Παναθηναϊκός – Άρης: Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις για τους Πράσινους, που χωρίς να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα επικράτησαν με 2-0 των Κίτρινων στη Λεωφόρο δείχνοντας να… ξυπνάνε μετά τις δύο γκέλες με Λαμία και Κηφισιά. Το σύνολο του Τερίμ, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ήταν κυριαρχικό, έχοντας πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, εκτός από εκείνο που πέτυχε στην αρχή του αγώνα ο Μπακασέτας, ενώ στα θετικά για το Τριφύλλι συγκαταλέγεται το γεγονός ότι και ο Ιωαννίδης βρήκε δίχτυα, με εκτέλεση πέναλτι, μετά από περίπου 1,5 μήνα. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι Πράσινοι ανεβαίνουν ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον Ολυμπιακό, έχοντας τρεις βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, την ίδια στιγμή που το σύνολο του Άκη Μάντζιου, που άργησε πολύ να μπει στο ματς της Λεωφόρου, παραμένει πέμπτο.

Το ματς:

Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησαν την αναμέτρηση στη Λεωφόρο οι Πράσινοι μιας και μόλις στο 3’ κατάφεραν να βρουν δίχτυα, όταν μετά από κάθετη πάσα, ο Παλάσιος θα γυρίσει την μπάλα στον Μπακασέτα, με τον τελευταίο να νικάει από κοντά τον Κουέστα κάνοντας το 1-0. Το γκολ αρχικά θα ακυρωθεί για οφσάιντ του Αργεντίνου, όμως τελικά μετά τη χρήση VAR θα μετρήσει κανονικά. Μάλιστα δύο λεπτά μετά το Τριφύλλι θα «ακουμπήσει» το 2-0, με τους Παλάσιος και Μπακασέτα να συνεργάζονται ξανά, αλλά τον Κουέστα να αποκρούει το σουτ του Έλληνα ποδοσφαιριστή σε τετ α τετ.

To Τριφύλλι μετά από καιρό ήταν κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο και στο 14’ θα χάσει τεράστια ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο γκολ. Μετά από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Μπακασέτας θα πάρει την μπάλα, θα την στρώσει στον Μπερνάρ, που θα σουτάρει αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, αλλά δεν θα σημαδέψει εστία, με την προσπάθειά του να περνάει ψηλά. Τέσσερα λεπτά μετά θα έρθει ακόμα μια μεγάλη στιγμή για τους παίκτες του Τερίμ, όταν ο Ιωαννίδης θα βγει απέναντι από τον Κουέστα, από πλάγια θέση, με τον Έλληνα φορ να προσπαθεί να κρεμάσει τον Ισπανό τερματοφύλακα, αλλά την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Η πρώτη φάση των φιλοξενούμενων θα έρθει στο 25’ με τον Μορόν να κάνει τη σέντρα, από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ρόουζ δεν θα ανησυχήσει τον Ντραγκόφσκι.

Στο 31’ θα υπάρξει νέα ευκαιρία για τους Πράσινους με τον Τσέριν να βρίσκει τον Ιωννίδη, που θα κάνει εκπληκτική ντρίμπλα και θα σουτάρει από δύσκολη θέση, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο μέρος του πρώτου ημιχρόνου θα ανεβάσουν ταχύτητα θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 41’ θα έχουν μια πολύ στιγμή, όταν μετά από κόρνερ και αδράνεια στη άμυνα του Τριφυλλιού ο Ούγκο θα κάνει λάθος γύρισμα και τον Ζέκα να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους μέχρι στιγμής. Μετά από σέντρα του θα γίνει από τα δεξιά και νέα αδράνεια στην Πράσινη άμυνα, ο Ζαμόρα θα πάρει από κοντά την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα μακριά από το κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Στο 48’ οι Πράσινοι θα κερδίσουν φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Μπερνάρ να το εκτελεί και την μπάλα να σταματάει στο χέρι του Σουλεϊμάνοφ. Ο διαιτητής του αγώνα αρχικά θα δείξει συνέχεια στο παιχνίδι, όμως μετά και υπόδειξη από το VAR θα καταλογίσει το πέναλτι, με τον Ιωαννίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του κάνοντας το 2-0 και επιστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο στα γκολ μετά από περίπου ενάμισι μήνα. Στο 60’ οι Κίτρινοι θα φτάσουν κοντά στο να μειώσουν το σκορ, με τον Μανού Γκαρθία να κάνει πολύ ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή, αλλά τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά. Δέκα λεπτά μετά θα είναι η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν ξανά, με τον Μπακασέτα να εκτελεί κόρνερ και τον Ιωαννίδη να παίρνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο Άρης θα έχει ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Νταρίντα να κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, αλλά χωρίς να βρίσκει στόχο. Οι γηπεδούχοι με την παρόδο του χρόνου θα... σβήσουν το παιχνίδι, ρίχνοντας τον ρυθμό και ελέγχοντας την αναμέτρηση, ενόψει και του αγώνα την Κυριακή (3/10) με τον ΟΦΗ, όμως στο 88' θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να βρουν και τρίτο γκολ. Ο Αράο έπαιξε το 1-2 με τον Μαντσίνι, έκανε το τελείωμα από πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Κουέστα που απόκρουσε ασθενώς, αλλά πρόλαβε η άμυνα του Άρη και απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν θα αλλάξει, στη Λεωφόρο, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τέλος και το Τριφύλλι να επιστρέφει στις νίκες.

Σκόρερ: 3’ Μπακασέτας, 52’ Ιωαννίδης (πεν)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (79' Αράο), Μπακασέτας (89' Βιλένα), Μπερνάρ (90+' 2' Λημνιός), Παλάσιος (79' Μαντσίνι), Ιωαννίδης (79' Σπόραρ).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρoζ, Μοντόγια (71' Φεράρι), Νταρίντα, Ζουλ (71' Βέλεθ), Τζούρασεκ (46’ Μανού Γκαρθία), Σουλεϊμάνοφ (84' Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ)