Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Αποκάλυψη" Φορτούνη στη Γλυφάδα για Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-05 19:18:00

"Αποκάλυψη" Φορτούνη στη Γλυφάδα για Ολυμπιακό - Συμφωνία Μεντιλίμπαρ-Μαρινάκη - Τεράστιο έργο ο Μουρίκης!

του Παναγιώτη Νικολάου

Τι αποφάσισε ο Έλληνας άσος και ο αφανής ήρωας στου Ρέντη. Πού θα παίζει την επόμενη σεζόν ο ηγέτης των Πειραιωτών, η συζήτηση προπονητή με τη διοίκηση και τι συμβαίνει με τον Ελ Κααμπί;

Από νίκη σε νίκη πηγαίνει ο Ολυμπιακός τού Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ, με αποτέλεσμα να έχουν επιστρέψει τα χαμόγελα στο Λιμάνι - Ο Ισπανός τεχνικός έχει καταφέρει να δώσει στους Πειραιώτες σταθερότητα, ορθολογικές επιλογές, κινήσεις που δίνουν βαθμούς.

Αυτό, όμως, αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που βλέπει ο κόσμος Κυριακή-Τετάρτη στο γήπεδο, όχι όλα εκείνα που προηγούνται μέχρι να φτάσει μια ομάδα για να εμφανιστεί έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά στο χορτάρι, για να κερδίσει. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι δηλαδή, που έχουν ενδιαφέρον.

ΜΟΥΡΙΚΗΣ: Όπως είναι για παράδειγμα η δουλειά που γίνεται στου Ρέντη, η προετοιμασία προκειμένου να φτάσει ένας αθλητής σε τοπ φόρμα, να διεκδικήσει θέση στην 11άδα, να πάρει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Όπως συνέβη με τον Νέλσον Άμπι, που όταν είχε φτάσει στην ομάδα είχε διαπιστωθεί ότι χρειάζεται να ανέβει λίγο στο πεδίο τής φυσικής κατάστασης. Ο 20χρονος στόπερ ήρθε μεν από την Αγγλία και τη Ρέντινγκ, που σαφώς το επίπεδο δεν είναι αδιάφορο, παρόλα αυτά έπρεπε να βελτιώσει λίγο τους δείκτες του.

Για αυτό και ασχολήθηκε μαζί του ο Χρήστος Μουρίκης, προπονητής φυσικής κατάστασης στον Ολυμπιακό, προκειμένου να τον βοηθήσει. Δεν είναι τυχαίο, δηλαδή, που έπαιξε στο παιχνίδι εναντίον τού Βόλου και όχι νωρίτερα, καθώς αυτό ήταν το ματς που είχε φτάσει στο κατάλληλο σημείο για να περάσει την πόρτα της 11άδας. Τώρα ήταν η ώρα, δηλαδή, κι όχι νωρίτερα. Και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι ο διεθνής με την U20 τής Αγγλίας στόπερ, ήρθε στο Λιμάνι με την προοπτική να παίζει, να κάνει καριέρα, και να πωληθεί ξανά στο Νησί με πολλά λεφτά - Η περίπτωσή του είναι αξιόλογη και πολύ ψαγμένη. Θέλουν να παίζει, δηλαδή, οι Ερυθρόλευκοι, δεν θα τον "κρύψουν" από την 11άδα. Παρόλα αυτά περίμεναν μέχρι να τον προετοιμάσει κατάλληλα ο Μουρίκης.

ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ: Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, ο διεθνής Μαροκινός άσος (που παίζει ασταμάτητα σε Ολυμπιακό και Εθνική ομάδα), έχει πιστωθεί φέτος ήδη 22 γκολ σε 33 ματς με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων σε όλες τις διοργανώσεις, αποδεικνύοντας ότι η επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι ήταν λίρα 100 για να φορτώσει με γκολ τις αντίπαλες άμυνες. Ειδικά από τη στιγμή που ο Αραμπί περπατάει στα 37 και ο Γιόβετιτς δεν είναι ο παίκτης του παρελθόντος. 

Το ζήτημα είναι ότι το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και, προφανώς, οι μνηστήρες είναι πολλοί. Για αυτό και στο Λιμάνι έχουν ιεραρχήσει πολύ ψηλά την περίπτωσή του για να κληθεί και να υπογράψει άμεσα νέο συμβόλαιο με το κλαμπ. Άλλωστε ο Ολυμπιακός μπορεί να του δώσει τόσο επαγγελματικό όσο και οικονομικό κίνητρο. Είναι μόλις 31 ετών, άρα έχει μέλλον μπροστά του για να συνεχίσει στο Λιμάνι για χρόνια...

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μια και μιλάμε για ανανεώσεις, η περίπτωση του Κώστα είναι ακόμα στον "αέρα" - Όπως και εκείνη του Γιώργου Μασούρα, για να μην ξεχνιόμαστε. Μόνο που ο Φορτούνης δεν είναι όπως κανένας άλλος: Χρειάζεται να καθίσει πέντε λεπτά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ένα τραπέζι, για να δώσουν τα χέρια. Και οι δύο πλευρές θέλουν και πολύ δύσκολα δεν θα προχωρήσει το θέμα.

Πρόσφατα, άλλωστε, έκανε σημαντική επένδυση στη Γλυφάδα ο Έλληνας άσος, ενώ αξίζει και μια αποκάλυψη που παίζει τον δικό της, ξεχωριστό ρόλο: Ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος/ποιοτικότερος παίκτης στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων. Κι επειδή κατά 99,9% ο Ισπανός τεχνικός θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό (στη La Liga δεν υπάρχουν ανοιχτές θέσεις που θα μπορούσαν να τον καλύψουν), προφανώς και τον θέλει στο ρόστερ.
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Ολυμπιακό είχαν "προβλέψει" την κλήρωση της ΑΕΚ - Ο Μπρινιόλι είναι... φωτοτυπία του Στάνκοβιτς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags