Facebook Pixel Ολυμπιακός, Άγιαξ, Σίτι για Καρέτσα - 2 ανανεώσεις με εντολή Αλμέιδα η ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-25 14:30:00

Ολυμπιακός, Άγιαξ και Σίτι για Καρέτσα - Δύο ανανεώσεις με εντολή Αλμέιδα η ΑΕΚ - Νέο πρόβλημα για ΠΑΟΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ολυμπιακός, Άγιαξ και Σίτι για Καρέτσα - Δύο ανανεώσεις με εντολή Αλμέιδα η ΑΕΚ - Νέο πρόβλημα για ΠΑΟΚ!

Ποιος είναι ο Έλληνας άσος που ξεχωρίζει στο εξωτερικό; Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, αλλά και των Πειραιωτών και οι τελευταίες εξελίξεις στους Δικεφάλους.

Μπορεί να βρισκόμαστε σχεδόν έναν μήνα μετά από το τέλος τής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ομάδες έχουν πάψει τον προγραμματισμό τους. Γιατί είναι σαφές ότι οι μεγάλοι αθλητικοί οργανισμοί μπορεί να βγάζουν προς τα έξω ότι όταν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν κινείται τίποτα άλλο, αλλά προφανώς η αλήθεια βρίσκεται μακριά.

ΑΕΚ: Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ένωσης, που ήδη βρίσκεται σε επαφές για την ανανέωση δύο συμβολαίων. Πρόκειται για τους Στάνκοβιτς και Χατζισαφί, που για διαφορετικούς λόγους φαίνεται ότι μπορούν να ρίξουν άγκυρα στην ομάδα. Ο Ιρανός άσος έχει κερδίσει με το σπαθί του το νέο συμβόλαιο που θα του προταθεί, αν και υπήρχε η σκέψη λόγω και της ηλικίας του να φύγει με τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας. Είναι ηδη 34 ετων και το παιχνίδι που θέλει ο Αλμέιδα από την ομάδα του ειναι απαιτητικό. Παρόλα αυτά είναι σε σούπερ φόρμα και το αξίζει. Δεν είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο ισχύει και για τον Στάνκοβιτς, παρόλα αυτά υπάρχουν ήδη επαφές με την πλευρά τού παίκτη και δική του επιθυμία για παραμονή.

ΑΕΚ/2: Μια και είμαστε στους Κιτρινόμαυρους, να πάμε και λίγο στην περίπτωση του Μουκουντί που θα μείνει για τρεις εβδομάδες εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Το market value από τα 4 εκατ. ευρώ που είχε όταν ήρθε στην ΑΕΚ, έχει φτάσει τώρα στα 5 εκατ. ευρώ - Ενώ μέσα στο καλοκαίρι του 2023 ακούστηκε ότι είχε απορριφθεί πρόταση 8+ εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του. Ενός ποδοσφαιριστή που μόλις έναν χρόνο πριν είχε έρθει τσάμπα - Τεράστιο ποσό, ειδικά για στόπερ που πέρσι ήρθε ως ελεύθερος στην ομάδα (η Σεντ Ετιέν είχε κρατήσει το 30% των δικαιωμάτων του)! Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, είναι γεγονός ότι έχει ανεβάσει ξανά τις μετοχές του, αλλά ενδιαφέρον αν υπάρξει μπορεί να είναι από το Βέλγιο όπως λένε τώρα στην πιάτσα. Κι εκεί δεν υπάρχει το ποσό που ακούστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Τυπικά ούτε τα μισά από αυτά δεν μπορούν να προκύψουν από εκεί...

ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με έναν παίκτη τού Δικέφαλου αντιμετωπίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου το τελευταίο διάστημα, για αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί πολύ σοβαρά μαζί του. Δηλαδή να έχει επαφές μαζί του, να του δείξει ότι είναι χρήσιμος, τον πιστεύει, να τον ανεβάσει δηλαδή ψυχολογικά. Πρόκειται για τον Μπράντον Τόμας, που βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος και τον έχει πάρει λίγο από κάτω.

ΠΑΟΚ/1: Την υπόθεση του Μπακασέτα και του Τάισον στην Τούμπα επανέφερε άνθρωπος του ΠΑΟΚ με αφορμή τη ρεβάνς στη Λεωφόρο, καθως ο άσος τού Παναθηναϊκού σχολίασε σε δήλωσή του ότι δεν γίνεται η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή να κρίνεται σε μια μεμονωμένη φάση. Μόνο που στον Δικέφαλο θυμήθηκαν την εποχή που ο Μπακασέτας έπαιζε στην ΑΕΚ και σε μια αντίστοιχη φάση, με παρόμοια αντίδραση, είχε καταφέρει να κερδίσει την αποβολή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Τη μοναδική αποβολή που είχε στην καριέρα του ο Ολλανδός άσος, αν και τυπικά δεν είχε ακουμπήσει καλά-καλά τον Μπακασέτα...

ΠΑΟΚ/2: Ποιος πρώην παίκτης τού Δικέφαλου είναι μεν σε προχωρημένη ηλικία, αλλά και το περασμένο καλοκαίρι και τον Δεκέμβρη του 2023 το όνομά του συνδέθηκε με τους Θεσσαλονικείς ως λύση με εμπειρία, που προέρχεται από σούπερ σεζόν; Ο Κρέσπο, που βγάζει μάτια με τη φανέλα τού ΑΠΟΕΛ στην Κρήτη. Θα μπορούσε να έρθει και να δώσει βάθος στην άμυνα, για παράδειγμα στη θέση τού Νάσμπεργκ που δεν υπολογίζεται και, όταν παίζει, δεν δίνει στην ασφάλεια που δίνει στα 37 του ο Κρέσπο. Μόνο που ο Ισπανός αμυντικός ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού, δεν βρίσκει εύκολα λύση και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ακόμα και την πρόταση του ΑΠΟΕΛ για ανανέωση, που έγινε και πριν τραυματιστεί αλλά και μετά τον τραυματισμό του (σούπερ τιμητικό το τελευταίο), δεν την έχει αποδεχτεί...

Ψάχνουν για Έλληνες παίκτες οι Big-4! Οι περιπτώσεις Κατσέρη και Καρέτσα

Την απόφαση να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό τους το προσεχές καλοκαίρι έχουν πάρει οι ομάδες του Big 4 - Σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν αυτό δεν αφορά τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν προκύπτει από κάπου ιδιαίτερη ζέση για να βάλει κι άλλο ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του (υπάρχουν ήδη, άλλωστε, οι Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Τζίμας που έχουν βασικό ρόλο στην 11άδα!), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θέλουν να φέρουν 11αδάτους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Οι Πράσινοι, μάλιστα, άρχισαν ήδη να δίνουν αυτή την προοπτική με την έλευση του Τάσου Μπακασέτα στο κλαμπ, τον περασμένο Γενάρη, και όλοι μαζί ψάχνουν για παίκτες που θα μπορούσαν να έρθουν και να κρατήσουν φανέλα βασικού.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Τζορτζ Μπάλντοκ (έχει συνδεθεί με την ΑΕΚ ως αντι-Σιντιμπέ), ο Βασίλης Μπάρκας ("παίζει" για τον Παναθηναϊκό), οι Δημήτρης Πέλκας, Δημήτρης Γιαννούλης και Τάσος Χατζηγιοβάννης. Αλλά υπό προϋποθέσεις ακόμα και οι Κώστας Μανωλάς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Που αποδεδειγμένα μπορούν να είναι επιδραστικοί σε 11άδα μεγάλης ομάδας δηλαδή.

Υπάρχουν, όμως, δύο ακόμα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν τεθεί στα υπόψιν των Big 4, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι τους ενδιαφέρουν κιόλας ή ότι θα προχωρήσει μία από τις δύο ή και οι δύο περιπτώσεις. Πάμε να τις δούμε.

ΚΑΤΣΕΡΗΣ: Δεξιοπόδαρος μπακ, 22 ετών, που στην αρχή της καριέρας του στην Ελλάδα έπαιζε σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, αλλά ήδη από 18 ετών (το 2020) πήγε στην Ιταλία για να παίξει ποδόσφαιρο σε χαμηλές κατηγορίες. Τελευταία ομάδα του στη γειτονική χώρα ήταν η Κατανζάρο (με τη φανέλα της οποίας έπαιξε και ως αριστερός χαφ), και στα τέλη Γενάρη πήγε στη γαλλική Λοριάν - Δηλαδή από τη Serie B πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Ligue 1, έστω κι αν η νυν ομάδα του βρίσκεται στη ζώνη τού υποβιβασμού τής μεγάλης κατηγορίας του πρωταθλήματος.

Το market value του παίκτη ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και η μεταγραφή του κόστισε 2,4 εκατ. ευρώ - Ήταν, προφανώς, η πιο ακριβή πώληση στην Ιστορία της Κατανζάρο. Η πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι είχε τεθεί υπόψιν του Δικέφαλου το προηγούμενο διάστημα η περίπτωσή του...

ΚΑΡΕΤΣΑΣ: Γεννημένος τον Νοέμβρη του 2007 στο Βέλγιο, από βορειοελλαδίτες γονείς, είναι οπαδός τού ΠΑΟΚ αλλά έχει ανοίξει τα φτερά του στην Ευρώπη. Είναι 16,5 ετών, μεσεπιθετικός, παίζει στη Γκενκ με 5 γκολ και 3 ασιστ μέχρι στιγμής φέτος στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, και είναι διεθνής με τις U15, U16, U17 του Βελγίου - Και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κάνει προσπάθειες για να παίξει μπάλα με την Ελλάδα. Το market value έχει φτάσει, ήδη, στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ λέγεται ότι παρακολουθούν ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Λέγεται ότι έχει ασχοληθεί με ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός για την περίπτωσή του. Όχι για τις "Κ" ομάδες του, αλλά ούτε και για τη δεύτερη. Απευθείας για την πρώτη, ως μια λύση που θα βρίσκεται, αρχικά, σταθερά στο ροτέισον και στη συνέχεια μπορεί να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο. Εμείς θα προτείναμε, αρχικά, να κρατήσετε μικρό καλάθι. Αλλά σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να έχουμε το μυαλό του Καρέτσα σε μια άκρη του μυαλού μας.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός με post Γάτα για Τσιλούλη και ΑΕΚ: "Νέα ήθη! Τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα αν παίξει" (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags