Facebook Pixel Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης: Τον έσωσε ο Κααμπί με ανατροπή!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-25 19:56:00

Νίκη με ανατροπή! Ο Κααμπί "έσωσε" τον Ολυμπιακό με Αστέρα - Ακυρώθηκαν 2 γκολ του Ναβάρο

του Παναγιώτη Νικολάου
Νίκη με ανατροπή! Ο Κααμπί "έσωσε" τον Ολυμπιακό με Αστέρα - Ακυρώθηκαν 2 γκολ του Ναβάρο

Οι Πειραιώτες ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 79' και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με 2 τέρματα του Μαροκινού. Τρομερός ο Τσιφτσής με κορυφαίες αποκρούσεις.

Νίκη με ανατροπή πέτυχε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 2-1 του Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Γιαμπλόνσκι, στο δεύτερο ημίχρονο όμως η είσοδος του Ποντένσε και τον Ελ Κααμπί άλλαξε τα δεδομένα. Ο Πορτογάλος κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Μαροκινός στο 77' και δύο λεπτά αργότερα ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Rotation από Μεντιλίμπαρ

Εκτεταμένη διαχείριση έκανε ο Χοσέ Λυίς Μεντιλίμπαρ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλάζοντας τη μισή ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Φερεντσβάρος πριν από λίγες ημέρες. ​Τη εστία υπερασπίστηκε ο Πασχαλάκης, με τους Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο και Ρίτσαρντς στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Ιμπόρα, Έσε και Όρτα  ήταν η τριάδα στο κέντρο, με τους Φορτούνη, Καμπράλ στα εξτρέμ και τον Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (46’ Βέζε), Κάρμο, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα (56’ Ελ Κααμπί) , Έσσε (46’), Όρτα, Καμπράλ (46’ Ποντένσε), Φορτούνης, Ναβάρο (79’ Γιόβετιτς)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής,  Καρμόνα, Πίτσου, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90’ Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι (71’ Γκος), Αλάγκμπε, Σίτο (58’ Καλτσάς), Ζουγλής (71’ Παλάσιος), Κρέσπι, Μάντζης (58 Μιριτέλο).

Τον «πλήγωσε» ο Γιαμπλόνσκι

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και δεν άφησε περιθώριο στον Αστέρα να ξεμυτήσει για πολλή ώρα από την περιοχή του, με αποτέλεσμα ο Τσιφτσής να έχει αρκετή δουλίτσα, στα πρώτα λεπτά, κάνοντας κάποια μαζέματα, μετά από γεμίσματα ή εξουδετερώνοντας μακρινά σουτ των γηπεδούχων. Οι Πειραιώτες ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί με τον Ναβάρο, ο οποίος είχε μία κεφαλιά στο 17’ που πέρασε άουτ, ενώ μία προσπάθεια του Φορτούνη στο 32’ είχε ίδια κατάληξη.

Προς το τέλος του ημιχρόνου  οι Αρκάδες άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και να ανεβαίνουν προς την περιοχή του Πασχαλάκη, ο οποίος μέχρι το 40’ δεν είχε μαζέψει ποτέ του τη μπάλα. Στο 40’ ο Χριστόπουλος βρήκε με το κεφάλι (ύστερα από γέμισμα) τον Γιαμπλόνσκι, η προβολή του οποίου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Κάρμο.

Αυτή η φάση όμως ήταν η προειδοποίηση των φιλοξενούμενων. Και αυτό γιατί ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ, λίγο πριν ο Φωτιάς σημάνει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λευκορώσος στο 45’ δέχτηκε σέντρα από τον Κρέσπι και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη, για το 0-1.

Κατέβασε ρολά ο Τσιφτσής - To γύρισε με Κααμπί

Όντας με την πλάτη στον τοίχο, στο δεύτερο μέρος ο Μεντιλίμπαρ έκανε γρήγορα τις κινήσεις του για να γυρίσει το ματς, ρίχνοντας στη μάχη Ποντένσε, Βέζο, Τσικίνιο και στη συνέχεια Ελ Κααμπί. Ο Ολυμπιακός έψαξε χώρους και κατάφερε να δημιουργήσει πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όπως μία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 53’ που έφυγε ξυστά άουτ, ενώ και ο Αστέρας έμοιαζε πολύ επικίνδυνος σε φάση αντεπιθέσεων.. Η ομάδα του Πειραιά βρήκε μπροστά της όμως έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ο λόγος για τον Αντώνη Τσιφτσή, ο οποίος κατέβασε ρολά. Στο 63’ μπλόκαρε βολίδα του Ποντένσε, ενώ στο 67’ απέκρουσε σουτ του Ροντινέι μέσα στην περιοχή.

Η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε μετά το 70’ και απέφερε καρπούς. Συγκεκριμένα στο 75’ ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής και στη συνέχεια. Και αυτό γιατί ο Μαροκινός ήταν ο παίκτης που γύρισε το ματς στο 88’ με δικό του γκολ και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, με 2-1, αν και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν ο Τσιφτσής δεν έβαζε και πάλι το χέρι του. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων απέκρουσε σουτ του Ποντένσε διατηρώντας το αποτέλεσμα.

Τα σφυρίγματα

Την αναμέτρηση διηύθυνε ο Φωτιάς με βοηθούς τους Μεϊντανά-Νικολακάκη και τέταρτο τον Τσαγκαράκη. Στο VAR βρέθηκε ο Ζαμπάλας και ο Νικολαΐδης.

Στο 6’ ακυρώθηκε γκολ του Ναβάρο ως οφσάιντ. Στο 43' Ο Ισπανός σκ΄ροαρε ξανά (μετά από μπαλιά του Φορτούνη), αλλά το γκολ ξανά δεν μέτρησε, επειδή βρήκε το χέρι του Ιμπόρα. Στο 75’ Ελ Κααμπί σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Προηγουμένως όμως ο Καρμόνα ανέτρεψε τον Ποντένσε, ο Φωτιάς πήγε στην οθόνη και έδωσε πέναλτι. Δείτε για αυτήν τη φάση πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags