Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η πρώτη "καμπάνα" Μεντιλίμπαρ - Από βασικός, μόνιμα πάγκο!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-26 10:00:00

Η πρώτη "καμπάνα" Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Τον… εξαφάνισε σε 15 ημέρες - Από βασικός, μόνιμα πάγκο!

του Παναγιώτη Νικολάου

Χουνέρι σε πρωτοκλασάτο άσο (και) στο ματς με τον Αστέρα! Ο Ολυμπιακός έχει κάνει φοβερή εκκίνηση με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έχει ''αναγεννήσει'' ορισμένους ποδοσφαιριστές την ώρα που υπάρχει ενδεκαδάτος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα.

4 στα 4 για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα πρώτα του παιχνίδια ως προπονητής του Ολυμπιακού, με τον Ισπανό προπονητή να έχει ''ζεστάνει'' τον ερυθρόλευκο κόσμο την ίδια ώρα που έχει... αναγεννήσει ποδοσφαιριστές. Οι περιπτώσεις των Ντανιέλ Ποντένσε και Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι οι πιο τρανταχτές, όμως αυτό γίνεται με τίμημα: υπάρχουν κι αυτοί που ''πληρώνουν'' το μάρμαρο της έλευσής του. Κι εδώ το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γιώργος Μασούρας.

Ελ Κααμπί σαν να λέμε Ελ Αραμπί - Ο Ποντένσε έκοψε τα αστεία και κάνει πλάκα!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Μεντιλίμπαρ στο διάστημα που βρίσκεται στον Πειραιά έχει βασιστεί σε δύο κατηγορίες ποδοσφαιριστών: στους νεοφερμένους ''κλασάτους'' παίκτες που έφερε ο Κάρλος Καρβαλιάλ και ταυτόχρονα σε αυτούς που έμοιαζαν... φευγάτοι. Κι όμως, ό,τι έχει πετύχει δεν έχει χτιστεί με την παλιά φρουρά. Ο πιο ευνοημένος από τον Βάσκο κόουτς είναι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός άσος είχε ένα μεγάλο ντεφορμάρισμα, ''κλωτσούσε'' στον Καρβαλιάλ και αυτός εισηγήθηκε την απόκτηση του Φραν Ναβάρο. Πλέον, ο Ελ Κααμπί έχει γίνει... Ελ Αραμπί και στα 4 ματς του Καρβαλιάλ μετράει 6 γκολ. Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, έχει δώσει την πρόκριση με τη Φερεντσβάρος, συνέβαλε τα μέγιστα στον θρίαμβο της Τούμπας και βγήκε μπροστά στο τρίποντο τίτλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Τι άλλο να ζητούσε ο Ολυμπιακός;

Κι αν αυτό μοιάζει κάτι τυχαίο, ίσως και άσχετο με τη στρατηγική του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αν εξετάσουμε τι ''παίζει'' με τον Ποντένσε θα αναθεωρήσουμε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ των Πειραιωτών είχε σοβαρά προβλήματα με τον Κάρλος Καρβαλιάλ και η αγωνιστική του παρουσία είχε εξοργίσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Με την έλευση Μεντιλίμπαρ, ο ''αδιάφορος, μέτριος, ανίκανος, ξοφλημένος'' Ποντένσε έχει μετατραπεί σε ένα ''θηρίο'' που κάνει πάρτι όπου και όποτε θέλει. Με τη Φερεντσβάρος μάγεψε την Ευρώπη, με τον ΠΑΟΚ κάθε επαφή του ήταν και ένα... βουητό τρόμου στην Τούμπα και η ανατροπή με τον Αστέρα φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του. Μα πάνω από όλα αυτή του Μεντιλίμπαρ.

Την... πλήρωσε ο Μασούρας – Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο

Είπαμε και στην αρχή, πάντως, πως η απογείωση ορισμένων παικτών με τον νυν τεχνικό των ερυθρόλευκων γίνεται με τίμημα. Κι αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να το προσωποποιήσει, αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μασούρα. Και εξηγούμαστε. Με τη Φερεντσβάρος στο Φάληρο ο Έλληνας εξτρέμ παίζει 63 λεπτά, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μόλις 16', στην Ουγγαρία 14' και με τους Αρκάδες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μένει στον πάγκο και προτιμάται αντί αυτού ο νεοαποκτηθείς Καμπράλ. Κάτι γίνεται και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.

Τόσοι προπονητές έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό και όλοι τον εμπιστεύτηκαν σε βαθμό που... χρεώθηκαν κιόλας. Τέτοια είναι η κλάση του, άλλωστε.

Αγωνιστικά δεν είναι σαφές πόσο και αν ''κουμπώνει'' με το ποδοσφαιρικό πλάνο του Μεντιλίμπαρ, ωστόσο κάποιοι βιάζονται να διαρρεύσουν πως ο παραγκωνισμός του είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις φήμες περί μεταγραφής του στην Μπόχουμ. Ο ατζέντης του, προ εβδομάδας, ήταν στη Γερμανία για συζητήσεις με την ομάδα και ο 30χρονος άσος έχει ξεκαθαρίσει πως στόχος του είναι να αγωνιστεί σε ένα από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλη κλάση Ποντένσε-Όρτα, θέλει... Ελ Αραμπί - "Κούρασαν" μέχρι και τον Μεντιλίμπαρ - Kράξιμο στου Ρέντη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags