Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέα μεταγραφή έκπληξη στον Ολυμπιακό - Βρήκε τον... επόμενο Άμπι - "Παιδομάζωμα" από Μεντιλίμπαρ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-01 23:15:00

Νέα μεταγραφή έκπληξη στον Ολυμπιακό - Βρήκε τον... επόμενο Άμπι - "Παιδομάζωμα" από Μεντιλίμπαρ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Νέα μεταγραφή έκπληξη στον Ολυμπιακό - Βρήκε τον... επόμενο Άμπι - "Παιδομάζωμα" από Μεντιλίμπαρ!

Το μεγάλο πλάνο του Βαγγέλη Μαρινάκη, τα ονόματα που εξετάζονται και το μεγάλο ταλέντο που ξεκίνησε από τη Γαλλία και μπορεί να βρεθεί στην Ελλάδα...

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε πλην του Ολυμπιακού να αποκτήσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά και, τώρα, τη Ρίο Άβε, προφανώς το έκανε έχοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του για την ενασχόλησή του με τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Γιατί μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να είναι η μεγάλη του αγάπη, αλλά η Νότιγχαμ είναι μια ιστορική και πασίγνωστη αγγλική ομάδα, ενώ η Ρίο Άβε διαθέτει ένα εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ σε Λατινική Αμερική και, προφανώς, στην Πορτογαλία.

Με έναν παράξενο τρόπο και οι δύο άλλες ομάδες του τριγώνου, μπορούν να δώσουν πολλά στον Ολυμπιακό αμφότερες και όχι η μία στην άλλη - Για παράδειγμα είναι δύσκολο ένας παίκτης από την Premier League να βρεθεί σε ένα μικρομεσαίο πορτογαλικό κλαμπ, όπως είναι και δύσκολο να φύγει κάποιος από τη Ρίο Άβε και να μπορεί, με τη μία, να σταθεί στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου.

Να περάσουν, όμως, και στις δύο περιπτώσεις από τον Ολυμπιακό ενδιάμεσα, είναι το πιο πιθανό σενάριο! Κι εδώ δεν χρειάζεται να έχουμε μόνο το νου μας στις πρώτες ομάδες των Ρίο Άβε και Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και στις υποδομές τους. Προφανώς περισσότερο στις υποδομές των Άγγλων, αν και οι Πορτογάλοι δεν πηγαίνουν πίσω.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από την U23 τής Ρίο Άβε ανέβηκε στην πρώτη ομάδα πριν από λίγο καιρό ο τερματοφύλακας Λούκας Φλόρες, 21 ετών, που λέγεται στην Πορτογαλία ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει μέλλον στον Ολυμπιακό. Έστω, αρχικά, στη δεύτερη ομάδα του. Υπάρχει άλλος παίκτης από την U23 των Πορτογάλων με ενδιαφέρον; Ο 18χρονος δεξιός μπακ Κάρσε, που είναι Γεωργιανοπορτογάλος, και στην Πορτογαλία θεωρούν ότι είναι ο νέος Κοστίνια - Ο νυν δεξιός μπακ της Ρίο δηλαδή, που το καλοκαίρι θα έρθει στο Λιμάνι. Κρατήστε το όνομα του.

Αντίστοιχα, στη Νότιγχαμ, υπάρχουν δύο παίκτες στην U21 που θα μπορούσαν το προσεχές καλοκαίρι να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα ή να δοθούν δανεικοί σε κλαμπ τής Championship για να πάρουν παιχνίδια. Προφανώς ως τρίτη επιλογή θα μπορούσε να είναι ο Ολυμπιακός που θα τους αποκτήσει.

Πρόκειται για τον 17χρονο Άγγλο στόπερ Ζακ Άμποτ, διεθνή με τις U16, U17, U18 της Αγγλίας, που παίζει τόσο ως σέντερ μπακ όσο και ως πλάγιος αμυντικός, που προέρχεται από τα σπλάχνα τής Νότιγχαμ και θα μπορούσε να έρθει ως μια λύση τύπου Νέλσον Άμπι στην Ελλάδα. Αλλά και ο 22χρονος Ατίφ Κονατέ, μισός Γάλλος και μισός από το Μάλι, επιδραστικός επιθετικός χαφ με ασίστ και γκολ, που μπορεί να παίξει και ως αριστερός εξτρέμ.

Προέρχεται από τις υποδομές τής Χάβρης και σε λίγο καιρό δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην U21 της Νότιγχαμ Φόρεστ. Στον Ολυμπιακό, όμως, θα μπορούσε να δώσει πραγματάκια. Ειδικά αν δυναμώσει το κορμί του...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο "δώρο" Μαρινάκη σε Μεντιλίμπαρ - Μεταγραφή 3.5 εκατ. - Όνομα από τη λίστα Καρβαλιάλ! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags