Facebook Pixel Άρης-ΑΕΚ: Απίστευτο ματς στο Βικελίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-03 21:31:00

Απίστευτο ματς στο Βικελίδης! Ο Άρης "γκρέμισε" την ΑΕΚ από την κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Η Ένωση προηγείτο, αλλά οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν με πέναλτι του Μορόν με το τελικό σκορ να γράφει 3-3, σε ένα ματς με εναλλαγή του αποτελέσματος.

Ισόπαλοι 3-3 αναδείχτηκαν Άρης και ΑΕΚ την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League, σε μία αναμέτρηση με φοβερές εναλλαγές στο σκορ. Ο Άμραμπατ έδωσε το προβάδισμα από το σημείο του πέναλτι στο 15’, ο Άρης ισοφάρισε με τον Φετφατζίδη στο 43’ και στο 49’ έκανε το 2-1 με τον Σαβέριο. Στο 55’ ο Βίντα επανέφερε τις ισορροπίες και ο Πόνσε στο 67’ έκανε το 3-2, οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν (3-3) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μορόν στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ τερμάτισε δεύτερη με 59 βαθμούς (αφού ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Λαμία πέρασε στην κορυφή) στην κανονική διάρκεια της Super League, ενώ ο Άρης μπαίνει πέμπτος με 42 βαθμούς στα πλέι οφ.

Επιστροφή Φαμπιάνο – Βασικός πρώτη φορά ο Λιούμπισιτς

Ο Άκης Μάντζιος δεν υπολόγιζε στους τιμωρημένους Ντάριντα, Σαμόρα και τον τραυματία Πάρντο. Επέστρεψε όμως στα πλάνα του ο Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ επανήλθε 40 ημέρες μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Κηφισιά και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Πολλές εκπλήξεις επεφύλαξε ο Ματίας Αλμέιδα στην κατάρτιση της ενδεκάδας. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν υπολόγιζε στον Λιβάι Γκαρσία που δεν ήταν έτοιμος 100%, όπως και οι Μουκουντί-Φερνάντες, αλλά στον τραυματία Γκατσίνοβιτς, ενώ Γαλανόπουλος και Φαν Βέερτ δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για λόγους τακτικής. Ο «Πελάδο» άφησε εκτός αρχικής σύνθεσης τον Πινέδα και το ρόλο του Μεξικανού ανέλαβε ο Λιούμπισιτς που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός. Ο Ρότα επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζισαφί στο αριστερό αντί του Πήλιου, όπως και ο Κάλενς στα στόπερ, ενώ στην επίθεση είδαμε Μάνταλο και Πόνσε,

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46’ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια,  Ζουλ (68’ Βέλεθ), Βερστράτε,  Παναγίδης (82’ Σουλεϊμάνοφ), Φετφατζίδης (68’ Ρουπ), Σαβέριο, Ανσαριφαρντ (46’ Μορόν)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκογλου, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Ελίασον (73’ Σιμάνσκι), Άμραμπατ (63’ Πισάρο), Λιούμπισιτς (63’ Πινέδα), Μάνταλος (63’ Τσούμπερ), Πόνσε (73’ Αραούχο)

Μπροστά με πέναλτι του Άμραμπατ

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να κλείσει τον Άρη στην περιοχή του, ασκώντας ασφυκτική πίεση, κυρίως από τα άκρα, με Ελίασον και Άμραμπατ να έχουν ενεργό ρόλο! Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 6’ με τον Κουέστα να αποκρούει την κεφαλιά του Κάλενς. Η Ένωση κέρδισε πέναλτι στο 13’ με τον Άμραμπατ να ανοίγει το σκορ απέναντι στον Κουέστα, ο οποίος κράτησε στη συνέχεια την ομάδα του.

Ο Άρης ισορρόπησε, ανέβασε την απόδοσή του και βγήκε μπροστά με κύριους εκφραστές των προσπαθειών του τον Φετφατζίδη και τον Ανσαριφάρντ, οι οποίοι βρίσκονταν με κλειστά μάτια. Οι Θεσσαλονικείς όμως άρχισαν να διαβάζουν και τα κενά των Αθηναίων. Ο Ιρανός έχασε μάλιστα σημαντική ευκαιρία στο 24’, που ήταν μία εξαιρετική προειδοποίηση για το 1-1, το οποίο επιτεύχθη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ισοφάριση με Φετφατζίδη και χτύπημα με Σαβέριο

Πριν την ισοφάριση ο Ισπανός τερματοφύλακας, όπως προαναφέρθηκε, έκανε σημαντικές επεμβάσεις, στο 39’ σε σουτ του Κάλενς, μεγαλύτερη όμως ήταν η απόκρουσή του στο 41’ όταν έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Λιούμπισιτς εντός περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά μπόσικη την άμυνα της ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάρντ έβγαλε τον Φετφατζίδη τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, τον οποίο πλάσαρε εύστοχα και επανέφερε την ισορροπία στο σκορ.

Η ψυχολογία του Άρη είχε ανεβεί στα ύψη και αυτό φάνηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν στην αντεπίθεση, ο Μορόν έδωσε στον Σαβέριο, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον Στάνκοβιτς, επανέκτησε όμως τη μπάλα και πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-1.

Ανατροπή και η ΑΕΚ με Βίντα-Πόνσε

Τα πανηγύρια των Θεσσαλονικιών πάντως δεν διήρκησαν για πολλή ώρα. Και αυτό γιατί μετά από 6 λεπτά, η ΑΕΚ έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσια με τον Βίντα, ενώ οι κινήσεις του Αλμέιδα απέφεραν ξανά καρπούς. Στο 67’ ο Πινέδα έβγαλε για τον Ελίασον που σέντραρε για το κεφάλι του Πόνσε, που κάρφωσε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 3-2.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ θωρακίστηκε με τον Αλμέιδα να βάζει τον Σιμάνσκι δίπλα στον Γιόνσον. Δεν εγκατέλειψε όμως την προσπάθεια για ένα ακόμα γκολ. Έπαιξε γρήγορα και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Στο 75’ ύστερα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Σιμάνσκι, ο Πινέδα έβγαλε για τον Τσούμπερ το κοντινό πλασέ του οποίου εξουδετερώθηκε από τον Κουέστα που χρησιμοποίησε πόδι για να «βγάλει» την προσπάθεια του Ελβετού.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ο Άρης όμως δεν το έβαλε κάτω θυμίζοντας κάτι από την ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard). Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μορόν να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 3-3.

Τα σφυρίγματα

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να σφυρίξει στην αναμέτρηση, με βοηθούς τους Κωσταρά-Δημητριάδη και 4ο τον Παπαδόπουλο. Στο 13’ δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Άμραμπατ από τον Μοντόγια. Στο 42’ ακυρώθηκε γκολ του Φετφατζίδη για οφσάιντ. Στο 60’ υπήρξαν φωνές για ανατροπή του Μορόν από τον Άμρμπατ, ο Σιδηρόπουλος έδειξε, ότι ο Μαροκινός τον τζάρτζαρε με τον ώμο. Στο 85’ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Πινέδα στον Μορόν, στη συνέχεια όμως εξέταση τη φάση στην οθόνη και πήρε πίσω την απόφασή του. Στο 95’ ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι για χέρι του Βίντα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν, ότι δεν υπήρξε φάουλ στην αρχή της φάσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags