Facebook Pixel Παναθηναίκός - Κηφισιά: Έγκλημα και τιμωρία για τον ΠΑΟ! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-25 22:00:00

Η αυτοκτονία έγινε συνήθεια - "Έγκλημα" Σένκεφελντ, Αράο και τιμωρία για ΠΑΟ - Από... θαύμα γλίτωσε ήττα! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Η αυτοκτονία έγινε συνήθεια - "Έγκλημα" Σένκεφελντ, Αράο και τιμωρία για ΠΑΟ - Από... θαύμα γλίτωσε ήττα! (Vid)

Μετά τη Λαμία, ήταν η σειρά της Κηφισιάς να κάνει ζημιά στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, έμεινε με 10 παίκτες, ισοφαρίστηκε σε 1-1 με αυτογκόλ και θα μπορούσε να ηττηθεί στις καθυστερήσεις, καθώς η νεοφώτιστη ομάδα απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 91'!
 

Στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ έμεινε ο Παναθηναϊκός, που μετά τη Λαμία δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την Κηφισιά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (1-1).

Το σύνολο του Φατίχ Τερίμ παρουσίασε μετριότατη εικόνα σε ολόκληρο το 90λεπτο και προβλημάτισε με την απόδοσή του. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με γκολ του Παλάσιος στο 37'. Στο 59' είδαν γκολ του Παλάσιος να ακυρώνεται από τον VAR και στη συνέχεια ήρθε... η καταστροφή.

Ο Σένκεφελντ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 64' επειδή βρήκε στο κεφάλι με τις τάπες τον Τετέι και στο 68' ο Αράο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του σε προσπάθεια απομάκρυνσης με κεφαλιάλ έπειτα από σουτ του Μιλίτσεβιτς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να πάρει τη νίκη σπαταλήθηκε από τον Ιωαννίδη στο 85', ενώ στη συνέχεια η Κηφισιά θα μπορούσε να σκοράρει στο 90+1', με τον Μπιφούμα να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι!

Η Κηφισιά πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έφυγε από τη Λεωφόρο με βαθμό "χρυσάφι". Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έφτασε τους 17 πόντους και είναι ισόβαθμη στην "ουρά" της βαθμολογίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Λοντίγκιν, με αμυντική τετράδα τούς Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Αράο και Μλαντένοβιτς από δεξιά προς αριστερά. Πέρεθ και Κώτσιρας συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ έχοντας μπροστά τους τον Μπακασέτα. Ο Λημνιός κινήθηκε στο αριστερό άκρο, ο Παλάσιος στο δεξί και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε η Κηφισιά του Κώστα Μπράτσου. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αναγνωστόπουλος, με δίδυμο στόπερ Μποτία και Τσάπαν, δεξί μπακ τον Τεϊσέιρα και αριστερό τον Μιλίτσεβιτς. Τσανάτζια και Πρίτσας έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, ενώ οι Μενέντες, Σάντος και Κλωναρίδης πήραν θέση πίσω από τον σέντερ φορ, Οζέγκοβιτς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μπορεί το ματς να ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, ωστόσο αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους στα πρώτα λεπτά. Η Κηφισιά απείλησε πρώτη με ατομική προσπάθεια και συρτό σουτ του Κλωναρίδη, που μπλόκαρε ο Λοντίγκιν στο 5', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λημνιός επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ σημαδεύοντας την απέναντι γωνία, όμως αστόχησε.

Αν και είχε την μπάλα στα πόδια του, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι αρκετά υποτονικά, χωρίς ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και εμπνεύσεις στο παιχνίδι του. Οι καλές στιγμές για το Τριφύλλι ήταν λίγες και σποραδικές. Στο 15' ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε σουτ του Ιωαννίδη, ενώ στο 22' ο Έλληνας γκολκίπερ δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε μετά από δυνατό φάουλ του Μπακασέτα και κόντρα της μπάλας σε παίκτη του τείχους. Στο 32΄ ο Ιωαννίδης σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση υπό την πίεση του Μποτία και στο 36' η Κηφισιά έκανε αισθητή την παρουσία της, με με τον Οζέγκοβιτς να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και τιον Αράο να βάζει καθοριστική κόντρα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η ποιότητα των επιθετικών του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά και χάρισε στους Πράσινους το προβάδισμα στο 37'. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ιωαννίδη, ο Παλάσιος έφυγε τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο και τον νίκησε με ωραίο διαγώνιο πλασέ για το 1-0 του Παναθηναϊκού, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα οι δύο ομάδες.

 

Με ανάλογο τρόπο κύλησαν τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Χωρίς να κάνει ευκαιρία ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ ξανά τον Παλάσιος έπειτα από όμορφη κάθετη Λημνιού στο 59', ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR. Στο 61' ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα, ο Παλάσιος "έσπασε" την μπάλα στον επερχόμενο Λημνιό και ο Βαφέας παρενέβη στέλνοντας την μπάλα κόρνερ αλλά αποφεύγοντας οριακά το αυτογκόλ.

Το ματς έμελλε να αλλάξει δραματικά στο 64'. Ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Σένκεφελντ σήκωσε ψηλά το πόδι, βρήκε πρώτα την μπάλα αλλά στη συνέχεια το κεφάλι του Τετέι, ανακόπτοντας έτσι υποσχόμενο τετ α τετ για την Κηφισιά. Ο διαιτητής Ευαγγέλου απέβαλε τον Ολλανδό αμυντικό με απευθείας κόκκινη κάρτα, απόφαση που ίσχυσε και μετά την εξέταση του VAR.

 

Αμέσως μετά την αποβολή, η Κηφισιά... προειδοποίησε με τον Μιλίτσεβιτς, την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ δύσκολα ο Λοντίγκιν. Αμέσως μετά την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μιλίτσεβιτς, που σούταρε εκ νέου, με την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Αράο, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-1 στο 68'!

 

Το πολύ καλό αριστερό πόδι του Μίλιτσεβιτς παραλίγο να κάνει τη ζημιά στους Πράσινους και στο 76', αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού επενέβη μπλοκάροντας την μπάλα και στο 78', μετά από χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Σάντος, που πέρασε από πολλά σώματα.

Ο Γερεμέγεφ μπήκε στο ματς και έδωσε πνοή στην επίθεση του Παναθηναϊκού δημιουργώντας κλασική ευκαιρία για γκολ στο 85', όταν πέρασε κάθετη μπαλιά για τον Ιωαννίδη, όμως ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε με τα πόδια σε τετ α τετ.

Στο 90+1' χάθηκε μία από τις πιο... απίθανες ευκαιρίες της σεζόν για την Κηφισιά, με τον Μπιφούμα να φεύγει ολομόναχος πίσω από τη γραμμή του κέντρου. Ο άσος της Κηφισιάς έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, όμως έχασε το κοντρόλ με αποτέλεσμα να μην πλασάρει όπως θα ήθελε τον Λοντίγκιν. Η μπάλα κατευθύνθηκε βασανιστικά προς την εστία του Παναθηναϊκού για να καταλήξει τελικά στο κάθετο δοκάρι!

 

Στο 90+5' ο Κλωναρίδης έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά, στο 90+7' ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Λοντίγκιν σε σουτ και κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να γλιτώνει την ήττα.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90+1’ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ (67’ Ούγκο), Μπακασέτας (77’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Ιωαννίδης (90+2’ Βιλένα), Λημνιός (77’ Γερεμέγεφ). 

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τεϊσέιρα, Μποτία (74’ Πάρρας), Τσάπαν (16’ λ.τ. Βαφέας), Μιλίσεβιτς, Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιόβαντσιτς), Μπαρμπόσα (62’ Μπιφούμα), Κλωναρίδης, Μενέντες, Οζέγκοβιτς (62’ Τετέι).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags