Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Κέρδος" ο Άμπι - "Θα τον τιμωρήσουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός"!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-06 13:30:00

"Κέρδος" για Ολυμπιακό ο Άμπι - Αρνήθηκε την Αγγλία για το Λιμάνι - "Θα τον τιμωρήσουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός"!

του Γιώργου Κτενά
"Κέρδος" για Ολυμπιακό ο Άμπι - Αρνήθηκε την Αγγλία για το Λιμάνι - "Θα τον τιμωρήσουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός"!

Ο νεαρός στόπερ έδειξε ότι έχει μέλλον στο Λιμάνι, ωστόσο πρέπει να δουλέψει, να βελτιωθεί και να μειώσει τα λάθη...

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα τού Ολυμπιακού έκανε ο Νέλσον Άμπι στο παιχνίδι με τον Βόλο, καθώς ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να τον δοκιμάσει στην 11άδα των Πειραιωτών για πρώτη φορά.

Ο 20χρονος στόπερ από την Αγγλία ήρθε στο Λιμάνι με συμβόλαιο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, προκειμένου να ανοίξει τα φτερά του - Ως πρότζεκτ που μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό άμεσα.

Πρόκειται για καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή, διεθνής με την U20 της Αγγλίας, που παίζει με το αριστερό πόδι και μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να δώσει λύσεις και στο αριστερό άκρο τής άμυνας ως μπακ.

Ο Άμπι βρίσκεται μια ζωή στη Ρέντιγκ, από τις ακαδημίες της οποίας άρχισε την καριέρα του, κι από εκεί τον έφερε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, για να πάρει τη θεση του στο ρόστερ. Φέτος, στη Ligue 1 (τρίτη κατηγορία της Αγγλίας), είχε 26 εμφανίσεις με την πρώην ομάδα, και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η αξία του από τις 150.000 ευρώ που ήταν τον περασμένο Ιούλιο, έχει φτάσει ήδη στις 400.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ έξυπνη κίνηση με την απόκτησή του, καθώς λίγο καιρό πριν είχε δείξει ενδιαφέρον και η Λούτον για να τον υπογράψει - Δηλαδή ομάδα τής Premier League! Aλλά ο 20χρονος στόπερ αρνήθηκε τη μεταγραφή, δεδομένου ότι δεν ηθελε να πάει σε κλαμπ που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία και, μοιραία, δεν θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής.

Η επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό κλείνει το μάτι στο μέλλον, καθώς στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα έδειξε ότι είναι δυνατός, έχει κάθετο παιχνίδι στο χτίσιμο από την άμυνα, ενώ δεν φάνηκε να φοβάται.

"Αυτό πρέπει να συμβεί για να κάνει καριέρα - Καλό ότι έχει αριστερό πόδια - Δεν θα ξαναδει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό αν..."

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γουναρη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή τού Ολυμπιακού που έχει ασχοληθεί πολύ με τις νεαρές ηλικίες στο ποδόσφαιρο και ως προπονητής, προκειμένου να σχολιάσει την εμφάνιση του Άμπι.

"Έδειξε καλά στοιχεια, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε. Αυτό που χαρακτηρίζει έναν στόπερ που θέλει να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό, άλλωστε, είναι η διάρκεια χρόνου. Θα καταξιωθεί όταν παράξει ασφάλεια και σιγουριά, με μεδεν λάθη στο παιχνίδι του", ανέφερε αρχικά ο Γ. Γούναρης και συμπλήρωσε:

"Καλό είναι ότι έχει αριστερό πόδι, αλλά αυτό που θα μείνει είναι η ασφάλεια και τα μηδέν λάθη. Στο ματς με τον Βόλο, που δεν ήταν μεγάλος ο αντίπαλος, είχε κάποιες λανθασμένες τοποθετήσεις. Τέτοια λαθάκια με αντιπάλους ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, τιμωρουνται. Κι έπειτα δεν ξαναβλέπεις τη φανέλα του βασικού στον Ολυμπιακό".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Όχι" σε 6 εκατ. Ολυμπιακού, κοντά σε άλλη ελληνική ομάδα - Φορ με 37 γκολ, 20 ασίστ - Έγινε το υπερατλαντικό ταξίδι!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags