Facebook Pixel Βαγγέλης Μαρινάκης: 10 εκατ. για έργα στο γήπεδο και νέο προπονητικό
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-24 14:00:00

Μεγάλη επένδυση Μαρινάκη - 10 εκατομμύρια για έργα στο γήπεδο και νέο προπονητικό - "Κέρδος" για Ολυμπιακό!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μεγάλη επένδυση Μαρινάκη - 10 εκατομμύρια για έργα στο γήπεδο και νέο προπονητικό - "Κέρδος" για Ολυμπιακό!

Απόφαση που αλλάζει το status της ομάδας και βοηθάει συνολικά τον Όμιλο ομάδων που θέλει να "χτίσει" ο ιδιοκτήτης των Πειραιωτών σε όλη  ττην Ευρώπη.

Εντύπωση είχε προκαλέσει πριν από μερικούς μήνες η αγορά τού πλειοψηφικου πακέτου μετοχών τής Ριο Άβε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεδομένου ότι είχε ήδη στην κατοχή του τον Ολυμπιακό αλλά και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρόλευκων, όμως, έψαχνε για καιρό ώστε να βρεθεί η κατάλληλη ομάδα που θα δημιουργήσει ένα τρίγωνο από κλαμπ που μπορούν να συμπληρώνουν το ένα το άλλο, με τον πορτογαλικό σύλλογο να γίνεται το κερασάκι στην τούρτα.

Γιατί η Ρίο Άβε είναι ομάδα που έχει εξαιρετικό δίκτυο σκάουτινγκ σε όλη την Πορτογαλία και τη Λατινική Αμερική, εκεί δηλαδή που υπάρχει άφθονο ταλέντο στο ποδόσφαιρο! Μάλιστα, η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει και ως μια πρώτης τάξης λύση για να εγκλιματιστούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αθλητές από τη νότια Αμερική που έχουν αποκτηθεί είτε για τον Ολυμπιακό είτε για τη Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Για παράδειγμα πόσο διαφορετικός μπορεί να παρουσιαζόταν στο πέρασμά του από την Ευρώπη ο Γκουστάβο Σκάρπα αν είχε πάει για μερικούς μήνες στη Ρίο Άβε (-τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα), σε χώρα/ομάδα που έχει κοινό γλωσσικό κώδικα και θα είχε όσο χρόνο ήθελε στη διάθεσή του για να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στιλ.

Τι κάνει φέτος στο πρωτάθλημα - Έριξε λεφτά ο Μαρινάκης - Θα σώσει την κατηγορία;

Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για τη Ρίο Άβε, που είναι μέγεθος στις μικρομεσαίες ομάδες της Πορτογαλίας, καθώς υπήρχε το οικονομικό πρόβλημα της διοίκησης που είχε στερήσει την καλή ενίσχυση. Αυτό το οικονομικό πρόβλημα, άλλωστε, ήταν που επίσπευσε τις διαδικασίες ώστε να βρεθεί επενδυτής για την ομάδα, με αποτελεσμα να ανοίξει η πόρτα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Ρίο Άβε είχε καλό υλικό, πολυ καλό και πολλά υποσχόμενο προπονητή, ενώ παίζει και καλή μπάλα - Άσχετα αν δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που θα της δώσουν βαθμολογική ανάσα, καθώς ακόμα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα.

Δυσκολεύεται να πάρει αποτελέσματα λοιπόν (αν και αποδίδει καλά), αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα "σώσει" την κατηγορία. Η έλευση του Β. Μαρινάκη έφερε και την απαραίτητη ενίσχυση τον Γενάρη, χωρίς αποδυνάμωση (είχε γραφτεί ότι θα ερχόταν από τον χειμώνα ο δεξιος μπακ Κοστίνια στον Ολυμπιακό αλλά, τελικά, πήγε για το καλοκαιρι).

Για την ώρα οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν πολύ, ο προπονητής τούς βάζει σταδιακά στην 11άδα. Παρόλα αυτά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει και πέσει κατηγορία, είναι περίπου σίγουρο ότι θα ανέβει κατευθείαν. Γιατί, λέμε ξανά, έχει μέγεθος στις μικρομεσαίες ομάδες. Αν και υπάρχει η αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο τέλος.

10+ εκατ. ευρω ετοιμάζεται να ρίξει στις υποδομές ο Μαρινάκης - Έτσι θα ετοιμάσει παίκτες για τον Ολυμπιακό!

Είναι γεγονός ότι η Ρίο Άβε έχει μεν πρόβλημα με το γήπεδό της, καθώς μόνο σε μια κερκίδα μπορεί να φιλοξενήσει οπαδούς λόγω προβλήματος στην στατικότητα (άρα χρειάζονται και εκεί χρήματα για να υπάρξει μια έδρα που θα καλύπτει τις ανάγκες της), αλλά στο πεδίο των υποδομών έχει άριστο προπονητικό κέντρο.

Με τρία γήπεδα προπόνησης, δίπλα από το κεντρικό γήπεδο που παίζει μπάλα η ομάδα. Παρόλα αυτά από την Πορτογαλία υπάρχει η πληροφορία ότι ο Μαρινάκης ετοιμάζεται να ρίξει χρήματα για να αναβαθμίσει το προπονητικό κέντρο και το γήπεδο!

Υπολογίζεται ότι η συνολική επένδυση θα είναι πάνω από 10 εκατ. ευρώ, καθώς θα φτιαχτούν δύο ακόμα γήπεδα, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, καινούργιο γυμναστήριο, κλειστή πισίνα, σύγχρονο ξενοδοχείο για να μένουν τα παιδιά της ακαδημίας. Συνδυαστικά με τα έξοδα που χρειάζονται για τις αλλαγές στο γήπεδο της ομάδας, με νέα κερκίδα από την απέναντι πλευρά, εκσυγχρονισμό στα αποδυτήρια, νέο φωτισμό κ.λπ., τα χρήματα που θα χρειαστούν είναι πολλά.

Αλλά το νόημα της ύπαρξης της Ρίο Άβε στο τρίγωνο των ομάδων με τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι ακριβώς αυτό: Μέσα από τις υποδομές της, το σκάουτιγκ και τις ακαδημίες, να στέλνει ποδοσφαιριστές επιπέδου σε Ελλάδα και Αγγλία. Κι αυτό, με βάση την εικόνα που υπάρχει τώρα στην πορτογαλική ομάδα, χρειάζεται ενίσχυση...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν αντέξουν, θα τους... τσακίσει ο Ολυμπιακός - Σε κίνδυνο μέχρι και η ΑΕΚ - Το εντυπωσιακό 91% του Τσικίνιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags