει ήδη ανοίξει η κουβέντα σχετικά με το αν οι Πειραιώτες μπορούν να διατηρήσουν τον παίκτη στο δυναμικό τους και μετά το πέρας του εξάμηνου δανεισμού του. Εγχείρημα που μοιάζει ακατόρθωτο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, από τη στιγμή που στο deal με την Πόρτο προβλέπεται οψιόν αγοράς ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ (άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 13 άλλες για 16…).

Εδώ έρχεται να προστεθεί ο παράγοντας... Νότιγχαμ Φόρεστ, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υπόθεση. Σύμφωνα με όσα λέγονται στη μανατζερική πιάτσα, ο Ολυμπιακός σχεδιάζει να κάνει το "κόλπο γκρόσο" με τον Κάρμο μέσω της αγγλικής ομάδας, που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μπορεί για το μπάτζετ των Ερυθρολεύκων η απόκτηση του Κάρμο να είναι απαγορευτική, αλλά η Νότιγχαμ δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα, αφού παίζει... μπάλα σε άλλη οικονομική κατηγορία λόγω Premier League. Οι Άγγλοι συνεπώς θα μπορούσαν να αγοράσουν τον Πορτογάλο στόπερ και έπειτα να τον παραχωρήσουν δανεικό στον Ολυμπιακό!

 

"Καυτό" θέμα ο Ελ Κααμπί

Ενώ έχει γίνει πολύς λόγος για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στο Λιμάνι και κυρίως αυτά των Φορτούνη-Μασούρα, δεν συζητιέται το ίδιο συχνά η υπόθεση του Ελ Κααμπί. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού υπέγραψε μόλις για έναν χρόνο το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως η συμφωνία του με τους Ερυθρολεύκους εκπνέει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Πρακτικά ο διεθνής Μαροκινός μπορεί από τώρα να διαπραγματεύεται με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του δίχως την έγκριση του Ολυμπιακού, καθώς έχει μπει ήδη στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του!

Αν δεν θέλουν να έχουν δυσάρεστές εκπλήξεις οι Πειραιώτες, θα πρέπει να ασχοληθούν άμεσα με το ζήτημα του Ελ Κααμπί, μιάς και επιθετικός με 16 γκολ -εκ των οποίων τα 6 έχουν επιτευχθεί σε ευρωπαϊκά ματς- αποκλείεται να μην έχει προτάσεις στα χέρια του. Είτε επιθυμεί να τον κρατήσει ο Ολυμπιακός είτε να βγάλει κέρδος απο ενδεχόμενη πώληση, δεν έχει άλλη επιλογή από το να τον ανανεώσει.

Παρεμπιπτόντως, στο Λιμάνι προφανώς και δεν θα ήθελαν να ανοίξουν την όρεξη των ανταγωνιστών τους από Ελλάδα για τον Ελ Κααμπί, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί ως σενάριο από τη στιγμή που ο παίκτης δεν χρειάζεται την άδεια του Ολυμπιακού για να μιλήσει με οποιονδήποτε!

Στο Δια Ταύτα θα ναι καλό για τον Ολυμπιακό έγκυρα να έχει καθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του. Εκτός βέβαια και αν πέρα από το μονοετές συμβόλαιο του, που όπως εμφανίζεται στο transfermarkt λήγει τον Ιούνιο του 2024, o Ολυμπιακός έχει προνοήσει (χωρίς να το έχει ανακοινώσει - δημοσιοποιήσει) να βάλει δική του οψιόν ανανέωσης/επέκτασης ή να υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό που να προβλέπει χωρίς νέα διαπραγμάτευση αλλά με συγκεκριμένους, εκ των προτέρων, όρους, τη συνέχιση της συνεργασίας τους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νικολακόπουλος: "Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να παίξει με τον ΠΑΟΚ πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags