Παναιτωλικός – Ολυμπιακός: Με το πόδι στο... γκάζι οι Ερυθρόλευκοι, που με δεύτερη ανατροπη μέσα σε μερικές ημέρες, μετά τον Αστέρα Τρίπολης νίκησαν και τον Παναιτωλικό με 1-2, αποτέλεσμα που τους ανεβάζει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό, που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ τα βρήκαν... σκούρα κόντρα στους Αγρινιώτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον Ντουάρτε να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως μέσα σε επτά λεπτά έφτασαν στην ανατροπή με το αυτογκόλ του Τορεχόν (72') και το γκολ του Ελ Κααμπί (79') φτάνοντας έτσι στο τέταρτο σερί τρίποντό τους στο πρωτάθλημα και πέμπτο συνολικά, στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια τους. 

Το ματς:

Παρά τις αλλαγές από πλευράς Μεντιλίμπαρ στην ενδεκάδα οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν πιεστικά στο Αγρίνιο, θέλοντας να βρουν νωρίς δίχτυα, ώστε να διώξουν το όποιο άγχος υπήρχε. Παρά το γεγονός όμως ότι οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας ελέγχοντας με αυτό τον τρόπο την αναμέτρηση, δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους, ώστε να απειλήσουν την εστία του Τσάβες. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 18’, όταν ο Μασούρας θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Ποντένσε να κάνει το γυριστό, αλλά τον Τσάβες να μπλοκάρει. Ένα λεπτό μετά οι Πειραιώτες θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από κάθετη πάσα του Ελ Κααμπί, ο Μασούρας θα σουτάρει από πλάγια θέση, μόνος του, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα εκτός εστίας.

Στο 23’ οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Καμπράλ να σουτάρει, έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάβες. Δύο λεπτά αργότερα οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ θα απειλήσουν ξανά, με τον Ελ Κααμπί, όμως τόσο η κεφαλιά που θα κάνει, όσο και το σουτ του στη συνέχεια της φάσης, δεν θα βρουν στόχο. Στο 30’ οι Ερυθρόλευκοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Ιμπόρα να κάνει το γυριστό, μετά από πάσα με το κεφάλι του Ελ Κααμπί, αλλά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά. Οι Αγρινιώτες όμως κόντρα στη ροή του αγώνα θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 33’ Ντίαζ και Ντουάρτε θα συνδυαστούν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή, νικώντας τον Πασχαλάκη και σημειώνοντας το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να πιέσουν ξανά ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση, με τους παίκτες του Πετράκη να δίνουν χώρο στους αντιπάλους τους και έχουν σαφή σκοπό να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Το πρόβλημα όμως για τους Πειραιώτες θα είναι η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού, που δεν άφηναν χώρους, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν βιασύνη στο παιχνίδια τους, κάτι που τους έκανε να πέφτουν σε πολλές λάθος επιλογές. Μάλιστα οι πολλές διακοπές στο παιχνίδι, δεν βοηθούσαν τους Ερυθρόλευκους να βρουν ρυθμό, με τον Παναιτωλικό να ισορροπεί την αναμέτρηση.

Τελικά ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να φέρει το παιχνίδι στα ίσια μετά από μια αρκετά περίεργη φάση. Στο 72’ ο Τσικίνιο θα βρει με κάθετη πάσα τον Μαρτίνς, που από πλάγια θέση θα κάνει μια σέντρα σουτ, η μπάλα θα κοντράρει πάνω στον Τορεχόν, που θα προσπαθήσει να κόψει, θα αλλάξει πορεία και θα καταλήξει στα δίχτυα του Τσάβες κάνοντας το 1-1. H ολική ανατροπή για τους Πειραιώτες θα έρθει στο 79' με τον Ελ Κααμπί να κλέβει την μπάλα από τον Μαλή, να περνάει τον Τσάβες και παρά την προσπάθεια από τον Στάιτς, να σημειώνει με πλασέ το 1-2. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι θα δείξουν διάθεση να αντριδράσουν και να προσπαθήσουν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως χωρίς αποτέλεσμα, μιας και ο Πασχαλάκης στο 90+4' θα αποκρούσει εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος και οι Ερυθρόλευκοι να παίρνουν το τέταρτο σερί τους τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Σκόρερ: 33’ Ντουάρτε – 72’ Τορεχόν (αυτ), 79' Ελ Κααμπί

Παναιτωλικός: Τσάβες, Οικονόμου, Μαλή, Ταμπίτζε (67’ Στάιτς), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70’ Τορεχόν), Πέρες, Ντουάρτε, Μπουζούκης (60’ Τσιγγάρας), Καρέλης (67’ Ζοάο Πέδρο), Ντίας (60’ Σενγκέλια).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι, Βέζο (90' Ντόη), Ρέτσος, Ορτέγκα, Ιμπόρα (59’ Έσε), Τσικίνιο, Ποντένσε, Καμπράλ (59’ Γιόβετιτς), Μασούρας (59’ Μαρτίνς (83' Αλεξανδρόπουλος)), Ελ Κααμπί