Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ φώναξε ’’αν μπορείτε, ρίχτε με’’ - Μη αναστρέψιμο με Σαμάτα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-03 22:53:00

Ο ΠΑΟΚ φώναξε "αν μπορείτε, ρίχτε με" - Την καλύτερη μεταγραφή στην Ελλάδα - Μη αναστρέψιμο με Σαμάτα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ο ΠΑΟΚ φώναξε "αν μπορείτε, ρίχτε με" - Την καλύτερη μεταγραφή στην Ελλάδα - Μη αναστρέψιμο με Σαμάτα!

Το δώρο από τον Άρη τον έστειλε στην κορυφή και βάζει πλώρη για το πρωτάθλημα. Αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με την βαθμολογία, αλλά όλα τώρα αρχίζουν.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε μετά δυσκολίας από την έδρα της ανταγωνιστικότατης Λαμίας και επικράτησε με 2-0, για το τελευταίο παιχνίδι του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η βαθμολογία στο φινάλε είναι ξεκάθαρη και σε αυτήν ο Δικέφαλος βρίσκεται πρώτος χωρίς συγκάτοικο. Όπως έπρεπε να συμβεί: η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη ''μίλησε'', μιας και η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει παίξει μακράν το πιο ωραίο ποδόσφαιρο και έχει πετάξει μόλις 3 βαθμούς με συλλόγους εκτός Big-5. Δεν είχε ούτε την αστάθεια του Ολυμπιακού, ούτε τις... αυτοκτονικές τάσεις της ΑΕΚ, ούτε τα ''εγκλήματα'' του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει πλέον στους υπόλοιπους: ''αν μπορείτε, ρίξτε με από την κορυφή''.

Η καλύτερη μεταγραφή του πρωταθλήματος ο Μπάμπα, ''κεντούσαν'' Ντέλιας - Τάισον!

Το διπλό στη Λαμία πολλοί το προεξοφλούσαν ως δεδομένο, αλλά μόνο τέτοιο δεν ήταν. Η ατάκα του Λουτσέσκου για ''ματς που πρέπει να παίζονται στα γήπεδα'' σε συνδυασμό με την αποθέωση στον Λεωνίδα Βόκολο μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς παρά τα όσα λέγονταν η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος έφτασε στα όριά του τον Δικέφαλο! Το παιχνίδι είχε ως απόλυτο κυρίαρχο τον ΠΑΟΚ και αυτό έχει πολλές εξηγήσεις.

Νούμερο 1, η επανεμφάνιση του σπουδαίου Μπάμπα. Ο Γκανέζος μπακ του Δικέφαλου είχε τραυματιστεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό και η απουσία του στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ηχηρότατη. Κι αυτό αποδείχθηκε σήμερα, που έδωσε ρεσιτάλ: και ''έσβησε'' τον πάντα επικίνδυνο Τσιλούλη και έφτιαξε προσπάθειες για τους συμπαίκτες του μες την αναμέτρηση. Το γκολ του είναι το επιστέγασμα της φοβερής μέρας του, ως επιβεβαίωση της πιο value for money μεταγραφής στη Super League!

 

Νούμερο 2, οι ''πατέρας και γιος'' όπως τους αποκαλούν εντός ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Κωνσταντέλια και Τάισον, με τους δύο άσους των ''ασπρόμαυρων'' να έχουν δυνατή χημεία και το έβγαλαν στο γήπεδο. Ο νεαρός παίκτης των Θεσσαλονικιών ''κεντούσε'', αλλά είδε τις τελικές του να μη γίνονται γκολ σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο που σημείωσε το 1-0 και έλυσε το γόρδιο δεσμό. Κι ο Ζίβκοβιτς προσπάθησε να σκοράρει, μα ο Κοσέλεφ ήταν στα πολύ καλά του απόψε και απέτρεψε τα πάντα.

''Αδύναμος'' μόνο στο ''9'' ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον ανταγωνισμό!

Είναι όλα ρόδινα για τον ΠΑΟΚ; Σίγουρα όχι, μιας και η ομάδα της Θεσσαλονίκης μειονεκτεί εμφανέστατα από τους άλλους 3 στο κομμάτι του σέντερ φορ. Ο Αλί Σαμάτα παραλίγο να γίνει πάλι μοιραίος με την ασύλληπτη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος και αποδείχθηκε πως δεν αρκούν αγκαλιές και τηλεφωνήματα για να γυρίσει το κλίμα. Ο Τανζανός άσος είναι μπερδεμένος και στις συνθήκες υψηλότατης πίεσης που βρίσκεται ο Δικέφαλος δύσκολα θα το φέρει... τούμπα στο υπόλοιπο. Όπως όλα δείχνουν, αν η ομάδα του Λουτσέσκου δε σηκώσει τον τίτλο αυτός θα είναι κι από τους βασικούς λόγους που αυτό θα συμβεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελική βαθμολογία: Πρώτος ο ΠΑΟΚ, χαμένοι ΑΕΚ, ΠΑΟ στα πλέι οφ - Θρίλερ για τρεις στη μάχη υποβιβασμού!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags