Facebook Pixel Ολυμπιακός-Βόλος: Το "τρένο" του Μεντιλίμπαρ συνεχίζει το ντεμαράζ τίτλου
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-03 21:30:00

Το "τρένο" του Μεντιλίμπαρ συνεχίζει το ντεμαράζ τίτλου - Πάρτι Ολυμπιακού με "καυτό" Ελ Κααμπί και μάγο Ποντένσε

Sportdog Team
Το "τρένο" του Μεντιλίμπαρ συνεχίζει το ντεμαράζ τίτλου - Πάρτι Ολυμπιακού με "καυτό" Ελ Κααμπί και μάγο Ποντένσε

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω από νωρίς, οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν άνετα τον Βόλο με 3-0 και διατήρησαν το απόλυτο των νικών με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Βόλο εκμεταλλευόμενος τα στραβοπατήματα Παναθηναϊκού για να προσπεράσει τους Πράσινους στην 3η θέση, να μειώσει τη διαφορά από τους Κιτρινόμαυρους στο -2 και να μπει στα Πλέι οφ με -3 από την κορυφή, όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ!

Ο Βόλος πλήρωσε την απερισκεψία του Μπαριέντος, ο οποίος άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 6ο λεπτό εξαιτίας σκληρού φάουλ που έκανε στον Μασούρα.

Ο Ελ Κααμπί έδωσε συνέχεια στις "καυτές" επιδόσεις του το τελευταίο διάστημα, αφού σημείωσε δύο γκολ και σκόραρε για 6ο διαδοχικό ματς με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Ο Μαροκινός άνοιξε το σκορ στο 27' και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 45+6', ενώ ο Γιόβετιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 87'. Ακυρώθηκαν μέσω VAR δύο ακόμα γκολ, από Μασούρα και Ποντένσε, ενώ οι Ερυθρόλευκοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερα γκολ.

Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό είναι πως χάνει τον Ρέτσο από την πρώτη αγωνιστική των Πλέι οφ εξαιτίας κίτρινης κάρτας που δέχθηκε για φάουλ, που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ του Μασούρα.

Όσο για τον Βόλο, μπαίνει στα Πλέι Άουτ όντας στη 12η θέση με 20 βαθμούς, 2 πάνω από τον τελευταίο ΠΑΣ Γιάννινα και 1 από τον προτελευταία, Κηφισιά.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Ο Τζολάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια και οι Ροντινέι, Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά. Έσε, Όρτα και Τσικίνιο έπαιξαν στο κέντρο, ενώ οι Ποντένσε, Μασούρας κινήθηκαν στα άκρα και ο Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Βόλος του Χρήστου Κόντη αγωνίστηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κόβατς, με δίδυμο στόπερ Σιέλη και Ράσιτς, δεξί μπακ τον Μύγα και αριστερό τον Λούνα. Ντε Καμπς και Μπαριέντος αποτέλεσαν τη δυάδα των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα Ασεχνούν, Ολιβέρα και Κόμπα πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Μωραΐτη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η αριθμητική ισορροπία της αναμέτρησης διαταράχθηκε από πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο 6' ο Βόλος έμεινε με παίκτη λιγότερο. Αιτία ήταν μία αψυχολόγητη ενέργεια του Μπαριέντος, ο οποίος σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι, βρήκε τον Μασούρα στο πρόσωπο και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Τσαγκαράκη.

Λίγο μετά την αποβολή, στο 10', ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Ποντένσε να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Ο Βόλος θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στο 11', αλλά ο Μωραΐτης δεν κατάφερε να βρει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από φανταστική σέντρα του Ασχενούν.

Το παιχνίδι κύλησε στη συνέχεια όπως θα περίμενε κανείς, από τη στιγμή που υπήρξε αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή με τους Πειραιώτες να μονοπωλούν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν για το γκολ. Ο Ποντένσε έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 18', ενώ έπειτα δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε άουτ στο 20' και πάνω στον Κόβατς στο 24'.

Ο Ελ Κααμπί τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 27', όταν έβαλε την προβολή σε "πονηρή" χαμηλή σέντρα του Όρτα από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού. Στο 29' ο Μασούρας έφυγε τετ α τετ με τον Κόβατς και προσπάθησε να γυρίσει στον Ελ Κααμπί αντί να σουτάρει, όμως αμυντικός του Βόλου παρενεβλήθη και στέρησε "σίγουρο" γκολ από τον Μαροκινό. Στο 43' ο Ορτέγκα νικήθηκε από τον Κόβατς με εντυπωσιακό τρόπο, σε σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Οι Πειραιώτες πέτυχαν αυτό που έψαχναν, να "καθαρίσουν" το ματς με ένα ακόμα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ποντένσε πέρασε τον Μύγα και πάτησε στη μεγάλη περιοχή του Βόλου, με τον Έλληνα αμυντικό να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής αρχικά δεν "είδε" πέναλτι, όμως υπέδειξε την παράβαση έπειτα από παρέμβαση του VAR και εξέταση του ριπλέι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Κααμπί, που νίκησε τον Κόβατς και έκανε το 2-0 στο 45+6' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά το προβάδισμά του, ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος ψάχνοντας να πετύχει κι άλλα γκολ. Ο Ποντένσε είχε δύο ευκαιρίες με κεφαλιές από πλεονεκτικές θέσεις, ωστόσο στο 47' η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Ράσιτς και στο 49' κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 52' ο Μασούρας νικήθηκε από τον Κόβατς σε σουτ μετά από κλέψιμο και πάσα του δαιμόνιου Ποντένσε, ενώ στο 55' ο Κόβατς απέκρουσε σουτ του Όρτα, προτού ο Ελ Κααμπί χάσει το κοντρόλ στη μικρή περιοχή και μαζί την ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ.

Στο 56' ο Μασούρας βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας. Εντούτοις, όχι μόνο το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR για φάουλ του Ρέτσου στον Σιέλη, αλλά ο αμυντικός του Ολυμπιακού είδε κίτρινη κάρτα, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το πρώτο ματς για τα Πλέι οφ!

Ο Ελ Αραμπί μπήκε ορεξάτος στο ματς και σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ στο 81' και στο 82'. Δεν μπόρεσε να σκοράρει, όμως την ασίστ για το γκολ του Γιόβετιτς, που διαμόρφωσε το 3-0 με προβολή προ κενής εστίας στο 87'. Στο 89' η νέα παρέμβαση του VAR ακύρωσε γκολ του Ποντένσε καθώς διαπιστώθηκε πως ο Ναβάρο είχε κάνει χέρι πριν δώσει την ασίστ στον Πορτογάλο άσο.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Κίτρινες: Ρέτσος - Ολιβέρα, Ασεχνούν 
Κόκκινη: Μπαριέντος (6΄)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (60΄ Γιόβετιτς), Άμπι, Ρέτσος (60΄ Μπιανκόν), Ορτέγκα, Τσικίνιο (73΄ Τσικίνιο), Έσε (60΄ Αλεξανδρόπουλος), Όρτα, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (73΄ Ελ Αραμπί)

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Ράτσιτς, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (46΄ Κίτσος), Μπαριέντος, Ασεχνούν (76΄ Τάχατος), Ολιβέρα (60΄ Μπερτόγλιο), Κόμπα (84΄ Αλσανίδης), Μωραΐτης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags