Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Πιο ακριβή πώληση ο Ιωαννίδης από Κωνσταντέλια!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-02 00:03:00

Πιο ακριβή πώληση Ιωαννίδης από Κωνσταντέλια - Ενδιαφέρον για Βαγιαννίδη, Κουλιεράκη - Βγήκαν οι τιμές!

Οι Μιχείες

Έρχονται μεγάλο ζόρια για τον ΠΑΟ αν δεν πάρει πρωτάθλημα. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την τετράδα των Ελλήνων που απασχολούν πλέον τη μισή Ευρώπη, μεταφέρει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα κλαμπ που τους παρακολουθούν, αλλά και την εκτίμηση για τα χρήματα που μπορούν να φέρουν, εφόσον Αλαφούζος και Σαββίδης... υποχρεωθούν να τους πουλήσουν!

Φώτης Ιωαννίδης - Γιώργος Βαγιαννίδης Vs Γιάννης Κωνσταντέλιας - Κωνσταντίνος Κουλιεράκης! Τέσσερις διεθνείς Έλληνες ποδοσφαιριστές, δυο "καυτά" ζευγάρια που παίζουν σε Παναθηναϊκό  & ΠΑΟΚ αντίστοιχα, τα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο θερινό μεταγραφικό παζάρι, δρομολογώντας εξελίξεις.

Βλέπετε και για τους τέσσερις (για τον καθένα ξεχωριστά) κάνουν παρέλαση (κυρίως από τα μανατζερικά Γραφεία τους) ενδιαφερόμενοι από το top 7 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, δηλαδή από Αγγλία/Γερμανία/Ισπανία/Γαλλία/Ιταλία/Πορτογαλία και Ολλανδία!!! Και τα 4 αυτά ελληνικά ονόματα υπάρχουν σε 10άδες scouting departments ευρωπαϊκών κλαμπ! Με τα ... στοιχήματα ήδη να πέφτουν βροχή στις διάφορες διεθνείς πιάτσες για το πόσοι και ποιοι από τους παραπάνω θα αποτελέσουν καλοκαιρινές ...υπερήφανες πωλήσεις. Όλο αυτό μάλιστα χωρίς ίχνος βερμπαλισμού από την πλευρά μας!!!!

Πάμε τώρα και στο... παρασύνθημα: μπορεί να φύγουν οι δυο/ένας από κάθε ομάδα (πολύ πιθανόν)... Μπορεί όμως, και οι τέσσερις (στο δεδομένο τάιμινγκ το κόβω κομματάκι αρκετά χλωμό). Ας είμαστε ρεαλιστές αφού σίγουρα από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο τα δεδομένα κάλλιστα διαφοροποιούνται, από λίγο ως πολύ. Μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη στην Ευρώπη, με προοπτική να προχωρήσει στο Κόνφερενς Λιγκ ενώ η Εθνική Ελλάδας έχει την προοπτική της συμμετοχής της στα τελικά του Euro, εκεί που λογικά θα είναι και οι τέσσερις.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση των δυο "χρυσών αγοριών" του Παναθηναϊκού, όπως και γενικότερα για το κλαμπ, καταλυτικό ρόλο θα παίξει στην ... επόμενη ημέρα του, το αν θα κατακτήσει ή όχι το Πρωτάθλημα. Το αφεντικό, Γιάννης Αλαφούζος, έχει... παρανοιχτεί με Τερίμ και συμβόλαια εκατομμυρίων, δεν είναι ... Μαρινάκης να σπρώχνει κάθε χρόνο αβέρτα εκατομμύρια για μεταγραφές και "πάρε δώσε", οπότε αν καταγράψει (όπως και πέρσι) αποτυχία στο τέλος της τρέχουσας σεζόν (ο στόχος ένας και μόνο, ο πρωταθληματικός τίτλος ), το καλοκαίρι αναμένεται να είναι πάρα πολύ ζόρικο για όλους. Εκτός βεβαίως και αν υπάρξει όντως...σωτήριος τουρκικός δάκτυλος βοήθειας/ επένδυσης (φήμη που σέρνεται από το... 2023).

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από την... επικοινωνία  των "ασπρόμαυρων" για τον οικονομικά  "XXΧ Large" Ιβάν Σαββίδη, η αλήθεια είναι πως στα μεταγραφικά όλα γίνονται με μέτρο και... καθυστέρηση ενώ κάθε σεζόν θα πρέπει να υπάρξει πώληση. Το περασμένο καλοκαίρι  πουλήθηκαν οι τρεις καλύτεροι παίκτες της σεζόν 2022-23, δηλαδή Ίνγκανσον/Ντάγκλας Αγκούστο/Νάρει ενώ τον Γενάρη με την ομάδα να κάνει σκληρό πρωταθλητισμό και να βρίσκεται μέσα και στους τρεις στόχους, δεν μπόρεσε να κάνει δικό της τον σπουδαίο Μαξίμοβιτς που τον έψηνε τον Αύγουστο (υπέγραψε τελικά στον Παναθηναϊκό) δεν αποκτήθηκε δεξιός στόπερ ή σέντερ φορ, γιατί πρώτα έπρεπε να γλιτώσουν τα συμβόλαια ( αν γινόταν να έβγαινε και κάποιο μικρό κέρδος!) από τις παραχωρήσεις των "προβληματικών" Τροστ Εκονγκ & Σαματά. Τουλάχιστον στις δυο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους... γλίτωσαν "Ντέλιας" και "Κούλιε", με τον ιδιοκτήτη να μην συζητάει για ποσά που δεν θα ήταν 8ψηφια!

Οι Κωνσταντέλιας (με χρηματιστηριακή αξία 10.000.000) - Ιωαννίδης (9.000.000) - Κουλιεράκης (4.500.000) - Βαγιαννίδης (2.500.000) συνθέτουν μια 4άδα  ηλικιακά από 20 ως 24 χρονών, που δικαιωματικά παραπέμπει στην ...ανφάν γκατέ του σύγχρονου ελληνικού football, αν κρίνουμε με βάση την μεγάλη ζήτηση που έχουν στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή. Μάλιστα σε σχέση με τους υπόλοιπους τρεις, ο "Βαγια"  είναι ο μοναδικός τόσο χαμηλόμισθος (συμβόλαιο με καθαρές ετήσιες αποδοχές του 100άρικου, σε χιλιάδες) και στον οποίο δεν έχει γίνει επέκταση με αναπροσαρμογή..

Στο δια ταύτα: ζητήσαμε την εκτίμησή ειδικών της ευρωπαϊκής πιάτσας agents & scouts , με κριτήρια/δεδομένα σημερινά,  για το τι τιμές μπορούν να πιάσουν στην αγορά καλοκαιριάτικά τα μέλη αυτής της χαρισματικής ελληνικής 4άδας (προσοχή, όχι τι απαιτήσεις έχουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ). Οι απαντήσεις: Βαγιαννίδης από 5 ως 7.000.000 ευρώ, Κουλιεράκης από 6 ως 8.000.0000, Κωνσταντέλιας από 15 ως 17.000.000 και  Ιωαννίδης plus 16.000.000. Με αστερίσκο σε Βαγιαννίδη πως η Ίντερ έχει κρατήσει το 38% 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο "δώρο" Μαρινάκη σε Μεντιλίμπαρ - Μεταγραφή 3.5 εκατ. - Όνομα από τη λίστα Καρβαλιάλ! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags