ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Με μεγάλους χαμένους τους Πράσινους ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, μιας και παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες έμειναν στο 2-2 κόντρα στους Κρητικούς, αποτέλεσμα που τους αφήνει στο -4 από την κορυφή με την έναρξη των play off, ενώ πλέον να βρίσκονται στην τέταρτη θέση μιας και τους προσπέρασε και ο Ολυμπιακός. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού βρίκσκοντας δίχτυα με τον Χιμένεθ, αλλά τον Ιωαννίδη να ισοφαρίζει, ενώ κόντρα στη ροή του ματς οι παίκτες του Δέλλα θα πάρουν νέο προβάδισμα το 81΄ με εύστοχο πέναλτι του Ισέκα. Το Τριφύλλι θα απαντήσει άμεσα με τον Σπόραρ, όμως δεν θα καταφέρει να πάρει τη νίκη, παρά τη μεγάλη ευκαιρία που θα έχει ο Σλοβένος φορ στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να κάνει ακόμα μια γκέλα και να δυσκολεύει πολύ την υπόθεση πρωτάθλημα.

Το ματς:

Στο ματς του Ηρακλείου οι Κρητικοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυναμικά την αναμέτρηση και μόλις στο πρώτο λεπτό είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Τοράρινσον θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά και τον Λάρσον να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Οι Πράσινοι δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και στο 6’ θα έρθει και νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Ισέκα να πιάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει. Οι παίκτες του Τερίμ θα προσπαθήσουν να πάρουν την κατοχή της μπάλας, παγώνοντας τον ρυθμό, όμως χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Μπάουμαν. Οι παίκτες του Δέλλα θα συνεχίσουν πάντως να είναι αυτοί που είχαν καλύτερη εικόνα και μάλιστα στο 21’ θα καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Ο Ισέκα θα κάνει πολύ ωραία κίνηση και θα βρει τον Χιμένεθ, που θα κάνει το σουτ έξω από την περιοχή νικώντας τον Ντραγκόφσκι και σημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-0. Παρά το γκολ από πλευράς Κρητικών η εικόνα του Τριφυλλιού δεν θα αλλάξει, με τους φιλοξενούμενους για ακόμα ένα παιχνίδι να εμφανίζονται άνευροι και χωρίς προσοχή στο παιχνίδι τους, όμως θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους τελική ευκαιρία. Στο 35’ ο Μπερνάρ θα βρει με εξαιρετική πάσα τον Ιωαννίδη, με τον τελευταίο να πλασάρει σωστά απέναντι στον Μπάουμαν κάνοντας το 1-1. Μάλιστα το Τριφύλλι μετά την ισοφάριση θα έχει σημαντική ευκαιρία να γυρίσει το ματς, όταν στο 44’ ο Παλάσιος μετά από ωραία κίνηση θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, από πλάγια θέση, αλλά τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Το Τριφύλλι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου θα έχει ακόμα μια μεγάλη στιγμή να πάρει προβάδισμα. Ο Ιωαννίδης θα βρει τον Μπακασέτα αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ με το δεξί, αλλά την προσπάθειά του να μην βρίσκει στόχο και να περνάει άουτ. Στο 54’ οι παίκτες του Τερίμ θα χάσουν την μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή ώστε να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Μπερνάρ θα κάνει νέα φοβερή πάσα στον Ιωαννίδη, που θα προλάβει να πλασάρει από πλάγια θέση πριν την έξοδο του Μπάουμαν, αλλά την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάουμαν και να περνάει άουτ. Στο 62’ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ θα είναι αυτός που θα πει «όχι» σε κεφαλιά του Ακαϊντίν, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αποκρούοντας και πάλι.

Τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα έχουν νέα καλή στιγμή, με τον Ιωαννίδη να γυρίζει την μπάλα στον Μπακασέτα που θα κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να κοντράρει στον Τοράρινσον και να φεύγει κόρνερ. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης οι Πράσινοι θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία όταν ο Ούγκο θα πάρει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 75’ ο Τσέριν θα ανατρέψει τον Λάρσον, μέσα στην περιοχή, με τον Βεργέτη αρχικά να δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι, όμως μετά και τη χρήση VAR να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση για τους Κρητικούς θα αναλάβει ο Ισέκα, που θα νικήσει τον Ντραγκόφσκι και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού θα κάνει το 2-1.

Παρά το σοκ οι παίκτες του Τερίμ θα καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση άμεσα κάνοντας το τέλος του ματς… θρίλερ. Στο 83’ ο Μαντσίνι θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σπόραρ να κερδίζει τον Βούρο και με πλασέ από κοντά να κάνει το 2-2. Μάλιστα πέντε λεπτά μετά ο Σλοβένος θα χάσει τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, όταν μετά από σέντρα του Μλαντένοβιτς, θα πάρει την κεφαλιά από κοντά, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Το Τριφύλλι θα προσπαθήσει να πιέσει στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ώστε να φτάσει στην ανατροπή, όμως χωρίς αποτέλεσμα με το 2-2 να μένει μέχρι το φινάλε.

Σκόρερ: 21’ Χιμένεθ, 81’ Ισέκα (πεν) – 35’ Ιωαννίδης. 83’ Σπόραρ

ΟΦΗ:  Μπάουμαν, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς (78' Λουίς Φελίπε), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Μπακού, Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Ισεκά (87' Λουκάο).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (70’ Μαντσίνι), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70’ Κώτσιρας), Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος (70’ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης