Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κάρμο Νο2, στόπερ 10 εκατ. - Πλακώθηκε και φεύγει από Νότιγ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-02 20:46:00

Κάρμο Νο2 στον Ολυμπιακό, στόπερ 10 εκατ. - Πλακώθηκε και φεύγει από Νότιγχαμ - "Ηγέτης στην Ελλάδα"!

του Παναγιώτη Νικολάου

"Έρχεται με μεγάλο κίνητρο, βασικός σε Αγγλία και Εθνική". Μία εξαιρετική περίπτωση κεντρικού αμυντικού βρέθηκε ξαφνικά να απασχολεί σοβαρά τους Πειραιώτες. Γιατί ψάχνει τώρα ομάδα, το σοβαρό επεισόδιο και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για τον Ολυμπιακό και έναν στόπερ υψηλού επιπέδου, που μπορεί αν πιάσει Λιμάνι το προσεχές καλοκαίρι να δημιουργήσει άλλα δεδομένα στην 11άδα.

Γιατί οι Πειραιώτες ψάχνουν για έναν σέντερ μπακ-ηγέτη στην άμυνα, δηλαδή έναν παίκτη που θα έχει τη δυνατότητα και να πάρει τη φανέλα τού βασικού στο σπίτι αλλά και να βοηθήσει τους νεότερους συμπαίκτες πλάι του για να μάθουν τα μυστικά της θέσης.

Τέτοια περίπτωση ακριβώς είναι εκείνη του Σκοτ ΜακΚένα, του διεθνή Σκωτσέζου στόπερ που ήταν στη Νότιγχαμ Φόρεστ από το 2020, το market value του βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ, παίζει με το αριστερό πόδι και είναι 27,5 ετών.

"Τελειωμένος" από τη Νότιγχαμ Φόρεστ - Κίνητρο σε πρωτάθλημα και Ευρώπη από τον Ολυμπιακό - Έρχεται τσάμπα στο Λιμάνι

Η περίπτωση του ΜακΚένα είναι κάπως περίεργη, από την άποψη ότι η Νότιγχαμ είχε δώσει περίπου 3,5 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020 για να τον ντύσει με τη φανέλα της, ήταν παίκτης που πήρε συμμετοχές και παιχνίδια στα πόδια του ως στόπερ, αλλά στις αρχές Δεκεμβρίου τού 2023 υπήρξε επεισόδιο στην ομάδα και, ουσιαστικά, τελείωσε η καριέρα του στη Νότιγχαμ.

Λέμε ότι τελείωσε γιατί με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του με το αγγλικό κλαμπ λήγει το προσεχές καλοκαίρι, αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στο δεύτερο μισό τής φετινής αγωνιστικής περιόδου. Κάπου εκεί υπήρξε η σκέψη για τον Ολυμπιακό, αλλά αφενός στο Λιμάνι είχε ερθει μόλις ο Κάρλος Καρβαλιάλ που είχε ψήσει τους Πειραιώτες ότι μπορεί να έρθει ο Κάρμο, αφετέρου και ο ΜακΚένα προτίμησε την Κοπεγχάγη για να παίξει έξι μήνες με τη μορφή δανεισμού λόγω της πορείας που κάνει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το συμβόλαιό του όμως με τους Δανούς λήγει το προσεχές καλοκαίρι και πρέπει να επιστρέψει στη Νότιγχαμ, με την οποία επίσης λήγει το συμβόλαιό του! Κι εδώ μπαίνει το σενάριο που τον θέλει να βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού, προφανώς με χαρτάκι από την Αγγλία, για να έρθει και να γίνει ηγέτης στην άμυνα. Άλλωστε οι Πειραιώτες μπορούν να του προσφέρουν ένα υψηλό συμβόλαιο, κίνητρο για πρωταθλητισμό και ευρωπαϊκές συμμετοχές, και τη φανελα του βασικού στο σπίτι.

"Βασικός σε Νότιγχαμ και Εθνική με ανταγωνισμό - Ηγέτης στον Ολυμπιακό - Κίνητρο στην Ελλάδα"

Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού τού ρεπορτάζ με περισσότερες πληροφορίες, το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Αντωνίου, που γνωριζει καλά το ποδόσφαιρο σε Δανία και Σκωτία, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορτάζ.

"Πάρα πολύ καλός παίκτης είναι, βασικός στη εθνική ομάδας της Σκωτίας (αν και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην εθνική ομάδα στη θέση του στόπερ) αλλά και στην Κοπεγχάγη επίσης παίζει - Όπως και στη Νότιγχαμ βέβαια μέχρι ένα σημείο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος μέσω του sportdog κα στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Μπορεί να γίνει στόπερ ηγέτης στον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι αν έρθει θα πιάσει. Την πρώτη χρονιά στη Νότιγχαμ δεν είχε χάσει ματς, μετά κάπως είχε χάσει τη θέση του. Θα ήταν καλή κίνηση αν ερχόταν, καλή ηλικια και θα έπιανε. Γιατί στον Ολυμπιακό θα είχε κινητρό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άναψε "κόκκινο" ο Μεντιλίμπαρ για top όνομα του Ολυμπιακού - Του έκανε νέο… καψόνι - Αποφασίζει η διοίκηση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags