Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους Ντέλια και Πεταυράκη να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα και έμεινε στο -1 από την ΑΕΚ. Δύο αποβολές Πανσερραϊκού στο δεύτερο μέρος.

''Τίγκα'' απουσίες Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚ!

Με πολλά προβλήματα παρατάχθηκαν αμφότερες οι ομάδες. Για τους γηπεδούχους, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είχε στη διάθεσή του τα «βαριά πυροβολικά» της ομάδας του, μιας και ο Άλεκσιτς εξέτισε την ποινή του ενώ και ο Μπετανκόρ έλειπε λόγω τραυματισμού. Πέραν αυτών των δύο, ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν υπολόγιζε στους Ουεντραόγκο και Τομάς, αλλά και στον Χατζηστραβό.

Έτσι οι Σερραίοι ξεκίνησαν με τους: Χοβάν, Διαμαντή, Θυμιάνη, Δεληγιαννίδη, Πεταυράκη, Οικονόμου, Μορέϊρα, Πηλέας, Ντάνκερλουι, Ουάρντα, Γούλερι.

Από την άλλη πλευρά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε τους Εκόνγκ, Μπάμπα, Μιχαηλίδη και Σάστρε, ενώ εκτός ήταν και οι Κουλιεράκης Μεϊτέ, μαζί με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κοτάρσκι, οι οποίοι ταλαιπωρούνταν από ίωση.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ άρχισε κάτω από τα δοκάρια με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς με τετράδα στην άμυνα τους Ότο, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα και Βιεϊρίνια. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Οζντόεφ - Σβαμπ με επιθετική τριπλέτα τους Κωνσταντέλια, Μουργκ και Ντεσπόντοφ. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Άλι Σαμάτα.

Ο Κωνσταντέλιας έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο!

Πριν την εκκίνηση του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών. Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορμητικά, με διάθεση να βρει γρήγορο τέρμα που θα του διευκόλυνε τη δουλειά αλλά οι πολλές απουσίες είχαν επηρεάσει φανερά την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η πρώτη απειλή ήρθε με τον Αλί Σαμάτα στο 5', με τον Τανζανό να μη βρίσκει εστία από κεφαλιά ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κωνσταντέλιας έκανε έξοχη ατομική ενέργεια η οποία κατέληξε στο εξωτερικό μέρος των διχτυών.

Ο Πανσερραϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 15ο λεπτό, όταν ο Ουάρντα σούταρε στον Ζίβκοβιτς. Στο 24' ο Θυμιάνης αποχώρησε λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Μπέργκστρε, ενώ ο Σαμάτα στο 30' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Στο 45+2' ή καλύτερα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Κωνσταντέλιας τοποθετήθηκε άψογα μπροστά από τον Διαμαντή και με πλασέ σημείωσε το 0-1 με το οποίο Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚ πήγαν στα αποδυτήρια.

2 αποβολές Πανσερραϊκού και νίκη ΠΑΟΚ!

Από το πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου η πρόθεση του ΠΑΟΚ ήταν να κυριαρχήσει και να προσπαθήσει να βρει το γκολ με το οποίο θα ''κλειδώσει'' το τρίποντο. Ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Στέφαν Σβαμπ πέρασε έξω από την εστία. Στο 54' ανάλογη τύχη είχε και η προσπάθεια του Ότο. Στο 62' ο Κίριλ Ντεσπόντοφ εξαπέλυσε σουτ - ''φωτοβολίδα'', αλλά ο Χοβάν έκανε τρομερή επέμβαση. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Τάισον και Μάρκος Αντόνιο, ώστε να επιβάλει κι άλλο το ρυθμό του.

Στο 68' οι γηπεδούχοι έγιναν επικίνδυνοι, όταν ο Στάικος σούταρε με τον Ζίβκοβιτς να αντιδράει. Στο 69ο λεπτό ο Μορέιρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 83' η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έμεινε με 9 καθώς ο Δεληγιαννίδης πήρε απευθείας κόκκινη! Από εκείνο το σημείο και μετά ο καταπονημένος Πανσερραϊκός δεν άντεξε να ακουλουθήσει το ρυθμό. Στο 90ο λεπτό ο Πεταυράκης με αυτογκόλ έκανε το 0-2 του Δικέφαλου σε ένα ακόμη τρίποντο της ομάδας του Λουτσέσκου!