Facebook Pixel ΑΕΚ: Γι’ αυτό πήρε Τσιλούλη - "Να αρπάξει τις ευκαιρίες του Αλμέιδα"
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-26 17:00:00

Γι’ αυτό πήρε Τσιλούλη - "Να αρπάξει τις ευκαιρίες του Αλμέιδα - Πρωτοβουλία, οδήγημα της μπάλας, ταχύτητα"

του Γιώργου Κτενά

Για ποιο λόγο η Ένωση υπέγραψε έναν 29χρονο Έλληνα; Τι είδε ο Αργεντινός προπονητής στον άσο της Λαμίας και τι θα προσφέρει στο κιτρινόμαυρο ρόστερ...

Ολόκληρο θέμα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τον Σωτήρη Τσιλούλη, τον 29χρονο επιθετικό τής Λαμίας που δεν έπαιξε στο παιχνίδι τής ομάδας του εναντίον της ΑΕΚ, καθώς έχει υπογράψει προσύμφωνο με τους Κιτρινόμαυρους για να ενταχθεί στο ρόστερ τους τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν στην ΑΕΛ, το καλοκαίρι τού 2013 πήγε στον Δωτιέα Αγιάς και έπειτα στις Σέρρες. Το καλοκαίρι του 2015 βρέθηκε στη Λαμία, αργότερα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και από εκεί στον Απόλλωνα Λάρισας.

Το καλοκαίρι τού 2018 υπέγραψε στον Πανιώνιο μετά από απόφαση του τότε τεχνικού διευθυντή των Κυανέρυθρων, Αντώνη Μανίκα, ενώ ο ίδιος άνθρωπος δύο χρόνια μετά (κι ενώ στη Νέα Σμύρνη είχε 10 γκολ και 3 ασίστ σε 63 ματς), τον πήρε στον Απόλλωνα Σμύρνης. Στη συνέχεια βρεθηκε στη Λαμία, ξανά, όπου και παίζει μέχρι σήμερα.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Α. Μανίκα, νυν αθλητικό διευθυντή στο Αιγάλεω, για να μάθει πράγματα για τον 29χρονο άσο, καθώς το όνομά του βρίσκεται σταθερά τις τελευταίες ημέρες στο ρεπορτάζ της Ένωσης.

"Πρωτοβουλία, οδήγημα της μπάλας, ταχύτητα - Θα είχε προχωρήσει πιο γρήγορα η καριέρα του αν..."

"Είναι παιδί με πολύ καλά φυσικά προσόντα, είναι αθλητής, έχει καλό οδήγημα της μπάλας, παίρνει πρωτοβουλίες, έχει καλή ταχύτητα για το σώμα του", ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος άσος μέσω του sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πιο γρήγορα στην καριέρα του, αν ήταν πιο ουσιώδης στην τελική προσπάθεια. Βγάζει φάσεις αλλά δεν τελειώνω κάποιες φάσεις. Έχει πολλά προσόντα και θα έπρεπε πιο γρήγορα να κάνει μεταγραφή".

"Να αρπάξει τις ευκαιρίες του Αλμέιδα - Να αξιοποιήσουν οι χαφ τα προσόντα του"

Μπορεί να ξεχωρίσει στην ΑΕΚ;

"Είναι παιδί που παλεύει, είναι εγωιστής, θα το παλέψει στην ΑΕΚ και είναι καθαρά αν θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δώσει ο Αλμέιδα. Έχει με εμπειρία, πολλά παιχνίδια στα πόδια του, δεν είναι ίδιος παίκτης που ήταν όταν τον πήρα στον Πανιώνιο. Στον Απόλλωνα, που επίσης τον είχα φέρει μετά τον Πανιώνιο, είχε και κάποιο τραυματισμό".

Δυνατό σημείο;

"Νομίζω ότι πηγαίνει καλά στον χώρο, το πιο δυνατό σημείο είναι το οδήγημα της μπάλας. Αν τον παίξουν οι χαφ θα αξιοποιηθούν τα προσόντα του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Τσιλούλη: Τα "νόμιμα", τα (μη) ηθικά και ο... Βόκολος - Τα "πήρε" ο Καρπετόπουλος, ατάκες Χελάκη! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags